Heerlijke, gezonde aardbeien taart!

Zin in een heerlijke, super zoete, aardbeientaart die ook nog eens super gezond is? Try this one! Ik eet ‘m iedere ochtend als ontbijt en ik zag nog nooit zo uit naar het ontbijt haha ;-)!

Nou moet ik zeggen dat dit ontbijt kwarktaart recept van een tijd geleden ook érg lekker is maar aangezien ik de laatste tijd zo min mogelijk dierlijke producten probeer te eten moest ik een vega(n) versie voor mezelf bedenken! Deze vegan taartjes zijn ook enorm lekker maar iets meer werk en soms heb je gewoon zin in iets makkelijks. Toch? :)

Via één van mijn favoriete Youtube kanalen; Pick Up Limes kwam ik dit enorm lekkere en simpele recept tegen voor een aardbeien taart! Het heeft letterlijk VIJF ingredienten maar zo super lekker, smaakvol en vullend! Ik word altijd blij van dit soort recepten dus ik moest het natuurlijk ook gelijk met jou delen.

Let’s go!

Ingredienten voor een taart voor 8 personen: 
– 750 gram aardbeien (of als je meer hebt; gebruik lekker meer!)
– 200 gram gemengde noten.
– 300 gram dadels.
– Agave of maple siroop.
– Kokosolie, ongeveer 4 eetlepels.

Bereidingswijze:
1. Begin met het maken van de korst. Meng in een keukenmachine 200 gram dadels samen met de noten. Gebruik je ‘gewone’ dadels in plaats van medjool dadels? Doe de dadels vooraf even 10 minuutjes in een bak met kokend water. Hierdoor worden ze een stuk zachter! Mix de dadels en noten in de keukenmachine tot er een kruimelige mix ontstaat. Bedek hiermee de bodem en de zijkant van je taartvorm.
2. Zet de taartvorm in de diepvries.
3. Snij 500 gram van de aardbeien in plakjes, de andere 250 gram gebruik je in de volgende stap. Leg de in plakjes gesneden aardbeien op de bodem van de taart.
4. Was je keukenmachine af en doe de rest van de aardbeien en dadels bij elkaar in de keukenmachine samen met de kokosolie en 3 eetlepels agave of maple siroop. Mix tot een romig geheel ontstaat.
5. Schenk de mix over de aardbeien en zorg ervoor dat alle aardbeien bedekt zijn. Zet in de diepvries.

In principe is je taart na een uurtje klaar en een stuk steviger geworden. Je zou ‘m nu in de koelkast kunnen bewaren tot je de taart serveert. Wat ik heb gedaan is de taart in stukken snijden en gesneden en wel in de diepvries laten. Iedere avond haal ik een stuk uit de diepvries, leg dit op een bordje en zet het in de koelkast. Zo heb ik iedere ochtend een heerlijk ontbijt taartje voor mij klaar staan! :D Vers en wel!

Ook tof als taart voor bijvoorbeeld de eerste verjaardag van je kindje als je er nog niet aan toe bent je kindje een ongezonde taart voor te schotelen. Of als je bijvoorbeeld een glutenallergie hebt!

Oke genoeg redenen gegeven ;-)! Make this cake!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

  • Reageren
    Kelly
    1 augustus 2018

    Ziet er heerlijk uit!
    Kelly onlangs geplaatst…MAC – Dazzleshadow She SparklesMy Profile

  • Reageren
    Darina
    2 augustus 2018

    Deze taart ziet er overheerlijk uit!!
    Darina onlangs geplaatst…Een weekend in Parijs | Dag 3My Profile

  • Reageren
    Jenn
    3 augustus 2018

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben geen fan van dadels, proef je die heel erg?
    Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Questioning Meat van Robin SchaperMy Profile

    • Reageren
      Roos
      6 augustus 2018

      Vind ik lastig om te zeggen! Ik vind persoonlijk van niet maar ja, de hele bodem bestaat wel uit dadels en noten! Ik proef voornamelijk de noten en de aardbeien maar als je ergens niet gek op bent heb ik altijd het gevoel dat je die overal doorheen proeft haha. Snap je wat ik bedoel? ;-)

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge