Maak zelf deze heerlijke kruidenpesto!

Geen traditionele pesto maar een pesto vol met kruiden, rucola en alles wat ik in mijn moestuin vinden kon! Het resultaat? Ongelofelijk lekkerrrrr!

Afgelopen week wou ik een heerlijk gnocchi recept uitwerken (wat in mijn verlof online zal komen!) en liep ik in de Albert Heijn op zoek naar een bakje verse pesto. Pesto uit een potje, daar hou ik niet zo van.. Maar toen ik zag dat een bakje verse pesto €3,- koste kwam de gierigaard in mij naar boven.

Ik vond het zo’n belachelijk bedrag haha. Ik bedacht mij dat dat goedkoper moest kunnen en besloot alleen een basilicum plant mee te nemen en de rest uit mijn tuin en keukenla te gebruiken om een lekkere pesto in elkaar te flansen.

Nooit had ik gedacht dat het ZO goed uit zou pakken maar het is een heerlijke, smaakvolle pesto geworden. Super lekker voor in gerechten maar ik vind ‘m het allerlekkerst op een afgebakken kaiserbroodje!

Als ik zomaar iets uitprobeer let ik nooit exact op de maten en hoeveelheden. Lastig om er later een blog over te schrijven maar met dit recept kun je het eigenlijk gewoon niet fout doen. Tussendoor vaak proeven en toevoegen wat je mist is een must!

Ik gebruikte de volgende ingredienten (De hoeveelheden zijn redelijk geschatte hoeveelheden):
– 100 milliliter olijfolie
– Een half potje olie van een potje met zongedroogde tomaatjes (sowieso nooit weggooien deze olie! Zo lekker en smaakvol!)
– 4 grote tenen knoflook
– De blaadjes van 1 basilicum plant
– 2 grote handen rucola
– 20 stengels bieslook
– 2 flinke handen met pitten/zaden. Ik gebruikte pompoen- en zonnebloempitten.
– Peper/zout

Gooi alles bij elkaar in de blender of keukenmachine en mixen maar! Als het te droog is kun je nog een scheutje water of wat extra olie toevoegen. Is het te nat? Voeg dan nog een hand van je kruiden of rucola naar smaak toe. Veel proeven tussendoor, gooi er nog eens een extra teentje knoflook bij bijvoorbeeld. Heerlijk! Het doet echt niet onder voor pesto uit de supermarkt en is ook nog eens helemaal vers! :)

Ik denk dat je de pesto sowieso wel een week kunt bewaren in een afgesloten potje in de koelkast, waarschijnlijk wel langer! Gewoon even goed kijken en ruiken voordat je het gebruikt maar ik zou het gewoon lekker snel opeten haha.

ENJOY!


Gerelateerde artikelen

2 reacties

  • Reageren
    Darina
    22 mei 2019

    Wat een heerlijk recept voor pesto, deze ga ik zeker maken. 3 euro voor een bakje is ook wel belachelijk hoog aan de prijs.
    Darina onlangs geplaatst…Tips voor een dagje uit naar AntwerpenMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge