Recept voor snelle, gezonde chocolade/kokos balletjes!

Deze chocolade/kokos balletjes zijn snel, lekker, vullend en kun je ook nog eens invriezen en dus heel lang bewaren. Het perfecte tussendoortje! Ik deel het simpele recept met je :)!

Nu ik over de helft van mijn zwangerschap ben probeer ik steeds meer recepten te vinden die ik kan gaan ‘mealpreppen’ voor de kraamtijd. Hoe fijn is het om, in een hectische, heftige en drukke tijd als die allereerste weken na de geboorte van je kindje, alleen maar de vriezer open te hoeven doen en je eten klaar is?

‘Freezerfriendly’ eten voorbereiden

In mijn verlof ben ik van plan mijn vriezer dan ook flink te vullen met allerlei lekkere, makkelijke en gezonde maaltijden die allemaal ‘freezerfriendly’ zijn.

Het ene gerecht vriest nou eenmaal beter in dan het andere! Op dit moment is voor een ‘freezerfriendly’ lunch deze rijst met bonenschotel mijn favoriet en voor het avondeten deze super lekkere vegan spaghetti. Je maakt een hele grote hoeveelheid saus, vriest het in in porties en het enige wat je moet doen is even wat spaghetti er bij koken en de saus opwarmen. Klaar!

Deze pompoensoep ga ik binnenkort ook even in grote hoeveelheid maken want ook deze is ideaal om in te vriezen, makkelijk vegan te maken en sowieso heel gemakkelijk te maken. Maar ik was nog op zoek naar een lekker tussendoortje die ik in grote hoeveelheid kon maken en ook écht nog super lekker zou zijn na het ontdooien. Toen testte ik deze uit en dit recept is echt een winner. Ik heb het recept denk ik inmiddels al zo’n 10 keer gemaakt en we vinden het hier allemaal thuis super lekker.

Recept chocolade/kokos balletjes.

Ingredienten voor ongeveer 20 balletjes:
200 gram dadels
100 gram pure chocolade
1 eetlepel cacao poeder
100 gram havermout
100 gram kokosrasp + een paar eetlepels om de balletjes in te rollen
Een klein beetje water

Bereidingswijze:
Doe de dadels met een klein beetje water in de keukenmachine en blend tot een smeuige pasta.
Snij de chocolade in hele kleine blokjes en voeg deze, samen met de havermout, kokosrasp en cacaopoeder, toe aan de keukenmachine en blend.
Is het ietsjes te droog? Voeg nog een piepklein beetje water toe. Is het te nat? Voeg dan wat extra havermout of kokosrasp toe. Dit is geen recept waarbij de hoeveelheden allemaal heel precies hoeven te worden gebruikt.
Als het een plakkerige bol geworden is kun je de balletjes gaan rollen. Haal ze door de kokosrasp heen en klaar zijn ze!

Je kunt ze in een afsluitbaar plastic bakje in de diepvries zetten en een half uurtje voordat je ze op wil eten er uit halen. Ze ontdooien super snel.

Wil je ze niet perse invriezen? Zet ze dan minstens een uur in de koelkast voordat je ze op gaat eten. Dit maakt ze wat steviger en lekkerder :)!

En dat is het recept al! Super makkelijk! Ik denk dat ik, voor mijn kraamweken, serieus een stuk of 80 van deze balletjes ga maken haha. Het is zo makkelijk te maken, Flynn helpt ook graag met de balletjes te dippen in de kokosrasp en altijd een gezond tussendoortje klaar hebben is zo fijn!

Ga jij ze maken? En heb jij je voorbereid op je kraamweken door je voor te bereiden met koken/mealpreppen? :) Ik ben super benieuwd! Als je nog lekkere recepten hebt die goed in te vriezen zijn: let me know!

Gerelateerde artikelen

6 reacties

  • Reageren
    Simone
    31 mei 2019

    Klinkt heel lekker én gezond! Ga ik onthouden.
    Simone onlangs geplaatst…Outfit: Summer Nights in the CityMy Profile

  • Reageren
    Lissa
    31 mei 2019

    Hmmm de balletjes zien er heerlijk uit maar ook de andere recepten! De pompoensoep staat alvast op mijn lijstje.. al vraag ik me af. Schift deze niet als je ze invriest en opnieuw opwarmt? 🙈

    • Reageren
      Roos
      1 juni 2019

      Heb ik geen last van gehad gelukkig! <3

  • Reageren
    Darina
    31 mei 2019

    Deze balletjes ga ik zeker een keer maken, lijkt me een heerlijk recept.
    Darina onlangs geplaatst…Fotodagboek mei 2019My Profile

  • Reageren
    Melissa
    1 juni 2019

    Ik maak altijd (best gezonde) pizzabroodjes van afbakbroodjes om in te vriezen. Afbakbroodje doorsnijden, beide helften tomatenpuree erop, beleggen met plakjes tomaat, paprika, champignon en lente-ui (en als je wil kaas, maar is niet per se nodig), bestrooien met gedroogde oregano. Invriezen en als je ze wil eten gewoon bevroren afbakken volgens aanwijzing op de verpakking (als er staat 6-8 minuten bijv, dan 8 aanhouden). Je kunt er voordat je ze afbakt nog wat olijfolie overheen sprenkelen, maar is niet nodig. Ingevroren is net zo lekker als vers en samen met bijv. een soepje uit de diepvries heb je een goede maaltijd! Echt een aanrader wat mij betreft.

    • Reageren
      Roos
      1 juni 2019

      Dit klinkt super lekker!! Ga ik zeker eens proberen, dankjewel voor het delen!

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge