Gezonde, vegan, taartjes met aardbeien en chocolade

vegan taartjes

Zien ze er niet geweldig uit? Deze vegan taartjes, gemaakt van noten, aardbeien en chocolade zien er niet alleen heerlijk uit maar zijn het ook nog eens.

De meeste recepten die ik hier deel op Lifebyrosie zijn simpele recepten. Meestal met maar een paar ingredienten die je binnen een half uurtje tot uurtje kunt maken. Dit is niet zo’n recept, laat ik dat voorop stellen. Eens in de zoveel tijd heb ik zin om wat langer de keuken in te gaan en afgelopen week had ik zo’n dag.

Ik zocht al langere tijd naar een recept voor ontbijtjes die ik op voorhand kan maken. Die ik ’s avonds uit de vriezer haal bijvoorbeeld en dan ’s morgens alleen nog maar hoef te pakken en op te eten. ’s Morgens ben ik nogal lui en is soms een boterham smeren al teveel gevraagd haha. Herkenbaar of totaal niet? ;-)

Ik kwam deze vegan taartjes tegen, geheel gemaakt van noten! Ja, die romige créme die je ziet is gemaakt van cashewnoten. Ik was het al eens vaker tegen gekomen in de ‘vegan wereld’ en kon me er gewoon geen voorstelling van maken. Ik moest het uitproberen!

Dus ik ging aan de slag! En wel met dit recept van ChoosingChia.com! Alle credits voor dit recept gaan dan ook naar haar. Ik voegde alleen wat pure chocolade toe aan de bodem en koos voor aardbeien i.p.v. frambozen. Verder volgde ik haar recept volledig :)!

Nou moet ik zeggen dat het maken er van totaal niet moeilijk is maar het vergt even wat voorbereiding en doordat de laagjes tussendoor in de vriezer moeten kost het wat tijd. Het is dus niet zo dat je letterlijk 8 uur in de keuken moet staan maar wél dat je een laagje maakt, het een uur moet laten bevriezen, nog een laagje maakt, het weer een uur moet laten bevriezen etc.

Maar het resultaat, dat mag er zeker zijn!

Het zijn heerlijke zoete taartjes geworden die naar vanille, aardbei, kokos, noten en chocolade smaken. Die combi is echt ZO goed! ♥ Doordat ze gemaakt zijn met alleen maar ingredienten bomvol voedingsstoffen zijn ze leuk om te serveren op bijvoorbeeld een (kinder)verjaardag maar je kunt ze ook gewoon eten als ontbijt! Dat doe ik haha :D.

Met dit recept maak je 12 taartjes. Je kunt ze bevroren opeten maar ik vind het ’t lekkerst om ze een beetje te laten ontdooien. Na een half uurtje buiten de vriezer beginnen ze wat zachter te worden maar zijn ze nog wel stevig genoeg om ze echt als een taartje op te kunnen eten.

Recept voor vegan aardbei/chocolade taartjes.

Ingredienten voor 12 mini taartjes:

Voor de bodem:
8 medjool dadels.
1 cup amandelen.

Voor de witte roomlaag:
2 cups cashewnoten die je een nacht in water hebt laten weken.
Halve cup kokosmelk.
1/3 cup agave of een andere vloeibare zoetmaker.
Het sap van een halve citroen.
1/3 cup vloeibare kokosolie
Een half vanille stokje.
Een doosje diepvriesaardbeien.
Ongeveer 50 gram hele pure chocolade.

Voor de versiering on top (naar smaak!):
50 gram hele pure chocolade
Aardbeitjes & frambozen of ander fruit dat je in huis hebt.
Geraspte kokos.

Verder heb je nog een siliconen cupcake vorm nodig waar 12 taartjes in kunnen en een keukenmachine.

Bereidingswijze:

1. Voor de bodem blend je de amandelen met de dadels en de pure chocolade tot je een soort van dikke, plakkerige, deegbal krijgt.

2. Pak je cupcake vorm en druk kleine beetje van het deeg in de vormpjes en vorm hiermee de bodem van het taartje. Als je klaar bent zet je de cupcake vorm in de diepvries.

3. Blend nu de cashewnoten met de rest van de ingrediënten, BEHALVE de aardbeien, tot een romig mengsel. Dit kan echt wel even duren. Ik dacht dat het maar korrelig bleef maar na ruim 5 minuten op de hoogste stand gemixt te hebben werd de textuur steeds romiger. De aanhouder wint ;-)!

4. Haal de cupcake vorm uit de diepvries en gebruik de helft van het romige mengsel om je tweede laag te maken. De andere helft zet je in de koelkast en de cupcake vorm gaat weer de diepvries in voor minstens een uur.

5. Na een uur haal je het mengsel uit de koelkast en voeg je 3 kleine aardbeien toe. Echt heel weinig, zo krijg je een hele lichtroze kleur. Ik deed er gelijk teveel aardbeien bij waardoor mijn kleurverloop wat minder mooi geworden is helaas! Maak dus niet dezelfde fout als ik deed ;-)! Blend op hoge snelheid tot je een lichtroze mengsel krijgt. Haal je cupcake vorm weer uit de diepvries en gebruik de helft van het mengsel om je derde laag te maken. Dit gaat weer voor minstens een uur de diepvries in.

6. Voor de laatste laag mag je lekker veel aardbeien toevoegen zodat je een mooie, donker roze kleur krijgt. Haal de cupcakevorm weer uit de diepvries en voeg de laatste laag toe. Voordat je ‘m weer in de diepvries zet kun je de bovenkant naar smaak versieren. Ik drukte er een blokje pure chocolade in, een aardbei en framboos en besprenkelde het met wat geraspte kokos.

7. Laat het voor minstens 2 uur in de diepvries staan. Dan zijn je taartjes klaar!

Zoals ik al eerder benoemde: haal ze een half uurtje voordat je ze op wil eten uit de vriezer. Zo ontdooien ze een beetje. Doordat er geen gelatine o.i.d. in dit recept gebruikt wordt is het wat minder stevig al helpt de kokosolie, die bij bevriezing weer hard wordt, natuurlijk wel een handje. Ik vond ze na een half uurtje buiten de vriezer het lekkerst.

Ik ben zo blij om mijn vriezer vol te hebben met deze lekkere taartjes! ♥

Ik ben heel benieuwd wat jij van dit recept vindt! Mocht je het gaan maken, tag je me dan in een foto (@lifebyrosie)? Vind ik super leuk!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

  • Reageren
    Darina
    11 juni 2018

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit! En wat een mooie foto’s van de taartjes.
    Darina onlangs geplaatst…Weekend Diary | Den Haag, Antwerpen en een luie zondag My Profile

  • Reageren
    Anneleen
    11 juni 2018

    Oh wat ziet dat er lekker uit ! :) Geniet nog van jullie vakantie! X

  • Reageren
    tineke
    11 juni 2018

    Ziet er heerlijk uit! Het resultaat mag er zeker zijn.
    liefs

  • Reageren
    Kelly
    11 juni 2018

    Oh deze zien er inderdaad fantastisch uit! Ik ben er ook heel nieuwsgierig door geworden.
    Kelly onlangs geplaatst…Bluetooth OordopjesMy Profile

  • Reageren
    Maaike
    11 juni 2018

    Hoeveel is een cup?

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge