Recept voor lekkere, simpele en vegan ontbijtrepen!

Meestal als ik iets ‘gezonds’ maak zijn mijn mannen niet zo onder de indruk. Het kleinste meneertje is helemaal een moeilijk eter maar deze reepjes waren binnen 2 dagen helemaal op. “Mag ik er nog één mam?” Zo horen we het graag!

Dit is echt één van de simpelste receptjes die ik ooit maakte. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine. Als je die in huis hebt is het een kwestie van bij elkaar gooien, chocolade en kokos er overheen doen en klaar! Ik denk dat ik letterlijk in nog geen 20 minuten klaar was.

Geen gekke ingredienten of moeilijk verkrijgbare producten, gewoon lekker simpel. Ze vullen onwijs goed en zijn daarom echt fijn als gezond tussendoortje om mee te nemen naar school of werk! :) Daarnaast zijn ze ook nog eens vegan! Altijd goed voor onze dieren & planeet.

Ingredienten voor 8 chocolade/kokos reepjes:

1 cup rozijnen
1,5 cup amandelen
2 eetlepels gesmolten kokosolie
3 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel heet water
4 blokjes (hele) pure chocolade
4 eetlepels geraspte kokos.

Bereidingswijze:

1. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal deze tot grove stukjes.
2. Voeg daarna de rozijnen, kokosolie, lijnzaad, water en 2 eetlepels geraspte kokos toe. Mix tot het een plakkerig beslag geworden is.
3. Bekleed een bakplaat of snijplank (ik gebruikte een snijplank) met huishoudfolie en leg het beslag hier op. Kneed en ‘duw’ tot de vorm van een rechthoek die overal ongeveer even dik is.
4. Smelt de pure chocolade, dit kan au bain marie of in de magnetron, en lepel deze op het beslag. Verdeel het met de achterkant van de lepel en bestrooi daarna met de geraspte kokos die over is.

Zo zag het er bij mij ongeveer uit!

5. Leg de repen in de diepvries. Hierdoor wordt de kokosolie weer hard en zul je stevige repen krijgen.

6. Haal de repen er na anderhalf uur uit, snij in repen en verpak ze daarna per stuk zoals op de foto hieronder. Ik heb ze weer terug gelegd in de diepvries, zo blijven ze het langste goed. Ik haal er ’s avonds, voor de volgende dag, eentje uit en leg die in de koelkast. Zo blijft ie goed koud maar eet je geen bevroren reep ;-)!

Als je denkt dat de repen gauw opgaan kun je ze ook gewoon in de koelkast bewaren, ik denk een dag of 4/5.

Zo bewaar ik ze in de diepvries, zo gemakkelijk! Ik ben echt een voorstander van mijn vriezer vol hebben met gezonde tussendoortjes/maaltijden. Het is toch best vaak zo dat je een enorm drukke dag hebt gehad (of voor de boeg hebt) en je gewoon geen zin hebt om te koken en het eerste wat je ziet liggen grijpt om op te eten. Beter als dat dan iets gezonds is toch? :D

Ja deze zijn echt een aanrader! Ik hoop dat je ze uitprobeert, mocht dat zo zijn; tag je me dan als je een foto post met @lifebyrosie? Vind ik ZO leuk om te zien!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

  • Reageren
    irene | tussenmarsenjupiter
    20 juni 2018

    Oh jammer dat ik geen keukenmachine heb! Zou het in de blender lukken? :p Die repen zien er echt goed uit! Meestal gaan in zo’n gezonde dingen dadels om te zoeten maar dat lust ik dus echt niet. Rozijntjes lijken me een goede vervanger!
    irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…De leukste hoekjes in onze woonkamer.My Profile

  • Reageren
    Rowan
    6 juli 2018

    Wat zien deze repen er lekker uit zeg! Ik hou van dit soort fijne recepten!

    • Reageren
      Roos
      13 juli 2018

      Ja ze zijn ook echt enorm lekker :D! Ik ga ze vandaag weer maken, maak ik mijn mannen weer blij ;-)!

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge