Onwijs lekkere gnocchi ‘caprese’!

Mijn man zei dat als hij dit in een restaurant gegeten had, hij er voor terug zou komen.. Als dat geen compliment is? ;-) Dit gnocchi recept is ZO lekker en ZO simpel. Ik wil je bijna verplichten het te maken haha!

Dat mijn allereerste gnocchi recept zo lekker uit zou pakken had ik nooit verwacht! Maar dit recept was gelijk een blijvertje en staat nu bijna iedere twee weken op tafel.

Ik heb gnocchi nog maar sinds kort ontdekt en om mij heen hoor ik ook veel dat dit toch nog een ingrediënt is waar maar weinig mensen mee koken. Zonde want het is echt heel erg lekker! Gnocchi (spreek uit: njokki) wordt gemaakt van bloem, ei en aardappel. Je kunt je er natuurlijk zelf aan wagen maar bij de Albert Heijn kun je ook prima voorverpakte gnocchi kopen.

Ik maakte een soort gnocchi caprese met gegrilde tomaatjes, mozzarella en pesto en voegde nog wat rucola uit onze tuin toe.

Als je de mogelijkheid hebt om een grote pot op je balkon of in je tuin te zetten met een klein rucola stekje, doe dat dan zeker. Rucola groeit ZO hard, het lijkt wel onkruid haha. Wel heel lekker onkruid ;-)! Je kunt echt de hele zomer rucola uit je tuin eten en dat scheelt je in je portemonnee (en is beter voor het milieu). Kleine tip!

Het recept is in 20 minuutjes klaar en ziet er uit alsof je heel lang in de keuken hebt gestaan! We like that kind of recipes right?

Ingredienten voor gnocchi caprese (2 personen).

  • 1 pak voorverpakte gnocchi
  • 500 gram cherry tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Een bakje verse pesto (of maak het zelf!)
  • 2 handen rucola
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze gnocchi caprese:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de cherry tomaatjes door midden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15 minuutjes zacht.
  2. Ondertussen doe je de gnocchi met een eetlepel of 3/4 olie in een bakpan en bak je ze op middelhoog vuur bruin krokant en zacht van binnen.
  3. Zet het vuur van de gnocchi helemaal laag, voeg de tomaatjes toe aan de pan en vergeet vooral niet al het uitgelekte ‘sap’ er bij te schenken.
  4. Scheur je bol mozzarella in stukken en voeg dit, samen met theelepeltjes pesto en peper en zout toe aan de gnocchi. Omscheppen, deksel op de pan en nog 5 minuutjes laten staan zodat de mozzarella helemaal kan smelten.
  5. Serveer met wat lekkere kruiden er over, ik gebruikte wat bieslook uit mijn moestuin maar basilicum zou ook heerlijk zijn, en met een hand rucola.

Eet smakelijk!!

Gerelateerde artikelen

10 reacties

  • Reageren
    Darina
    19 juni 2019

    Wat een lekker recept. Deze ga ik zeker eens maken.
    Darina onlangs geplaatst…Mijn verblijf in het Melia hotel in AlicanteMy Profile

  • Reageren
    Romy
    19 juni 2019

    Oh dat klinkt echt heerlijk! Ik ben ook gek op gnocchi, maar heb ze nog nooit uit de oven gegeten. Ik ga je recept even opslaan om een keer te proberen :)

  • Reageren
    Audrey
    19 juni 2019

    Dat ziet er heel goed uit! En wat een slimme tip van die rucola. Ik zie dat het echt geen drol kost om zelf te zaaien inderdaad, en dan heb je vervolgens altijd verse uit eigen tuin. Ook handig voor wraps.
    Audrey onlangs geplaatst…Over basisinkomens en bullshitbanenMy Profile

  • Reageren
    Ytje
    20 juni 2019

    Ik heb hem vanavond gemaakt en het is inderdaad zoals je zegt ontzettend lekker! Bedankt voor het recept, heel erg van genoten!

    • Reageren
      Roos
      21 juni 2019

      Super leuk om te horen :D! Heel graag gedaan <3

  • Reageren
    Lindy
    22 juni 2019

    Wist gisteren niet wat we zouden eten en toen kwam ik per toeval dit recept tegen. Was lang geleden dat we gnocchi op hadden, dus dit leek me wel lekker en makkelijk. Nou dat was het ook, simpel en héél lekker. Bedankt!

  • Reageren
    maud
    2 juli 2019

    Heb het net gemaakt, was heerlijk!

  • Reageren
    Kimberly
    6 juli 2019

    Ik heb dit net gemaakt en echt in tijden niet zo lekker gegeten! Top!

    • Reageren
      Roos
      7 juli 2019

      Wat fijn om te horen! <3 Ik vind het ook écht onwijs lekker!

  • Reageren
    Nienke
    17 juli 2019

    Ik heb het net gemaakt het het was echt nóg lekkerder dan ik van tevoren dacht! Bedankt voor het recept!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge