Vega(n) wraps met aardappels, guacamole en salsa! | HAPPY FOOD

Afgelopen week maakte ik dit heerlijke gerechtje, de combinatie klinkt misschien niet helemaal voor de hand liggend maar je zult versteld staan van hoe lekker het is! ♥ Klik gauw verder voor het recept.

Zoals ik al eerder vertelde probeer ik minder dierlijke producten te eten. Wat begon als die hard alles proberen te laten staan waar dierlijke producten in zaten eindigde al snel in een dikke faal ervaring. Van een 5 dagen in de week, ik-eet-verder-alles mentaliteit naar een vegan mentaliteit is gewoon (voor mij) echt te lastig. Zodra je er druk mee bezig bent lukt het redelijk (maar is het soms al puzzelen) maar zodra je even wat minder tijd hebt val je al snel in je oude gewoontes en zit dat plakje kaas zo weer op je boterham-to-go.

Niet gek omdat gewoonten natuurlijk ook ontzettend lastig aan te passen zijn! Kleine disclaimer: ik ben niet van plan om ooit geheel veganistisch te worden maar ik wil wél graag minderen. Veel minder(en)! Meer nadenken over dit alles, niet meer klakkeloos gehakt, kip en weet ik veel wat uit de aanbieding in mijn mandje gooien. Ik denk als we dit allemaal een beetje meer zouden doen en zouden afstappen van het iedere dag vlees eten er al zoveel zou kunnen veranderen!

DUS, ik ging op zoek naar lekkere vega of vegan recepten! Ik combineerde wat, experimenteerde wat en uiteindelijk aten we maandagavond dit heerlijke gerecht. Kay en ik vonden het allebei super lekker, ZEKER het delen waard! Dus bij deze!

Recept vegan wraps!

Ingredienten voor 2/3 personen:
– 500 gram aardappels
– 1 kleine ui
– 2 tenen verse knoflook
– 2 avocado’s
– 4 tomaten
– Verse basilicum
– Halve theelepel sambal
– Peper, zout en andere kruiden naar keuze
– Wraps (hoeveelheid naar keuze)

Zoals je ziet alleen maar super simpele ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen! Geen moeilijk gedoe ;-).

Bereidingswijze:
1. Kook de aardappels, giet ze af, snij ze in stukjes en bak ze in olie in een bakpan. Versnipper een uitje en voeg deze toe, net als wat peper, zout en kruiden naar keuze (ik gebruik rozemarijn).
2. Als je aardappels bakken in de pan kun jij ondertussen de guacamole en tomatensalsa maken. De guacamole maak je door 2 avocado’s (of 1 grote) te prakken, voeg een beetje water, citroensap of olijfolie toe. Net wat jij lekker vind. Snij een halve tomaat in stukjes en voeg deze toe. Doe 1 van de tenen knoflook in de knoflook pers en voeg dit, samen met peper, zout en sambal toe aan de avocado’s. Meng alles goed met elkaar en klaar is je guacamole!
3. De tomatensalsa maak je door de tomaten fijn te snijden en deze samen met wat olijfolie, een teentje knoflook en een klein handje verse basilicum in een bakje te mengen met elkaar.
4. Verwarm de wrap, schep hier de lekkere krokante aardappeltjes op, tomatensalsa en de guacamole er bij bovenop en voila! Je heerlijke maaltje is klaar ♥!

Snel, super lekker, gezond en geen vlees of andere dierlijke producten! Ik weet niet 100% zeker of het geheel vegan is omdat ik niet zeker weet of de wraps vegan zijn maar de wraps zou je ook kunnen vervangen door grote ijsbergsla bladeren bijvoorbeeld. Lijkt mij ook erg lekker en je gerecht is dan ook een stuk lager in koolhydraten!

Heb jij nog een simpel vega(n) receptje wat je mij aanraadt? Laat het dan achter in de comments! Ik ben nog heel erg zoekende :).

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

6 reacties

  • Reageren
    Frank
    20 mei 2017

    Wow dat ziet er lekker uit!! Mijn vrouw is de laatste tijd steeds meer met vegan food en zou dit vast en zeker willen proberen 😃
    Frank onlangs geplaatst…Het bevallingsverhaal geschreven door een papaMy Profile

  • Reageren
    Darina
    20 mei 2017

    Ziet er heerlijk uit! Ik zal dit recept zeker eens proberen!
    Darina onlangs geplaatst…What I’ve Learned LatelyMy Profile

  • Reageren
    Martina
    20 mei 2017

    Mmmmm dol op guacemole en salsa !
    Martina onlangs geplaatst…19 Mei 2017- To buy. Mama en Melle (zomer)editieMy Profile

  • Reageren
    Ise
    20 mei 2017

    Ik ben heel erg benieuwd naar deze combinatie! Goed dat je er zo bewust mee bezig bent :)
    Ise onlangs geplaatst…Zo blijf je fit in de zomer!My Profile

  • Reageren
    Inge
    26 mei 2017

    Ik heb dit recept gisteren gemaakt en wat was het lekker! Heel erg bedankt voor het delen! Het komt hier zeker vaker op het menu te staan 😉

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge