Happy Home | Hoe wij ons nieuwe huis zo licht mogelijk willen maken

In december is het zover, dan verhuizen wij naar ons nieuwe huis. Het duurt nog even maar ze zeggen toch altijd dat de voorpret het leukst is? ;-) Nou misschien is dat in dit geval ook wel zo. Stiekem kijk ik best een beetje op tegen de verhuizing zelf maar ik vind het heerlijk om te bedenken hoe het er uit gaat zien als we er eenmaal wonen.

Bron: Avenue Lifestyle

Bron: Cocolapinedesign

Donker, maar een hoop potentie!

Toen we het huis voor het eerst bekeken was het rond een uur of 18.00 in januari. Één van de donkerste maanden van het jaar. Het huis zag er fantastisch uit, volop potentie, maar met het donker buiten, de (te) grote, donkere meubels en de zwarte rolgordijnen leek het huis een stuk donkerder (en kleiner) dan dat het voor mijn gevoel zou kunnen zijn! Mijn handen begonnen gelijk te jeuken om zóveel te veranderen in huis ;-)! Een donker huis kan heel gezellig zijn hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik ken mensen met ontzettend gezellige huizen die behoorlijk donker zijn, geeft juist vaak een beetje een klassieke uitstraling!

Maar waar wij juist van houden is een licht huis. Hoe lichter het huis hoe groter het lijkt vind ik altijd en we zijn juist zo op zoek naar die ruimte. We willen het dan ook graag allemaal een stuk lichter maken. Lichte meubels, een gezellig warm kleed bij de bank en voor de houtkachel, lichte vouwgordijnen of witte houten shutters (daar zijn we nog niet helemaal uit). Zoveel mogelijk licht naar binnen laten komen, helemaal omdat we er gaan wonen in een donkere periode vind ik dit een heerlijk streven.

Bron: Zero40 Studios Rens van Mierlo
Eindhoven the Netherlands

Natuurlijk licht naar binnen halen

Doordat wij 3 grote ramen aan de voorkant van ons huis hebben en een brede schuifpui richting de achtertuin zou je al kunnen zeggen dat wij een best licht huis hebben. We hebben lichte kozijnen, ook niet veel begroeiing in de voor- en achtertuin wat het licht bijvoorbeeld zou kunnen belemmeren; allerlei factoren om natuurlijk licht zo goed mogelijk binnen te laten komen. Laatst schreef ik al een artikel over de leukste lampen en wat verlichting in je huis kan doen maar dat natuurlijke licht naar binnen halen is voor ons de eerste prioriteit :)!

De eerste verdieping + zolder

Op de eerste verdieping hebben we 3 slaapkamers en de badkamer die prima zijn qua natuurlijk licht. Wel ligt hier op dit moment nog hoogpolige, zwarte vloerbedekking in en hangen er zwarte rolgordijnen voor de ramen. Je begrijpt dat wij dit anders aan gaan pakken ;-)! Er komt een mooie, lichte laminaat vloer te liggen en de donkere rolgordijnen worden vervangen door lichte. Door deze kleine aanpassingen zal de eerste verdieping er voor ons gevoel al compleet anders uit gaan zien! :)

De zolder is alleen een ander verhaal. Op de zolder zijn al 2 slaapkamer gerealiseerd, super fijn. Alles is netjes afgetimmerd, er zijn schotten aan/onder de schuine zijden geplaatst wat weer opbergruimte geeft (hoera!) en qua grootte zijn de kamers ook echt heel erg prima. Het enige wat hier minder is is het licht. Op beide slaapkamers zit een klein raampje waar niet zo ontzettend veel licht door naar binnen schijnt. Een optie zou zijn om hier in de toekomst, zodra we de kamers ook echt als slaapkamers nodig gaan hebben, dakramen van VELUX te laten plaatsen met bijvoorbeeld deze mooie VELUX plissegordijnen er voor om toch zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te laten komen :)! Ik denk dat de kamers hierdoor ook weer groter zullen lijken en dat lijkt me heerlijk!

Ik vind het zo ontzettend leuk om te schrijven over ons huis, om ideeën te delen en overal inspiratie op te doen! Alleen vind ik het soms wel lastig wat ik al kan vertellen en hoe. Zijn er dingen waar jullie specifiek benieuwd naar zijn? :) Laat het dan even weten in de reacties! ♥

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Frank
  17 mei 2017

  Ik ben benieuwd naar licht op de zolder naar binnen te laten komen. Wij zelf willen waarschijnlijk ook een dakraam plaatsen. Naar de tuin kijknik altijd graag om inspiratie op te doen met een kindje.
  Frank onlangs geplaatst…Wanneer uiterlijk er niet toe doet.My Profile

 • Reageren
  chucky1012
  3 augustus 2017

  Zo leuk ;-)
  Maar denk er ook aan hoe de zon staat en of die in de kamers zal gaan schijnen.
  Het is dus geen slecht idee om nu nog eens te gaan kijken.
  Want de zon maakt het nog veel warmer in de kamers.
  Ik ben zo benieuwd hoe alles eruit zal zien als jullie er wonen.

  Xoxo

 • Reageren
  Marloes
  3 augustus 2017

  Wat leuk om te lezen! Ik heb wel een beetje dezelfde smaak. Wij hebben ook een vrij donker huis, ik ben wel benieuwd hoe jij de “inkijk” tegen gaat zonder het licht te verliezen 😊
  Marloes onlangs geplaatst…Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.