Sporten na je zwangerschap: ik ben weer begonnen!

De eerste bokszaktraining en 2x crossfit zitten er op; ik ben weer aan het sporten and it feels good!

Zoals ik al vertelde in mijn ‘doelen voor januari‘ blog was het de bedoeling om deze maand weer te gaan starten met sporten.

Ik heb onwijs veel zin om mij weer fitter te gaan voelen, niet meer hijgend bovenaan de trap te komen en ook gewoon lekker iets te doen voor mij. Alleen voor mij. Om aan mijzelf en mijn lichaam te werken. Na de geboorte van Flynn heb ik een periode wel weer gesport maar naar de sportschool gaan vind ik nou eenmaal niks aan en de weg er naar toe wordt gewoon steeds moeilijker en moeilijker als je iets niet leuks vindt. Misschien herken je het wel: je begint enthousiast maar na een tijdje is je enthousiasme weg. Ga je meer en meer smoesjes bedenken en uiteindelijk..? Dan ga je niet meer.

Iets zoeken waar ik echt blij van wordt!

Mijn doel was dan ook om iets te gaan zoeken waar ik blij van zou worden. Wat ik oprecht leuk vind zodat het ook gemakkelijker blijft om het vol te houden. Ik heb altijd al aan een vecht- of zelfverdedigingssport willen doen maar met mijn zwakke/gevoelige lichaam leek mij dat nooit heel handig. Tot ik uitkwam bij bokszaktraining bij ons in de buurt. Wel boksen maar niet op elkaar. Niet sparren maar trainen op een zak. Dat leek mij wel wat!

2 weken geleden besloot ik door te pakken en belde ik op of ik een keer een les mee kon doen. Natuurlijk kon dat.

Vorige week woensdagavond was het zo ver en ik zal niet liegen: ik was écht bang haha. Ik kende de sportschool niet, ik kende de mensen niet en ik was gewoon heel erg bang. Bang voor mijn conditie, bang dat ik na 10 minuten al zou moeten ophouden, bang voor de spierpijn achteraf..

Maar als je niet gaat zal er nooit iets veranderen.

Oh wat zou ik ongelofelijk graag een paar maanden verder zijn. Dat je die eerste vervelende ik-heb-0,0-conditie-en-iedereen-om-mij-heen-wel fase voorbij bent. Ik zag er zo tegenop om hijgend achteraan te lopen, niet mee te kunnen komen met de groep en daardoor de aandacht op mij te vestigen..

Maar hey, zo werkt het gewoon niet. Je moet door die fase heen. En hoe langer ik het uit zou stellen hoe langer het ook zou duren voordat het wél beter zou gaan. Afgelopen woensdag was het dus zo ver en, met best wel veel lood in mijn schoenen, reed ik richting de sportschool. Verstand op 0 en gewoon gaan was mijn motto ;-)!

En het was leuk.

Het was echt leuk. Ik was he-le-maal kapot maar het was écht leuk. Aardige mensen, toffe training en met die conditie ging het eigenlijk best goed. Ja natuurlijk is mijn conditie slecht maar ik kon op mijn eigen tempo de gehele training meekomen! De pijn achteraf.. Daar hebben we het maar niet over haha ;-)! Maar ik vind het leuk en dat is het allerbelangrijkst.

Om het vol te blijven houden heb ik, samen met Kay, 2 momenten in de week vaststaan dat ik ga sporten. Wat er ook gebeurt. 1 keer voor crossfit en 1 keer voor bokszaktraining. Crossfit vind ik nou niet bepaald écht heel erg leuk maar ik denk wel dat het voor mijn lichaam heel erg goed is :)!

Mijn eerste doel van januari is dus al bereikt! Ik heb me opgegeven en de eerste (drie zelfs) trainingen zitten er op! Nu is de grootste uitdaging om vol te blijven houden en kleine successen te vieren. Ik hoop dat mijn lichaam snel sterker en fitter gaat worden, dat lijkt me zo fijn na deze hele zwangerschap/bevalling en eerste maanden.

Ik ga er voor!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Jenn
  20 januari 2020

  Wat leuk! Boksen lijkt mij ook wel leuk om een keer te proberen.
  Jenn onlangs geplaatst…Even voorstellen: Anwen!My Profile

 • Reageren
  Mia
  20 februari 2020

  Leuk! Ik zit ook net weer op boksen! Soms vind ik de motivatie niet echt. Thanks voor de blog!
  Mia onlangs geplaatst…Van sticker tot de doos: duurzame verpakkingenMy Profile

  • Reageren
   Roos
   20 februari 2020

   Lastig he! Helemaal als je moe bent na een hele drukke dag maar ik vind het altijd wel een heerlijke uitlaatklep hoor :)!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.