Het recept voor een heerlijke witte chocolade taart met aardbeien!

Afgelopen maandag was Kay jarig en bakte ik deze heerlijke witte chocoladetaart gevuld met room, aardbeien en witte chocoladekrullen voor hem. Het recept is super gemakkelijk en lekker snel klaar en nog iets.. Ik heb nog nooit zoveel complimentjes gekregen over een zelfgebakken taart als over deze!

Ik vind de combinatie van aardbeien met room en witte chocolade altijd zo lekker.. Ik was dan ook heel erg blij dat Kay deze combinatie noemde toen ik hem vroeg wat voor taart hij voor zijn verjaardag wou. Na wat gegoogled te hebben kwam ik op dit recept uit van Liefde Voor Lekkers, de foodblog van Philippine. De credits voor dit recept gaan dan ook geheel naar haar aangezien ik, anders dan anders, geen enkele aanpassing gemaakt heb aan het recept! Oja, toch één dingetje: ik heb de amaretto achterwege gelaten i.v.m. de kinderen en de slagroom bijna in aantal verdubbeld omdat ik dat veel te weinig vond haha.

Witte chocoladetaart met aardbeien en frisse room
Voor 8-10 personen

Voor het beslag
– 150 g witte chocolade, in stukjes
– 200 g boter, op kamertemperatuur
– 3 grote eieren
– 150 g witte (basterd)suiker
– Deraspte schil van ½ sinaasappel
– 200 g zelfrijzend bakmeel

Voor de vulling en topping
– 400 g rijpe aardbeien
– Geraspte schil en sap van ½ sinaasappel
– 400 ml slagroom
– 200 g roomkaas
– 50 g witte chocolade

Verder nog nodig: het gemakkelijkste is als je 2 springvormen van 20 cm (ik gebruikte een iets grotere, dan wordt ie iets minder hoog)hebt. Die had ik niet, dus ik gebruikte er ééntje en bakte om en om. Vet deze in en bekleed met bakpapier. Verder heb je een handmixer met gardes nodig en een dunschiller of kaasschaaf.

1. Snij de aardbeien in plakjes en bewaar een paar mooie grote voor bovenop. Doe de plakjes aardbeien in een bakje en doe hier de rasp van de sinaasappel, het sap en een scheutje water bij. Ik deed er ook nog wat poedersuiker bij maar dat is optioneel! Roer goed door en laat staan tot je het nodig hebt.

2. Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de chocolade au bain-marie of in een pannetje op een zacht vuur en roer regelmatig. Voeg de boter toe en roer tot het gesmolten is. Zet daarna het vuur uit.

3. Breek de eieren boven een grote beslagkom en klop ze met een mixer in ongeveer een minuutje schuimig. Voeg de basterdsuiker en sinaasappelrasp toe en klop op de hoogste snelheid het mengsel heel luchtig tot is verdubbeld in volume. Dit duurt een paar minuutjes.

4. Roer het chocolade-botermengsel nog even door en spatel het luchtig in een dun straaltje door het eimengsel terwijl je aan het mixen bent.

5. Zeef (of strooi) het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix alles nog even goed door. Niet te lang mixen, gewoon totdat het net allemaal goed vermengd is met elkaar.

6. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en strijk het glad. Ik heb de cakes om en om gebakken, dat kan ook! Bak de cakes in zo’n 20 minuten af. Steek een satéprikker in het midden om de gaarheid te controleren. Kom deze er droog uit, dan is de cake gaar.

7. Snijd de cake van de rand los van de vorm, haal eruit en laat op een rooster afkoelen.

8. Klop de slagroom met 2 eetlepels poedersuiker stijf en mix op het laatst de roomkaas er doorheen.

9. Leg de eerste cake met de onderkant naar boven op een mooie schaal/bord/snijplank. Verdeel de aardbeienplakjes over de cake en besprenkel met de helft van het vocht. Het is lekker dat dit vocht in de cake trekt. Spatel daarna de helft van de room erover. Leg er de tweede cake met de minst mooie kant naar beneden op en druk een beetje aan. Besprenkel met de andere helft van het vocht en spatel er de rest van de room op. Snijd de mooie aardbeien doormidden met de kroontjes er nog aan en leg ze in het midden op de room. Pak je witte chocolade en schaaf boven de taart met een dunschiller of kaasschaaf chocoladekrullen. Doe hier niet te zuinig mee!

Ik dacht dat het ’t beste zou zijn om de taart op de dag zelf in elkaar te zetten maar Philippine zei juist dat de taart de volgende dag lekkerder was; en ze had helemaal gelijk! De taart was ook nog eens super goed snijbaar geworden omdat de room een beetje stijf was geworden. Nog een +1 dus voor deze taart want je kunt ‘m dus al geheel de dag van tevoren maken! ♥

Ja, dit recept wordt een blijvertje! Ik weet het zeker. Mocht je deze taart ook gaan maken, tag je mij dan in een eventuele foto? :) Maak je me blij mee!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

  • Reageren
    Darina
    26 april 2018

    Ik krijg meteen trek :) zeker een recept dat ik een keer ga maken.
    Darina onlangs geplaatst…Boek review | Time to Momo ParijsMy Profile

  • Reageren
    Anneleen
    26 april 2018

    Ziet er echt heel erg lekker uit! :) deze wil ik binnenkort wel eens gaan proberen maken! X

    • Reageren
      Roos
      26 april 2018

      Zeker doen, zo’n enorme aanrader :D!!

  • Reageren
    Inge
    26 april 2018

    Haha ik had zó gehoopt dat je het recept zou delen! 😉

  • Reageren
    Mariëlle
    26 april 2018

    Ziet er goed uit, maar ik heb nog nooit een bakblik bekleed met een handmixer, dunschiller of kaasschaaf haha😉

    ”Die had ik niet, dus ik gebruikte er ééntje en bakte om en om. Vet deze in en bekleed met bakpapier, handmixer met gardes, dunschiller of kaasschaaf.”

    • Reageren
      Roos
      27 april 2018

      Dankjewel voor je oplettendheid, ik heb het aangepast!

  • Reageren
    Rowan
    1 mei 2018

    Oeehh lekker! Chocolade en aardbeien is zeker een heerlijke combinatie en de taart ziet er ook nog eens heel mooi uit!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge