Hersenspinsels // Het eerste halfjaar van 2018

Ik kijk op mijn telefoon en krijg een berichtje binnen van Kay. Hij is na een minivakantie met zijn vrienden geland op Rotterdam airport als mijn oog opeens op de datum valt. 1 juli. Dat betekent niet alleen dat de maand juni alweer voorbij is maar ook dat er al een half jaar van 2018 voorbij is. Ongelofelijk.

Wat is er veel gebeurt de afgelopen 6 maanden en wat was het eerste half jaar van 2018 mooi, spannend en overweldigend tegelijkertijd. Na een mini mental breakdown in november en december klom ik er in januari weer helemaal uit. Ik ronde mijn werk af en per 1 april was ik thuis. Werkloos met een hoofd vol niet concrete plannen over dingen waar ik wél gelukkig van werd. Hoe kon ik dat samensmelten tot iets waar ik mijn geld mee zou kunnen verdienen?

Wat enorm fijn aan voelde (vrijheid en rust) was tegelijkertijd natuurlijk ook onwijs spannend en onzeker (geen inkomsten en geen concreet plan). Maar ergens in mij voelde het goed en heb ik er altijd vertrouwen in gehad dat het goed zou gaan komen. We maakten in het eerste half jaar ontzettend veel mooie reisjes (Mechelen, Sofia, Londen, Duitsland, Servië) en ik ging aan de slag met mijzelf. Ik las een heleboel zelfhulpboeken, dacht heel veel na en probeerde momenten echt even stil te zijn (zie ook dit artikel, daarin beschreef ik een aantal oefeningen die ik deed!). Al vrij snel kwam ik er achter wat ik wil gaan doen. Mensen coachen.

Wat ik ga doen!!!

Ik coach natuurlijk al zo’n 8 jaar mensen maar dit keer wil ik het anders aanpakken. Ik wil het namelijk 1. precies op mijn manier gaan doen en 2. alleen maar mensen helpen die mijn hulp ook daadwerkelijk willen. Mijn vermoeidheid in mijn werk (ambulant jongerenbegeleider) kwam niet door het feit dat ik het niet leuk vond om met mensen te werken, dat was júist wat ik het allerleukste vond en waar mijn kracht ligt. Qua communicatie en mensen ‘in hun kracht zetten’ ben ik juist heel sterk. Maar waar ik zo vermoeid van werd is ‘het trekken aan een dood paard’ zoals wij dat zo mooi op de werkvloer noemden. Mensen willen helpen die eigenlijk niet geholpen willen worden. Je kunt je er misschien wel een voorstelling van maken hoe zwaar dat is. Mensen helpen die daadwerkelijk geholpen willen worden, dát lijkt me fan-tas-tisch en helemaal bij mij passen.

De lijntjes werden al snel getrokken en na veel nadenken, praten met mensen (maar niet teveel) en het opzetten van een plan wist ik het zeker. Ik ga binnenkort de virtuele deuren openen van mijn eigen coachingspraktijk! Yes i said it! Waar ik mij precies op ga richten, daar zal ik binnenkort een blog over schrijven, maar het zal beginnen met het begeleiden van de 350-400 mensen die zich momenteel hebben ingeschreven voor mijn e-cursus die snel online gaat komen! De release datum stuur ik DEZE WEEK naar iedereen die zich heeft aangemeld :D!

Mocht je je nog aan willen melden voor mijn e-cursus bomvol praktische oefeningen om er achter te komen wat je écht wil met je leven? Dan kan dat onderaan dit artikel!

Jeejtje wat is dit SPANNEND zeg. Ik heb er zo onwijs veel zin in maar er moet in mijn hoofd ook nog zoveel gebeuren. Plannen is niet mijn sterkste kant dus daar werk ik hard aan zodat alles op tijd af gaat zijn en ik er helemaal voor kan gaan om misschien wel voor jou(!) de beste en tofste coach te worden die je ooit gehad hebt ;-)!

Dus dat! Ik gooi het er gewoon ff uit op zondagavond. Ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt, wens je mij succes? ♥

Gerelateerde artikelen

15 reacties

 • Reageren
  A.
  1 juli 2018

  Wauww wat tof zeg! Heel veel succes met alles! Misschien ben jij inderdaad wel de coach die ik zoek 😊

  • Reageren
   Roos
   2 juli 2018

   Dankjewel voor je lieve berichtje! En wat gaaf, zodra mijn virtuele deuren geopend zijn stuur me dan gewoon (vrijblijvend natuurlijk!) een berichtje. Ga ik met je mee denken <3!
   Roos onlangs geplaatst…Het eerste halfjaar van 2018My Profile

 • Reageren
  Anne
  1 juli 2018

  Prachtig dat je weet waar je hart ligt en het lef hebt ervoor te gaan, heel inspirerend!

  • Reageren
   Roos
   2 juli 2018

   Dankjewel Anne, ja ik vind het echt mega mega mega spannend maar ik weet dat dit het gewoon is en ik wil me niet tegen laten houden door onzekerheid dus ik ga er voor :D! Veel liefs!
   Roos onlangs geplaatst…Het eerste halfjaar van 2018My Profile

 • Reageren
  Darina
  2 juli 2018

  Geweldig dat je iets gaat doen waar je hart ligt. Heel veel succes!
  Darina onlangs geplaatst…Ik ben genomineerd om deze leuke vragen te beantwoorden!My Profile

 • Reageren
  Inge
  2 juli 2018

  Jaaaa, zo tof!! Ik wens je heel veel succes en plezier met dit nieuwe avontuur! Als je je hart volgt, zit het altijd goed! ✨

 • Reageren
  Martine
  2 juli 2018

  Zo ontzettend gaaf dat je er gewoon voor gaat! Heel veel plezier toegewenst met deze nieuwe stap. Ik heb me destijds al ingeschreven voor de e-cursus maar klopt het dat ik daar geen bevestiging per mail van heb ontvangen? Zou het jammer vinden als me inschrijving niet goed door is gekomen want ik ben reuze benieuwd en doe graag mee!

  • Reageren
   Roos
   2 juli 2018

   Hey Martine! Ik heb net de allereerste mail met de release datum er in verzonden :)! Als je die inmiddels in je inbox hebt gekregen weet je dat je je goed hebt aangemeld, zo niet laat het me even weten! Dan voeg ik je handmatig toe :D

 • Reageren
  M.
  2 juli 2018

  Heel veel succes en plezier, fijn en inspirerend (ook voor je lezers) dat je je passie achterna gaat! Ik reageer nooit onder artikelen en ik ben ook niet de persoon voor een e-cursus, maar ik gun jou (en de anderen die je hopelijk zult helpen) alle geluk!

 • Reageren
  Eveline
  2 juli 2018

  Wow heel inspirerend!
  Alvast heel veel succes!

 • Reageren
  H
  2 juli 2018

  Wat gaaf! Heel benieuwd hoe het vorm gaat krijgen. Heb mij ook ingeschreven voor de e-cursus en heb de bevestigingsmail binnen:) Momenteel in een fase dat ik even zoekende ben en wie weet wat de cursus of eventueel jij daarin wel kan betekenen;)

 • Reageren
  Mariska
  3 juli 2018

  Wat tof dat je dit gaat doen! Heel veel succes gewenst en hopelijk kun je je plannen goed vormgeven :)
  Mariska onlangs geplaatst…Attent zijn, 4 leuke ideeën (ook voor bloggers!)My Profile

 • Reageren
  Lian
  5 juli 2018

  Zo ontzettend herkenbaar Rosie. Heb je laatst via Instagram ontdekt/gevonden en vind je nu al een lekker positief mens. Ikzelf heb gewerkt in het onderwijs en heb ook veel samen gewerkt met ambulante begeleiders. Het trekken aan een dood paard ken ik maar al te goed.

  Ik wens je veel succes toe! Het gaat je vast en zeker lukken.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.