Havermoutrepen met noten, rozijnen en witte chocolade

Deze heerlijke havermout repen zijn een hit hier in huis. Ontzettend lekker, bomvol noten, rozijnen en stiekem heb ik er ook nog een halve reep witte chocolade doorheen gedaan. Gewoon omdat het kan ;-)!

Nu Flynn naar school gaat zijn onze ochtenden enorm verandert. Waar we eerder alleen op donderdag- en vrijdagochtend vroeg in de kleren moesten zitten is het nu iedere dag feest. Nou ja, eigenlijk juist niet.

Het leven met een baby is zo lastig te plannen en iedere dag om 8:20 in de kleren zitten met een 4 jarige die klaar is en een gevoede baby kost soms best wat ren en vliegwerk kan ik je vertellen! ;-) Zul je altijd zien dat als je laat bent Morris ook nog lang wil drinken. Het komt dan ook regelmatig voor dat Morris eigenlijk nog niet uitgedronken is maar we toch écht weg moeten.

Omdat mijn ontbijt er eigenlijk ook dagelijks bij in schiet ging ik op zoek naar een ontbijtje wat ik makkelijk mee zou kunnen pakken. En het liefst ook nog iets wat ik één avond in de week kan maken voor de rest van de week.

Ik ging natuurlijk zoeken op Pinterest, zoals ik altijd doe, en vond dit recept voor havermout repen. Normaal ga ik altijd op zoek naar hele gezonde versies maar dit keer had ik gewoon zin in lekker. Ja er zitten veel gezonde ingredienten in zoals havermout en noten maar de repen zijn ook gemaakt met boter en suiker er in en ze zijn gewoon zó lekker!

Ik zou ze zelf eerder in de categorie ‘cake’ dan in de categorie ‘ontbijt’ rekenen als ik eerlijk ben. Ze zijn onwijs lekker, helemaal met de extra witte chocolade en rozijnen die ik er doorheen deed, en ook wel erg machtig voor een ontbijt vind ik zelf. Voor mijn ontbijt ga ik dus op zoek naar een ander recept maar dit is wel écht een heerlijk tussendoortje om mee te nemen naar je werk of school! Vullend en zo lekker dat je er helemaal naar uit gaat kijken haha.

Oke, zonder nog verder te kletsen ;-).. Bij deze het recept!

Recept heerlijke havermoutrepen met noten, rozijnen en witte chocolade.

Ingredienten:
300 gram havermout
300 gram margarine of roomboter
300 gram suiker
2 eieren
100 gram gemengde noten
100 gram dadels
2 handjes gewelde rozijnen
100 gram witte chocolade
2 theelepels vanille extract
Snuf zout
Snuf kaneel

Het makkelijkste is om de repen te maken in een vierkante bakvorm

Bereidingswijze:
– Verwarm je oven voor op 175 graden.
– Doe 200 gram van de havermout in een blender of keukenmachine en mix tot het havermout meel is geworden.
– Doe de boter en suiker samen in een beslagkom en mix tot een romig mengsel.
– Voeg het havermoutmeel + de rest van het havermout samen met het zout, kaneel en de vanille extract toe.
– Voeg de 2 eieren toe.
– Snij de noten en dadels in stukjes, hou ze zo groot als dat jij zelf lekker vindt, en voeg deze samen met de rozijnen en in stukjes gesneden witte chocolade toe en mix alles nog even goed door elkaar.
– Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier, schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant plat.

Bak in 45 minuten goudbruin en laat geheel afkoelen.

Snij het daarna in repen en smullen maar! ♥

♥ Het recept onthouden voor een volgende keer? Pin dan bovenstaande afbeelding! ♥

Gerelateerde artikelen

1 reactie

  • Reageren
    Darina
    17 oktober 2019

    Deze zien er heerlijk uit! Ik ga ze zeker eens maken.
    Darina onlangs geplaatst…Het Venetië op de Canarische Eilanden: Puerto de MogánMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.