Recept voor de lekkerste feestfudge met spekjes en discodip

Heerlijke witte chocolade fudge met spekjes en discodip, een feestje om te maken, eten en geven kan ik je vertellen!

Ik ben dól op fudge. Het is zo gemakkelijk om te maken en bijna iedereen is er gek op. Je kunt er ook zo lekker mee variëren! Noten, koekjes, snoep voeg je toe aan witte, melk of pure chocolade. Heerlijk.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik vooral heel erg fan ben van witte chocoladefudge. Ik maakte bijvoorbeeld als eens deze Sinterklaasfudge, witte chocolade citroen fudge met kokos of mijn all time favourite (en die van jullie ook) witte chocolade OREO fudge. You gotta love it ;-)!

Dat ik gek ben op fudge moge duidelijk zijn. Deze nieuwe variant die ik afgelopen week met mijn zus maakte is ook weer zo’n toppertje!

Ziet het er niet uit als een feestje? De combinatie van spekjes, discodip en smarties staat zo leuk en feestelijk. Een aanrader!

Recept feestfudge:

Ingredienten:

– 1 blikje gecondenseerde melk
– 500 gram witte chocolade
– Mini smarties
– Discodip
– Spekken

Bereidingswijze:

Doe de gecondenseerde melk in een klein steelpannetje en zet het vuur zachtjes aan.

Breek de witte chocolade in stukjes en voeg toe aan de gecondenseerde melk. Roer goed door totdat de chocolade langzaam smelt en vermengt met de gecondenseerde melk.

Ondertussen scheur, knip of snij je de spekken in kleine stukjes en doe je een stuk bakpapier in een vierkante bakvorm.

Leg de helft van de spekjes in de bakvorm, giet het witte chocolademengsel er overheen. Druk de helft van de spekjes, de smarties en de discodip er bij in. Werk snel want de bovenkant wordt vrij snel hard en dan is het vooral lastig om de discodip er nog goed in te krijgen.

Hoeveelheden zijn naar keuze. Ik vind het heerlijk om veel spek er in te doen maar je kunt er ook voor kiezen om wat minder te gebruiken. Maar net wat je lekker vindt.

Zet de fudge zo’n uur of 4/5 in de koelkast om helemaal uit te harden. Als je de fudge in blokjes wil gaan snijden is het heel handig om een scherp mes te gebruiken en deze eerst onder een hele warme kraan te houden. Dan snij je er zo doorheen!

Met dit recept maak je zo 40-50 stukjes fudge, je kunt het lang bewaren in een afgesloten plastic trommel dus heb je altijd wat lekkers in huis! Of doe het in een leuk zakje, kaartje er aan en geef het cadeau aan iemand die op dit moment wel een kleinigheidje kan gebruiken.

Veel liefs!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

  • Reageren
    Dio
    30 oktober 2019

    Oh dit ziet er zooo lekker en vooral kleurrijk uit. Love it! Doet mij denken aan The Blueberry. Ik ben dol op dat American restaurant. :)
    Dio onlangs geplaatst…No Spend November: 3 tipsMy Profile

  • Reageren
    Tineke
    30 oktober 2019

    Dit ziet er wel echt heerlijk uit.
    Liefs

  • Reageren
    Audrey
    31 oktober 2019

    Dit ziet er echt superleuk uit! Voor kinderen echt een feestje als traktatie ook.
    Audrey onlangs geplaatst…Schots-Gaelisch leren (Scottish Gaelic)My Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.