Geluk en inspiratie in overvloed; het Happiness café!

2 weekjes geleden bezocht ik samen met een lieve collega het Happiness café in Enschede. Misschien komt de naam je al bekend voor want ik ben al eens bij een eerdere editie geweest. Een middag bomvol inspiratie over het vinden van geluk, er achter komen wat jou gelukkig maakt, welke tools je hiervoor in zou kunnen zetten, mindset, kracht en persoonlijke groei.

Mijn eerste kennismaking met het Happiness café was toen Wendy de Wit, diegene die dit allemaal bedacht en opgezet heeft, mij jaren geleden een berichtje stuurde of ik het leuk vond hier eens bij aanwezig te zijn. Het sprak mij, als zelfverklaard selfhelpjunkie, enorm aan. Aan die middag denk ik nog steeds wel eens terug. Het is zo bijzonder om opeens in een ruimte met een stuk of 50 mensen te zijn die allemaal (in ieder geval zo voelde dat voor mij) denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Die werken aan groei en praten over zelfontwikkeling alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Dat is normaal niet zo in mijn wereld vol nuchtere mensen ;-)! Overigens niks mis mee, ik hou van de mensen om mij heen, maar écht nadenken over wat je drijft en wat je belemmerd, waar je energie van krijgt, gelukkig door voelt. Daar zouden we eigenlijk veel meer bij stil moeten staan.

Het mooie aan het happiness cafe vind ik dat het voelt alsof je even mag snuffelen aan allerlei verschillende onderwerpen. Je maakt kennis met verschillende mensen met verschillende verhalen en problemen met een eigen kijk op het vinden van geluk. In deze editie werd bijvoorbeeld veel verteld over de kracht van muziek.

Je uiten door te zingen of muziek te maken. En hoe jammer het is dat we dit zo snel in hokjes delen. Je kunt zingen of je kunt niet zingen. Maar is dit wel zo? Iedereen kan zingen. Punt. Of het mooi is is een tweede, maar is dat altijd nodig om ergens gelukkig van te worden? Als jij graag zingt en dat als een uitlaatklep voelt of iets waar jij gelukkig van wordt: hoe jammer is het dan dat je dan vaak van jongs af aan verteld wordt dat je niet kan zingen en je er dus maar mee zou moeten stoppen?

En of dit nou om zingen gaat, dansen, piano spelen, schilderen of wat dan ook. Als jij er gelukkig van wordt, maakt de uitkomst dan eigenlijk uit? Mág je alleen genieten van schilderen als de uitkomst daarvan door anderen gezien wordt als ‘mooi’?

Ik vond het zo’n mooie boodschap om over na te denken! ♥

Er werd in deze editie aandacht besteed aan nog heel veel meer mooie onderwerpen. Zo kwam mindfulness naar voren en hoe dit je kan helpen meer in het hier en nu te leven. Bewuster te zijn van waar je nu mee bezig bent. Daarnaast vertelde Wendy haar eigen verhaal waarvan mij voornamelijk een gedeelte over het hebben van angsten en het buiten je comfort zone treden heel erg bij gebleven is. Hier wil ik nog graag een aparte blog over schrijven omdat ik zelf nu ook midden in een periode zit waarin ik waarschijnlijk enorm buiten mijn comfort zone ga treden en ik hier enorm veel zin in heb (en tegelijkertijd doodsangsten uit sta :D!).

Toen er over de kracht van stenen en geuren werd gesproken merkte ik dat ik eigenlijk een beetje op slot ging. Het hele idee van stenen en geuren klonk voor mij zo zweverig, daar kan ik niks mee was het eerste wat ik dacht. Toen mijn collega semi serieus zei: ‘Rosanne, we staan gewoon overal voor open. Open mind!’ en hier had ze zó gelijk in. Ik geloof er heilig in dat, ook al passen dingen niet bij je, je er altijd iets van opsteekt. Je leert altijd en ook al past de opgedane kennis op dit moment niet bij jou, wellicht komt je wel met iemand in contact die deze info wel kan gebruiken en kun je de informatie weer doorgeven.

Na zo’n middag vol informatie en inspiratie ga ik helemaal vol energie naar huis. Bomvol ideeën en een positief gevoel. Heel erg fijn!

Dankjewel Wendy dat ik hier weer bij aanwezig mocht zijn. Loved it! Mocht je dit ook zo interessant lezen? Je kunt Wendy volgen op Instagram en Facebook onder haar bedrijfsnaam Act For More Happiness!

Ik zal op mijn Instagram ook delen wanneer de volgende editie van het Happiness café plaatsvindt!

Foto’s zijn gemaakt door Daphne de Meulenmeester.

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Gabriëlle
  16 februari 2018

  Leuk zeg, het lijkt mij echt een inspirerend café!

 • Reageren
  Quirina
  16 februari 2018

  Wat leuk zo’n happiness cafe
  Quirina onlangs geplaatst…GeloofMy Profile

 • Reageren
  Melissa
  16 februari 2018

  Wat lijkt het mij gezellig.

 • Reageren
  Felice Veenman
  16 februari 2018

  Je hebt helemaal gelijk: openstaan voor alles! eerst beleven, dan oordelen! Maakt je leven zoveel leuker!

 • Reageren
  Jascha Donath
  16 februari 2018

  Als ik zo de rubrieken zie van jou blog (happy life, happy mind, …) dan begrijp ik wel waarom jij voor deze middag werd gevraagd! Volgens mij verzamel jij dingen waar je bij van wordt om ze met ons te delen op je blog!

 • Reageren
  Tania
  16 februari 2018

  Denk niet dat zo’n event iets voor mij is. Zou me een beetje ongemakkelijk vinden
  Tania onlangs geplaatst…Only You | Extremely Soothing Lipbalm & Intensely Nourishing LipbalmMy Profile

 • Reageren
  Nicole Orriëns
  17 februari 2018

  Dit klinkt als een heel interessant en leuk evenement. Leuke insteek ook!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Death cleaning: opruimen voor je doodgaatMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  17 februari 2018

  Wat een mooi idee dit. Iets wat ik zeker met een vriendin van me zal delen.
  Merk dat ik tegenwoordig ook vaker open sta voor dingen die ik vroeger maar wat stom vond. Zal wel iets met leeftijd en leverervaring te maken hebben ;)

 • Reageren
  Fleur
  17 februari 2018

  Heerlijk om je even helemaal over te geven aan de dingen die je gelukkig kunnen maken
  Fleur onlangs geplaatst…Lang Geleden… de leukste geschiedenisles nu in het theaterMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge