Aan de slag met onze tuin!

Wij werkten de laatste tijd hard om van onze tuin een fijn plekje te maken! Kijk je mee?

Toen we ons huis kochten was het februari 2017, we vonden de tuin best leuk maar aangezien niks in bloei stond en het donker, koud en regenachtig weer was hadden we eigenlijk geen flauw idee hoe de tuin er uit zou zien als hij in bloei zou komen te staan. Zoveel planten waarvan we geen flauw idee hadden wat het was.

Inmiddels is de lente flink aangebroken en mogen we al genieten van een paar dagen met zomerse temperaturen. Heerlijk! Tijdens de eerste lentedagen besloten we dan ook aan de slag te gaan met de tuin. Al eerder gaf ik aan dat het mij ontzettend leuk leek om een moestuin aan te gaan leggen. Nou, het begin is zeker gemaakt ♥! Daarnaast stonden er een aantal planten in de tuin waar ik persoonlijk niet weg van ben: buxus en taxus. Ik snap dat mensen de tuin er mee vol zetten hoor, het zijn planten die ook in de winter mooi groen blijven dus dat is zeker een voordeel, maar ik hou zelf enorm van kleur. Kleur, kleur, kleur. Zo veel en zo wild en bont mogelijk. Weten jullie mijn artikel nog over hoe ik zelf altijd mooie veldboeketten maak? Nou, het liefst wil ik dat mijn tuin er ook zo uit gaat zien haha!

Een Engelse cottage achtige tuin, dat lijkt me fantastisch. Ik realiseer mij heel goed dat daar jaren overheen gaat om alles echt mooi te krijgen maar je moet ergens beginnen, toch?

En wij begonnen bij de Praxis en het Bauhaus. We kochten een heleboel planten, een zandbak, nog een paar tuinstoelen bij de Kwantum en kruiden voor in mijn moestuin.

De rit naar huis was hilarisch haha. Hier is de auto al halfleeg gepakt maar hij was echt propvol. Flynn zat midden tussen de planten en ik had ook nog een enorme plant op schoot haha. Gelukkig was het maar een klein stukje rijden :)!

Rechts achterin de tuin hadden we plaats gemaakt voor de zandbak. Deze foto maakte ik 2 weken geleden en moet je zien hoe het er nu uit ziet:

Die boom is echt letterlijk binnen 2 weken compleet in bloei komen te staan, zo mooi! En Flynns zandbak staat er natuurlijk! Ik dacht: ik kan al zijn speelgoed wel op gaan ruimen voor de foto maar dit is gewoon hoe het is :)! Ondanks dat hij soms echt wat aanmoediging nodig heeft speelt hij er veel in en dat is heel fijn.

Terwijl Kay de zandbak in elkaar zette was ik bezig met de plantjes. Ik heb nog nooit van mijn leven plantjes gepoot haha dus ik heb echt maar iets gedaan. Hoge en lage plantjes juist door elkaar en alle kleuren door elkaar. Ik zette de vaste planten meer in het midden en ter opvulling en kleur kocht ik nog een heleboel éénjarigen. Het resultaat:

Mijn allereerste border! Stiekem best trots! :D

Daarna met mijn kleine moestuin aan de slag. Het is de eerste keer dat ik dit ga doen dus ik ben super benieuwd of het iets gaat worden. Ik zal goed tegen de plantjes praten en ze in ieder geval veel liefde geven ;-)!

Ik kocht aardbeienplanten, tomaat, paprika en verschillende soorten sla. Qua kruiden kocht ik rozemarijn, peterselie, tijm en bieslook. Van mijn moeder kreeg ik nog een rucola plantje en een grote rabarber plant, die staan inmiddels ook te shinen in mijn moestuin. Op een ander plekje in de tuin hebben we nog een bramen, frambozen en rode bessen struik geplant. Deze konden hier niet staan omdat die de mogelijkheid moeten hebben om ergens tegenop te klimmen en daar was hier geen ruimte voor i.v.m. de appelboom die er al staat.

We planten ook nog wat hortensia’s in de border die langs de heg met de achterburen loopt.

En daar tussen strooiden we een heleboel bloemenzaadjes!

Zoals je ziet wordt er goed voor de plantjes en de zaadjes gezorgd. Nu nog heel veel liefde, water en geduld en hopelijk staat straks alles prachtig in bloei!

Nu nog aan de slag met onze terrassen en dan is de tuin helemaal klaar (voor deze zomer!). Heb jij een tuin? En geniet je er ook zo van? ♥

Fijne zomerdag lieve allemaal!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Margot
  19 april 2018

  Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit ziet als alles gaat bloeien! Wij wonen in een nieuwbouwhuis en onze achtertuin is een grote zandbak. Werk aan de winkel dus!
  Margot onlangs geplaatst…Ons nieuwe huis #8: Slaapkamer stylenMy Profile

 • Reageren
  irene | tussenmarsenjupiter
  19 april 2018

  Oh zo’n veldbloemenperkje vind ik wel leuk! Onze tuin is helemaal verwilderd. Het eerste stukje valt nog mee, maar daarna staat hij vol lelijke struiken, kattenstaarten, serres en een tuinhuis. Het ontbreekt ons voorlopig aan fut om het te veranderen (is wel de bedoeling om het ooit aan te pakken hoor). Mijn enige doel voor deze zomer is mooie tuinmeubels kopen en een ligstoel :)
  Veel succes en plezier met je moestuin trouwens! Lijkt me leuk als het allemaal goed gaat! ^^
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Gastblog | Talitha’s Geheimen van het Volwassen Leven.My Profile

 • Reageren
  Darina
  20 april 2018

  Ziet er heel mooi uit.
  Ik ben benieuwd als alles straks in bloei staat. Wij hebben ook een tuin en ik vind het ook altijd wel genieten.
  Darina onlangs geplaatst…De eerste 513 woorden van mijn manuscriptMy Profile

 • Reageren
  Mayara
  21 april 2018

  Aaah hadden wij maar ook zo een tuin! Wij hebben een balkon waar het vaak super hard waait. Ik had vorige zomer kruiden gezet en de volgende dag lagen ze allemaal op de grond.

  • Reageren
   Roos
   22 april 2018

   Oh wat ontzettend balen zeg! Super jammer. Ja ik ben ook enorm blij met onze tuin, geeft zoveel extra leefruimte :)!!

 • Reageren
  Saskia
  22 april 2018

  Lekker bezig dus! Wij moeten de tuin nog zomer-klaar gaan maken, maar nu al genoten in onze hangmat.

 • Reageren
  Rianne
  23 april 2018

  Wat mooi geworden en een heerlijke plek! Liefde voor de Engelse cottage tuin <3! Wij hebben de voortuin dit weekend helemaal opnieuw aangepakt met allemaal bloemen die passen bij deze stijl. Nu nog wat zaadjes voor de bijen en laat de zomer maar komen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge