Zomers toetje: frisse aardbeienmousse!

Aardbeien zijn toch wel het ultieme zomerfruit, toch? Gewoon zo opeten is heerlijk maar je kunt er ook zo ontzettend veel dingen mee maken! Deze simpele aardbeienmousse is echt een toppertje en maak je in een handomdraai!

Zoals je misschien wel eens voorbij ziet komen op Instagram ga ik graag naar de markt om fruit te kopen voor een prikkie. Aan het einde van de dag kun je vaak de beste dealtjes scoren maar vaak krijg je dan, vooral met dit soort zacht fruit, dat het helaas niet allemaal meer helemaal goed is. Vaak heeft het was plekjes of is het wat zacht. Niet helemaal top om zo op te eten maar je kunt er dan nog heel veel mee!

Voor dit soort dealtjes is dit een perfect recept. Natuurlijk kun je het ook maken met perfecte aardbeien maar omdat je het verwerkt tot een mousse ziet niemand er wat van als je aardbeien niet perfect waren ;-)!

Het is een snel en simpel recept met maar een paar ingredienten. Lekker romig door de slagroom, zoet door de aardbeien en de citroen maakt het net iets frisser. I loooved it!

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram aardbeien plus een paar voor de garnering.
200 ml verse slagroom
4 eetlepels suiker
1 citroen
3 blaadjes gelatine
Een paar eetlepels water

Bereidingswijze aardbeienmousse:

1.Leg de gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water en laat ze daar een minuut of 10 in weken.
2. Haal de kroontjes van de 250 gram aardbeien (leg hiervan 2/3 grote aardbeien apart) en doe deze in een keukenmachine of blender. Blend samen met 2 eetlepels suiker tot alles helemaal fijn is.
3. Leg de gelatine blaadjes met een paar eetlepels water (stuk of 5) in een klein kookpannetje en verwarm op middelhoog vuur terwijl je rustig blijft roeren met een spatel of pollepel. Ga hiermee door totdat de gelatine blaadjes compleet zijn opgenomen door het water.
4. Voeg het water toe aan je aardbeien, mix nog even een keer goed zodat alles goed vermengt is.
5. Klop de slagroom op met 2 eetlepels suiker. Zodra je slagroom dik voeg je dit toe aan het aardbeien/gelatine mengsel.
6. Rasp de schil van een halve citroen en voeg dit, samen met een beetje van het citroen sap toe aan het mengsel.
7. Je hebt nog 2/3 grote aardbeien over. Snij deze in kleine stukjes en schep deze ook door het mengsel heen.
7. Schep het in 4 kleine kommetjes of glaasjes en zet het voor een uurtje of 2 in de koelkast om op te stijven.
8. Decoreer je glaasjes met de overgebleven aardbeien en je bent ready to serve!

Zo’n lekker en fris toetje.. Love it!

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

8 reacties

  • Reageren
    Darina
    7 augustus 2019

    Wat een heerlijk toetje. Deze wil ik zeker maken.
    Darina onlangs geplaatst…De plekken waar ik aan mijn boek zou willen werkenMy Profile

  • Reageren
    Audrey
    7 augustus 2019

    Ooo, dit ziet er echt belachelijk goed uit! Je zou dit denk ik ook wel met diepvriesaardbeien kunnen maken buiten het seizoen, denk ik?

    • Reageren
      Roos
      23 augustus 2019

      Zeker! <3 Alleen even goed laten ontdooien en misschien iets meer zoetstof toevoegen!

  • Reageren
    Simone
    8 augustus 2019

    Oeh dit klinkt lekker! Slim ook om zo fruit te verwerken wat niet meer 100% goed is.
    Simone onlangs geplaatst…Home & Living: Rivièra Maison sale shoplogMy Profile

  • Reageren
    Monique
    12 augustus 2019

    Gemaakt, samen met mijn zoon van 12. Echt heerlijk! Bedankt voor het delen.

    • Reageren
      Roos
      23 augustus 2019

      Leuk om te lezen! En heel graag gedaan <3

  • Reageren
    Lia
    14 augustus 2019

    Ik maakte het toetje vanavond voor ons en de gasten. Was heerlijk, dankjewel!!!

  • Reageren
    Helena
    15 augustus 2019

    Ik pik het recept even :-)

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.