Blogs, video’s en heel veel meer inspirerende content! | Happy mind

Naast dat er online BERGEN onzin te vinden is kun je er ook je hart ophalen aan inspirerende content. Ik heb bepaalde mensen, blogs en Youtube kanalen die ik al jaren online volg maar ook kom ik soms via via opeens ergens een prachtig blog tegen dat me raakt. Vandaag deel ik een heleboel content met je in de hoop je te inspireren, motiveren en enthousiasmeren aan de slag te gaan met waar jij mee aan de slag zou willen gaan! ♥

Iedereen heeft zijn eigen onzekerheden, doelen, wensen en ‘struggles‘. Haal hier je hart op en laat je inspireren om je beste jij te zijn. Lees, luister, denk en voel en misschien zetten de artikelen en video’s hieronder je wel aan het denken!

 

Met stipt op nummer 1 staat Ashley van myshineproject.com . Ik denk dat ik Ashley al meer dan 5 jaar volg. Ashley woont samen met haar man in Phoenix USA en heeft haar eigen bedrijf ‘the shine project’ opgericht. Een bedrijf waar sieraden worden gemaakt en verkocht door probleemjongeren die hiermee hun collegegeld bij elkaar werken. Door haar hebben al tientallen jongeren een opleiding kunnen volgen die ze normaal nooit hadden kunnen bekostigen. Fantastisch.

Naast dit alles schrijft ze prachtige blogs. Ik heb een aantal maanden geleden ongegeneerd zitten huilen na een artikel van haar. Ashley en haar man hebben jaren geleden een (al wat oudere) jongen en een meisje geadopteerd en ze schreef, heel persoonlijk, over dit hele traject. Prachtige foto’s deelde ze van haar prachtige kinderen. Ze heeft zich verder nooit uitgelaten over de achtergrond van de ouders van de kinderen maar dat ze uit een onstabiel gezin kwamen was duidelijk. Een paar maanden geleden schreef ze een blog dat ze van de één op de andere dag haar kinderen kwijt is geraakt. Ze moesten weer terug naar hun ouders. Na jaren een gezin te zijn geweest waren ze opeens weer met zijn 2en en het niet te omschrijven verdriet kon zij wél verwoorden. Zo verwoorden dat ik niet kon stoppen met huilen.

Ik vind Ashley een prachtig mens, een prachtige vrouw. Hoe zij zich inzet voor anderen, hoe zij omgaat het maar eigen problemen, schrijft over het rouwen om haar kinderen en tegelijkertijd probeert verder te leven.. Ze is een grote inspiratiebron voor mij!

Een vreselijke titel maar wat een ontzettend goed stuk schreef Cynthia van Cynthia.nl over ‘victimshaming’. Cynthia is helaas het slachtoffer geweest van seksuele intimidatie. Tijdens een wandeling in het bos kwam er opeens een man tevoorschijn en werd haar bovenstaande vraag gesteld. Toen zij haar verhaal op social media deed kreeg ze half Nederland over haar heen. ON-GE-LO-FE-LIJK! Zij, het slachtoffer, werd van alle kanten uitgelachen, beschaamd en gezegd dat ze zich niet zo moest aanstellen. Leven wij hier in de omgekeerde wereld?

Cynthia schreef er dit artikel over waarin ook de vreselijke reacties naar voren komen. Een must read over empathie en hoe vreselijk dit soort denigrerende opmerkingen kunnen zijn voor mensen die iets traumatiserends meegemaakt hebben.

Ik denk dat ik een jaar of 3 geleden via via op het Youtube kanaal van Kristina terecht kwam: Fullyrawkristina. Kristina eet ‘raw’ wat gewoon letterlijk inhoudt dat ze enkel en alleen fruit, groenten en noten/zaden eet. Ondanks dat ik absoluut geen veganist ben of ‘raw’ eet vind ik haar youtube kanaal onwijs inspirerend! Ze is een enorm positief en optimistisch persoon en ondanks dat ik het soms allemaal een beeeeeetje te Amerikaans vindt blijf ik haar video’s kijken en inspireert ze mij in het feit dat je al-tijd de keuze hebt om gelukkig te zijn. ‘Choose to be happy’. En daarnaast zet ze me zéker aan om meer fruit en groente aan mijn voedingspatroon toe te voegen ;-)!

Om even in de ‘voedingssferen’ te blijven: Mayim Bialik, die we waarschijnlijk allemaal wel kennen als Amy van The Big Bang Theory, maakte deze hele ‘feitelijke’ video over waarom zij veganist is. Vaak vind ik veganisten vreselijk fanatiek en lijkt het soms hun persoonlijke missie om wel-vleeseters zo vreselijk mogelijk over zichzelf te laten voelen.. Zij doet dat helemaal niet. Ze legt op een wetenschappelijke manier uit hoe de wereld veranderd is en wat dit heeft betekent voor al het eten wat wij eten, alle dieren die hier voor moeten sterven en waarom zij er voor kiest geen dierlijke producten te eten.

In een wereld waar dun zijn zo’n beetje het hoogste goed geworden lijkt te zijn vind ik het Youtube kanaal (en instagram account) van LoeyLane een verademing. Loey maakt video’s over plussize fashion, over je goed voelen in je lijf en probeert vooral iedereen een goed gevoel over zichzelf te geven. Topmens!

Over plussize fashion en je goed voelen in je eigen lichaam, ongeacht je kledingmaat, weet Mayra van the Publisized ook een heleboel. Haar hele leven worstelde ze met haar gewicht tot ze besloot niet langer iedere maandag opnieuw op dieet te gaan maar in plaats daarvan haar lichaam te accepteren zoals het is. Mayra is echt een fantastische en positieve inspiratiebron voor mij ♥!

Coco van het Youtubekanaal Light by Coco heb ik al eens eerder genoemd op mijn blog maar oh, wat blijf ik het tof vinden om haar video’s te bekijken! Coco is een Nederlands meisje dat samen met haar man in San Francisco woont en werkt. Ze leeft heel minimalistisch en maakt hier video’s over en probeert mensen te inspireren te leven met minder. Living light!

Ondanks dat ik zelf op de één of andere manier de ‘klik’ met Sanny een beetje mis vind ik zeker dat zij niet in dit rijtje mag ontbreken. Sanny van Sanny zoekt geluk neemt je mee in haar zoektocht naar een gelukkig leven. Ze vlogt, ze ontdekt, ze inspireert en vraagt anderen de hemd van het lijf over wat hen gelukkig maakt.

Willemijn van 2wmn schreef, inmiddels al een behoorlijke tijd geleden, een prachtig artikel over moederliefde en het ontbreken daarvan vlak na de geboorte. Hoe de hele wereld denkt dat als je je kind op je borst krijgt na de bevalling dat je dan op magische wijze opeens spontaan verliefd bent op je kind.. En hoe je je voelt als moeder als jij dit NIET zo voelt. Ik vond het enorm herkenbaar na de moeilijke start van Flynn en mij. Een aanrader voor alle zwangeren onder ons! ♥

Melle van Thank God It Is Monday schreef een prachtig artikel over haar quarterlife crisis en het feit dat ze eigenlijk nog steeds niet geheel duidelijk heeft wát ze dan wil maar hier inmiddels oke mee is. Dit is zo herkenbaar voor mij en daarom zo inspirerend. Ik merk ook dat ik de afgelopen jaren heel erg zoekende ben naar wat ik wil en ook absoluut geen duidelijk toekomstbeeld heb.. Iedere dag stel ik mezelf vragen waar ik geen antwoord op heb maar door het artikel van Melle voel ik me gewoon wat rustiger. De tijd zal het leren!

Ondanks dat ik van mijzelf bést een bescheiden persoon ben vind ik dat ik door de jaren heen zelf ook best wat mooie content geschreven heb met nóg veel mooiere reacties hierop! Zo schreef ik een artikel over feminisme (Ja ik ben een feminist en damn proud!) en waarom ik vind dat iedere vrouw een feminist zou moeten zijn.

Ook scheef ik een artikel over de wereld waarin we leven en hoe ik mij hier vaak niet in thuis voel. De reacties hierop waren voor mij echt overweldigend, zo bijzonder om te lezen dat er zoveel gelijkgestemden onder mijn lezers zijn! ♥ En ook op mijn artikel over ‘wat als tijd, geld en omstandigheden geen rol zouden spelen‘ kreeg ik fantastische reacties!

ZO! Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb met een heleboel toffe en interessante content! Zijn er dingen waar jij specifiek graag een artikel over zou willen lezen van mij? Laat het dan achter in de reacties! ♥

Gerelateerde artikelen

12 reacties

 • Reageren
  Jenn
  12 april 2017

  Wat een fijne, interessante dingen! Ik ga eens kijken.
  Jenn onlangs geplaatst…Minder vlees, een updateMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  12 april 2017

  Leuke artikelen! Er staan ook nog een paar blogs tussen die ik niet kende, maar zeker ga volgen! :)

 • Reageren
  Melle
  12 april 2017

  Wat een mega fijn artikel en hoera, ik sta er gewoon in! Echt een leuk verrassing :) Dankjewel, echt heel lief! Je andere tips ga ik nu direct even bekijken want ik volg en ken nog niet iedereen. Liefs!
  Melle onlangs geplaatst…Mijn tips voor jouw citytrip naar KopenhagenMy Profile

 • Reageren
  Tineke
  12 april 2017

  Hele inspirerende mensen allemaal! Loey Lane volg ik ook erg graag!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…De leukste folder aanbiedingen #3My Profile

 • Reageren
  Inge
  12 april 2017

  Wat een leuk en inspirerend artikel is dit!

 • Reageren
  Kim
  12 april 2017

  Wat een mooie artikelen allemaal. Ik vond het artikel van Willemijn inderdaad heel erg mooi geschreven.
  Kim onlangs geplaatst…Mijn gekregen verjaardag cadeausMy Profile

 • Reageren
  Lilian
  12 april 2017

  Wow wat een mooie lijst, dank je!
  Lilian onlangs geplaatst…Hoe de vikingen ‘dood’ gingen (vragen van een kleuter)My Profile

 • Reageren
  Vivian
  13 april 2017

  Fijne tips! Dat artikel van Melle vond ik ook echt heel tof <3
  Vivian onlangs geplaatst…Girlboss | Tips voor een spetterend girlboss-cv!My Profile

 • Reageren
  Jeanine
  13 april 2017

  Dat artikel van Cynthia heb ik ook gelezen ja. Écht zo bizar wat voor idiote opmerkingen er naar haar toe werden gemaakt. Heeft veel indruk op me gemaakt.

 • Reageren
  Merel
  14 april 2017

  Leuk zo’n verzamel artikel met allemaal verhalen van mooie mensen. Zou ik wel vaker hier willen zien :)

 • Reageren
  Frank
  16 april 2017

  Ik ken ze niet allemaal, maar ik ga er op een aantal zeker een kijkje nemen 😆.
  Frank onlangs geplaatst…That’s how the love story began.My Profile

 • Reageren
  Nynke
  20 april 2017

  Ik ga zeker het één en ander even lezen. Jouw artikel over de wereld waarin we nu leven en hoe jij je daar niet in thuis voelt heb ik net gelijk gelezen en zou ik zelf geschreven kunnen hebben. Wat ontzettend herkenbaar!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge