Change of mindset: mijn rotochtend en de oplossing!

Het is 6.45 als mijn wekker gaat. Ik doe mijn ogen open en zie dat Kay al wakker is. Oh men, ik ben zó geen ochtendmens. Mag ik niet nog heel even blijven liggen? Flynn ligt ook nog lekker te slapen en ik heb er altijd zo’n hekel aan als ik hem wakker moet maken. Maar we moeten er uit. Kay en Flynn moeten om half 8 op de fiets richting werk/creche dus ik mag wel opschieten. Kay kijkt even bij Flynn om de hoek en ziet dat hij gelukkig al wakker is. Hij dropt ‘m bij mij op bed en aangezien ik net doe of ik slaap krijg ik een heleboel kusjes van hem. Ons favoriete spelletje: wie er slaapt wordt wakker gekust ;-)!

Na een paar minuutjes kussen, knuffelen en gek doen moeten we ons echt aankleden. Ik weet niet wat het is maar Flynn heeft er altijd een hekel aan gehad. Aankleden, luier verschonen, het gaat 9 van de 10 keer onder luid(!) protest. Gelukkig valt het vandaag mee en is hij makkelijk af te leiden door te vragen waar zijn buik, neus en oren zitten (en hij die trots aanwijst). Ik kleed Flynn aan, ik doe zijn haartjes en we lopen samen naar beneden. Ik wil zijn schoenen aan doen maar die zijn nog steeds nat van het springen in water gister bij opa en oma. Dan maar je laarsjes! Kay is ondertussen ook klaar en terwijl ik krentenbollen voor de mannen pak stoot ik mijn elleboog heel hard aan de verwarming. AU.

Na flink wat binnensmonds gevloek weet ik mezelf te herpakken, geef ik Flynn de krentenbol en als ik bij hem hurk om hem een dikke knuffel te geven blijft een enorme pluk haar achter Kays rits van zijn jas haken en trekt hij een hele pluk haar uit mijn hoofd. DUBBEL AU.

Halleluja wat doet dat zeer. Ik begin spontaan te janken en Flynn snapt er niks van. Ik krijg extra kusjes en knuffels maar de jongens moeten gauw weg anders komt Kay te laat op zijn werk. Het is nog maar 7.30 en voor mijn gevoel is mijn dag nu alweer verpest.

Ken je dat? Dat iets kleins je dag zo kan beïnvloeden dat je je er de hele dag een beetje rot of verdrietig door voelt? Eerder kon ik dingen altijd vrij makkelijk van mij afschudden maar de laatste tijd lijkt zo’n klein incidentje mijn gehele dag te bepalen en daar baal ik van. Na flink wat gemopper besloot ik dan ook om dit niet mijn dag te bepalen. Ik moest iets anders doen waardoor ik even een ‘change of mindset’ kon krijgen. Ik pakte de was uit de droger en toen ik opstond en naar buiten keek zag ik de zon zo mooi schijnen, de lucht zo blauw. Ik ga naar buiten!

En dat is wat ik deed. Ik wandelde een uur door de mooie natuur hier in Twente, passeerde allerlei vriendelijke mensen, nieuwsgierige koeien, uitgestrekte weilanden en boerderijen om bij weg te dromen. Na een uur had ik het rotgevoel van me afgeschud! Met vermoeide benen plof ik op de bank met mijn laptop om dit blogje te typen. Wat voor mij dus heel goed blijkt te werken is even een change of scene. Niet blijven hangen in die rottige gevoelens, in bed of op de bank gaan liggen en een beetje doelloos Instagrammen bijvoorbeeld maar JUIST iets gaan doen. Iets wat je blij maakt. Dit moet ik blijven onthouden!

Ik was eigenlijk van plan een life with Rosie fotodagboekje te schrijven maar afgelopen week zat vol privé dingen waar ik geen foto’s van gemaakt heb of niet van kan/wil delen dus er blijft zo weinig over! Dus weer een weekje niet! ♥

Wel komt mijn positief opvoeden blog (deel 2) er aan! (heb je deel 1 al gelezen?) en ik ben met van alles achter de schermen bezig maar het lukt me nog niet om op vaste dagen te uploaden. Ik doe mijn best ♥. Een hele fijne week lieve allemaal!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Karlijn
  15 mei 2017

  Zo balen als zoiets je dag zo kan beinvloeden, maar ook zo herkenbaar. En dan vervolgens weer boos zijn omdat je om zo iets kleins boos bent, wat zijn wij toch gecompliceerd soms ;) Goed van je dat je je zo hebt kunnen herpakken! Even buiten zijn kan wonderen doen. X
  Karlijn onlangs geplaatst…Londen baby!My Profile

 • Reageren
  Frank
  16 mei 2017

  Wat kan mooi weer al niet doen met een mens. Mij maakt dat ook meteen een stuk vrolijker, lekker naar buiten, met de kleine naar buiten de speeltuin in en genieten!! Heerlijk dat zonnetje.
  Frank onlangs geplaatst…Wanneer uiterlijk er niet toe doet.My Profile

 • Reageren
  Nynke
  16 mei 2017

  Wat kun je daar van opknappen hè? Ik heb toevallig gisteren ook een uurtje gewandeld door de (eveneens Twentse) natuur. Heerlijk in het zonnetje. Zo van genoten! Moest ook even stoom afblazen na een pittige ochtend met de kinderen en dan werkt dit inderdaad zo goed!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge