€3,- food challenge: plaattaart met appel, kaneel en slagroom!

Simpel, super lekker en budgetproof: dat is dit lekkere toetje dat je in een handomdraai kunt maken voor kerstmis! ♥ Deze plaattaart met appel, kaneel en slagroom is een GROTE aanrader!

De decembermaand is een dure maand! Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Cadeautjes, nieuwe kleding, extra lekkers in huis halen, het aanschaffen van een kerstboom. Het zijn allemaal extra’s die echt kunnen aantikken. I get it!

Fijn toch als je op bepaalde dingen een beetje kunt besparen zonder dat je ergens op in hoeft te leveren! Zo voelde ik mij met dit receptje. Het is onwijs gemakkelijk te maken, de combinatie van appel, kaneel en bladerdeeg blijft een goede en je bent voor slechts €3,- klaar!

Voor 10 mini plaattaartjes:

Boodschappenlijstje:
Pakje bladerdeeg met 10 plakjes:  €0,85
Slagroom: €0,85
3 appels: €0,90
1 ei: €0,25
—————————–
Totaal: €2,85

Uit je voorraadkast:
2 eetlepels suiker
2 eetlepels kaneel.

Bereidingswijze:

1. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ontdooien.
2. Was de appels en snij ze in hele dunne plakjes.
3. Leg de appeltjes in een kommetje en voeg de suiker en kaneel toe, meng goed.
4. Zodra je bladerdeeg plakjes zijn ontdooid leg je de appeltjes er in het midden dakpansgewijs op. Vouw de zijkanten om en druk aan met een vork.
5. Klop het ei op en besmeer het bladerdeeg met het ei.
6. Zet de taartjes in een op 180 graden voorverwarmde oven en check na een kwartiertje even. De baktijd varieert een beetje. Als ik er heel veel tegelijk in doe kan het soms wel zijn dat ze 40 minuten moeten bakken, als ik er 3 tegelijk bak zijn ze met een minuut of 20 klaar. Hou het dus even goed in de gaten hoe het werkt bij jouw oven. De bovenkant moet mooi bruin zijn en het bladerdeeg moet ietsjes omhoog gekomen zijn.
7. Klop ondertussen de slagroom stijf met een beetje suiker.
8. Haal de plaattaartjes uit de oven en serveer warm met een beetje poedersuiker en een flinke klodder slagroom!

En that’s it! Simpeler kan bijna niet, toch? ;-)

Eet smakelijk! ♥

Gerelateerde artikelen

10 reacties

  • Reageren
    Kelly
    13 december 2018

    Wat een heerlijke foto’s! Krijg er gelijk zin in, klinkt als een fantastisch recept :)
    Kelly onlangs geplaatst…Stila Convertible Color Dual Lip and Cheek Palette – SerenadeMy Profile

  • Reageren
    irene | tussenmarsenjupiter
    13 december 2018

    Klinkt lekker! En zo simpel! Bladerdeeg en appel kan gewoon niet misgaan.
    irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…☆ Cadeau ideetjes voor de feestdagen ☆My Profile

    • Reageren
      Roos
      13 december 2018

      Ja precies dat, die combinatie blijft goed!!

  • Reageren
    Darina
    13 december 2018

    Heerlijk recept! Deze ga ik zeker maken.
    Darina onlangs geplaatst…Boek review | De Amsterdame door Mirjam Deen en Lisa MaschhauptMy Profile

  • Reageren
    Sharona
    13 december 2018

    Dit had ik precies nodig. Een budget makkelijk zoet gerechtje dat ook peuter proof is. Thanks!

    • Reageren
      Roos
      13 december 2018

      Ja zeker peuterproof, Flynn heeft er van zitten smikkelen (en dat is een érg kieskeurige eter haha)!

  • Reageren
    Nicole | The Budget Life
    13 december 2018

    Oooh, dit lijkt me heerlijk! En ideaal zo budget :-) Liefs, Nicole

    • Reageren
      Roos
      13 december 2018

      Jaa loooove hoeveel mogelijkheden je hebt, ook met een klein budget :)!

  • Reageren
    Amy
    14 december 2018

    Oeh, dit ziet er waanzinnig lekker uit! En ideaal, dat budget. Denk alleen niet dat je het al een dag van tevoren kunt maken, of wel?
    Amy onlangs geplaatst…Kosterhavet National Park: ongerept natuurgebied aan de Zweedse westkustMy Profile

    • Reageren
      Roos
      16 december 2018

      Ja kan zeker wel! Voor de tijd nog even 5 minuutjes op 180 graden verwarmen en het is perfect :)!

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge