Griekse couscous salade!

Een heerlijke, lichte salade die je heel gemakkelijk kunt mealpreppen, mee kunt nemen naar je werk of school en die ik momenteel heel vaak eet als lunch.

Ik heb de laatste tijd ZO geen zin in brood tussen de middag. Ik wil iets warms, zoals soep, of een lekkere salade! Dit is één van mijn favorieten op dit moment en het handige is dat ik deze maak voor 3/4 dagen.

Even alles snijden, de couscous laten wellen, alles bij elkaar gooien en klaar ben je voor een aantal dagen! Heel fijn vind ik dat. Zo hoef ik niet iedere middag na te denken over wat ik ga eten en grijp ik niet naar iets ongezonds.

Ook heel erg makkelijk om in bakjes mee te nemen naar je werk of studie, je hoeft het namelijk niet op te warmen!

Ingredienten voor 4 porties:

  • 250 gram couscous
  • Half blokje groentebouillon
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • Half blok feta kaas
  • 1 grote rode ui

Bereidingswijze Griekse couscous:

  1. Laat de couscous samen met het halve bouillonblokje wellen zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snij de komkommer, tomaat, feta en rode ui.
  3. Maak de couscous een beetje ‘los’ met een vork door er flink doorheen te roeren en mix daarna alle groente en de feta kaas er door heen.
  4. Nog even wat peper en zout naar smaak toevoegen. Of zoals ik altijd doe als MEGA sambal fanaat: een flinke schep sambal er doorheen!

That’s it. Lekker simpel, precies hoe ik het fijn vind haha. Is het iets voor jou? Laat het mij dan zeker even weten! :)

Fijn weekend!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

  • Reageren
    Darina
    18 januari 2019

    Ziet er heerlijk uit! Deze salade ga ik zeker maken.
    Darina onlangs geplaatst…5 favorieten van de week #5My Profile

  • Reageren
    Natasja
    18 januari 2019

    Dat klinkt echt heerlijk! Ben zelf alleen niet zo fan van feta maar die kan ik natuurlijk vervangen voor olijven. Dit ga ik zeker eens uitproberen!

  • Reageren
    Lobke
    18 januari 2019

    Hij lijkt op de salade die ik wel eens maak! Alleen doe ik er ook blaadjes munt en een klein beetje olijfolie door. Das ook heel lekker.

  • Reageren
    Anna
    19 januari 2019

    Oooh ik ben dol op couscous salade! Ik maak hem precies zoals jij, haha! Alleen doe ik er vaak nog rode paprika doorheen, omdat ik dol ben op groente. Ik vind warme couscous salade overigens ook heel erg lekker, vaak doe ik er dan gebakken courgette en ei doorheen (dan maak ik alle groenten warm, behalve uiteraard de rode ui en feta) <3
    Anna onlangs geplaatst…11 x Mijn sale favorieten die je nu nog gauw kunt scoren!My Profile

  • Reageren
    Julliana
    31 januari 2019

    Probeer alleen rode uien, cherrytomaatjes, komkommer, olijven in gelijke verhoudingen en vul ze allemaal met olijfolie. Je kunt zoveel eten als je wilt. En het belangrijkste is dat je lichaam gemakkelijk zal zijn.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge