De 5 leukste en inspirerende podcasts!

Podcasts, you hate them or love them. Ik val overduidelijk in de laatste categorie en ik deel vandaag mijn 5 favoriete podcasts met je!

Wat zijn podcasts?

Omdat het ‘fenomeen’ podcasts nog niet bij iedereen bekend is en ik er nog redelijk vaak vragen over krijg zal ik bij deze eerst even een korte uitleg geven! :)

Een podcast is heel simpel gezegd een audiofragment wat je via je laptop of telefoon kunt beluisteren. Dit kan gaan over ontelbaar veel verschillende onderwerpen en het is bedoeld om te inspireren, informeren en/of entertainen.

Podcasts kun je overal luisteren. Ik luister ze vooral in de auto (ipv radio), tijdens het koken of tijdens het sporten.

Waar luister je podcasts?

Podcasts kun je luisteren via je laptop of via je telefoon. Ik heb zelf een abonnement met Iphone 8 bij Telfort en beluister deze via de paarse ‘Podcasts’ app, de tweede van links helemaal bovenin. Je kunt de meeste podcasts ook online beluisteren maar bijvoorbeeld ook via Itunes. De podcast app zit standaard op mijn Iphone8 (hier vindt je een Iphone overzicht) maar volgens mij is het exact dezelfde app bij Android!

Je klikt de app aan en kunt vanuit daar op zoek gaan naar wat je leuk vindt.

En nu tijd voor mijn tips!

5 Inspirerende podcasts:

DAMN, HONEY
Net als ik geïnteresseerd in feminisme, gelijkheid, heteronormativiteit, bodypositivity en allerlei andere sociale problemen? In DAMN, HONEY worden deze onderwerpen op een leuke en toegankelijke manier besproken. Ik heb al zo onwijs veel geleerd van deze meiden en daar ben ik ze heel erg dankbaar voor. Je gaat kritisch naar jezelf kijken en de dingen die jij als ‘normaal’ beschouwt? Zijn die dingen eigenlijk wel zo normaal?

Je wordt constant aan het nadenken gezet, op een postieve manier, en voor iemand die houdt van groei en zelfontwikkeling is dit echt een aanrader!

Deze podcast is Nederlands gesproken!

Lewis Howes – The school of greatness
Lewis Howes is een Amerikaanse schrijver, ondernemer en voormalig professioneel sporter. Met zijn podcast ‘The school of greatness’ verzamelt hij verhalen van interessante mensen, van lifecoaches tot topsporters of ondernemers. Onwijs leuk om te luisteren!

Ook vertelt hij zijn eigen verhaal, dingen die hem gebeuren of aanspreken en neemt hij korte peptalks op van een minuut of 5 over 1 onderwerp die je inspireren.

Niet alles spreekt me aan, sommige dingen vind ik écht te Amerikaans (“hoe verdien je een miljoen in dit jaar!!!!”) maar Lewis komt echt over als een topvent en hij bespreekt super interessante onderwerpen :)!

Deze podcast is Engels gesproken.

The goal digger podcast!
The goal digger podcast is de podcast van Jenna Kutcher, een onwijze top vrouw die ik al jaren via Instagram volg. Ze is ondernemer, deelt veel over bodypositivity en over vruchtbaarheidsproblemen, super open, eerlijk en kwetsbaar. Ik hou er van als mensen zich zo op durven stellen!

In ‘the goal digger podcast’ gooit Jenna alle kaarten op tafel en vertelt ze al haar geheimen over hoe ze van haar onderneming een ‘booming bussiness’ gemaakt heeft. Super fijn als mensen zo open zijn en het andere mensen ook gunnen om succesvol te zijn. Een aanrader als je zelf ook ondernemer bent!

Deze podcast is Engels gesproken.

De groene podcast.
Ken je het blog ‘de groene meisjes’? Merel Wildschut heeft nu de Groene Podcast ontwikkeld. Een podcast waarin gepraat wordt over groen leven in de breedste zin van het woord. De afleveringen gaan bijvoorbeeld over voedselverspilling en hoe we dit tegen kunnen gaan of over koken met restjes.

Ik vind dit een heerlijke podcast om te luisteren tijdens het koken bijvoorbeeld. Inspirerend, zet je aan het nadenken maar alles met een positief sausje. Love it!

Deze podcast is Nederland gesproken.

Bezeten van Eten.
Weer zo’n podcast die leuk is voor tijdens het koken! Voor Lize is eten ‘gewoon eten’ maar anderen zijn er door bezeten. En dat gaf haar reden om op onderzoek te gaan. Een culinaire ontdekkingstocht naar de ‘magie’ van eten.

Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik dol op alles wat met eten te maken heeft. Koken, bakken, uit eten gaan, nieuwe producten uitproberen, kookprogramma’s kijken. Eten, eten, eten. Het idee dat iemand eten niet zo bijzonder vind (HOE DAN) is voor mij onvoorstelbaar ;p! Maar onwijs leuk dat ze op zoek gaat en dat maakte me natuurlijk enorm nieuwsgierig! Een podcast om lekker op de achtergrond aan te zetten als je geïnteresseerd bent in eten en de verschillende keukens van deze mooie wereld :)!

Deze podcast is Nederlands gesproken.

Dat waren mijn tips! Ik ben benieuwd of jij graag podcasts luistert en of je nog aanraders hebt, laat ze dan zeker achter in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Telfort.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Irene
  22 januari 2019

  Damn honey staat ook op mijn lijstje maar ik moet zeggen dat ik zelden podcasts luister. Het lijkt me altijd heel tof en soms begin ik er nog eens aan maar ik ben toch meer een lezer :)
  Irene onlangs geplaatst…Een paar tips om wat meer te lezen.My Profile

  • Reageren
   Roos
   24 januari 2019

   Snap ik, ik hou ook enorm van lezen! Het leuke met podcasts vind ik alleen dat je ze juist ook kunt luisteren op momenten dat je geen boek kunt lezen zoals in de auto of tijdens het koken :D!

 • Reageren
  Natasja
  24 januari 2019

  Ik ben dus inderdaad zo iemand die regelmatig het woord voorbij ziet komen en dan denkt; uhh… wat is dat nou eigenlijk? Maar door jouw blogpost ben ik weer wat wijzer en ga ik zelf ook zeker eens wat podcasts luisteren, kijken of er voor mij ook wat tussen zit. Dus bij deze, bedankt voor je blogpost!

  • Reageren
   Roos
   24 januari 2019

   Haha snap ik! En fijn dat het nu iets duidelijker is :D <3 !

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge