Kleine gelukjes: het televisieprogramma First Dates

Kleine dingen die je blij maken. Dit kan van alles zijn, een boek, een lekker gerecht, een toffe service, iets wat me overkomt of in dit geval: een televisieprogramma. Daar ga ik jullie over vertellen in de serie ‘kleine gelukjes’. Het televisie programma First Dates, daar maakt mijn hart letterlijk een sprongetje van ;-)!

In het programma First Dates worden mensen gevolgd in het First Dates restaurant. Alle mensen die hier een hapje eten hebben hun eerste date met elkaar en zijn door het programma aan elkaar gekoppeld. Wij als kijkers krijgen dus een kijkje in hun allereerste ontmoeting met elkaar, de spanning die hieraan vooraf gaat, het levensverhaal van de deelnemer en, het leukste van alles, is er een klik ja of nee?

En dat is toch het mooiste wat er is? (Echte) mensen stiekem kunnen volgen in hun zoektocht naar liefde? Vrouwen die al 50 dates gehad hebben en die niemand vinden die aan hun ellenlange checklist voldoet, verlegen mannen die nog nooit een vriendin hebben gehad, een oudere homosexuele man die na jaren rouwen om zijn verloren grote liefde eindelijk de stap weer zet om op zoek te gaan naar een volgende liefde, een gescheiden, bedrogen vrouw die weer vertrouwen in de liefde probeert te krijgen en ga zo maar door. Er komen mensen daten van 18 jaar maar ook van in de 80! Iedereen heeft zijn eigen verhaal en dat is juist het mooie. Voor de één voel je zoveel empathie dat je met heel je hart hoopt dat iemand een leuke date heeft, de ander bekijk je met verwondering over het stellen van zóveel eisen aan één persoon.

Het programma wordt ondersteund door de leuke, sympathieke, charmante gastheer Fred Sirieix die de, vaak enorm zenuwachtige, kandidaten verwelkomd en hen voorstelt aan elkaar. Iedere woensdagavond om 22.00 is het programma te zien op BNN. Ik neem het eigenlijk altijd op en als ik tijd heb kijk ik een aantal afleveringen achter elkaar, lekker wegzwijmelen of je juist verbazen over de soms ENORME tenenkrommende opmerkingen die er gemaakt worden.

Maar als er dan een stelletje met een hele prille verliefdheid hand in hand het restaurant uit loopt.. Dat is toch fantastisch?

Ik moest gelijk denken aan de allereerste zinnen uit mijn favoriete romantische comedy ooit ‘Love Actually’:

Whenever I get gloomy with the state of the world, I think about the arrivals gate at Heathrow Airport. General opinion’s starting to make out that we live in a world of hatred and greed, but I don’t see that. It seems to me that love is everywhere. Often it’s not particularly dignified or newsworthy, but it’s always there – fathers and sons, mothers and daughters, husbands and wives, boyfriends, girlfriends, old friends. When the planes hit the Twin Towers, as far as I know none of the phone calls from the people on board were messages of hate or revenge – they were all messages of love. If you look for it, I’ve got a sneaky feeling you’ll find that love actually is all around.

En zo is het maar net ♥!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Eveline Fleur
  3 mei 2017

  Wat een prachtige quote. Het is inderdaad waar. Wat leuk dat het programma weer op tv is! Ik keek het vorig jaar samen met mijn vriend. <3 Ik vind het ook altijd zo leuk <3
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…Win een Essie nagellak naar keuze!My Profile

 • Reageren
  Danique
  3 mei 2017

  Dit klinkt echt als een leuk programma!
  Danique onlangs geplaatst…Throwback Time #2My Profile

 • Reageren
  Frank
  3 mei 2017

  Leuke verhaal! Ik kijk het programma ook wel eens, maar ik lig soms dubbel om die mensen 😂.
  Frank onlangs geplaatst…Moederdag CadeauMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge