€3,- food challenge: heerlijke Spaghetti ala Norma!


Voor slechts €3,- een heerlijk gerecht op tafel zetten? Het kan echt! Deze heerlijke spaghetti is super kruidig, pittig en door de aubergine is de saus extra dik én gezond!

Ik ben zelf niet zo’n hele grote fan van aubergine. Ik gooi het wel eens door gerechten heen voor de extra vitamines maar er is nog nooit een gerecht voorbij gekomen met aubergine in de hoofdrol waarbij ik dacht: wauw wat lekker!

Toch vind ik het dan ook juist leuk om de uitdaging aan te gaan en een manier te bedenken waarop ik het wel lekker vind! Aubergines zijn namelijk hartstikke gezond en ook een groente die vaak in de aanbieding te vinden is. Zo scoorde ik op de markt al eens een zak met 5 aubergines voor een euro. Not baddddd ;-)!

Nu kocht ik er eentje voor €0,50 (wat nog niet duur is) maar het is zeker een tip om ook de markt in de gaten te houden :)!

€3,- food challenge spelregels:

Kook een geheel gerecht voor €3,- in totaal (dus niet p.p.).

Dingen als kruiden, een teentje knoflook of een eetlepel mayonaise zitten hierbij niet inbegrepen aangezien ik er van uitga dat iedereen die wel in zijn/haar keukenkastje heeft en het anders ook geen doen is. Als ik bij ieder gerecht een potje zout en peper moest kopen werd het een wel HEEL lastige challenge ;-)!

Het boodschappenlijstje!

Spaghetti: €0,55
Tomatenblokjes: €0,50
Gezeefde tomaten: €0,55
Aubergine: €0,50
Mozzarella: €0,55
Ui: €0,20
Rode peper: €0,20
————————————————
Totaal: €3,00

Precies binnen budget dit keer!

Uit mijn eigen voorraadkast:

Uit mijn eigen voorraadkast voeg ik 2 teentjes knoflook toe, flink wat peper en zout en verse kruiden uit onze tuin. Je kunt ook kiezen voor simpele Italiaanse kruiden uit een potje, bijna net zo lekker :D

Aan de slag met de spaghetti ala Norma:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de aubergine door midden, besprenkel met een klein beetje olijfolie en leg met de opengesneden kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet zo’n 30-35 minuten in de oven.

Ondertussen ga je de spaghetti en de saus maken.

Versnipper de ui en bak in een beetje olijfolie, op laag vuur, tot ze glazig zijn. Voeg daarna 2 geperste teentjes knoflook toe en bak deze nog een minuutje mee.

Voeg nu de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toe, snij de rode peper in kleine stukjes en voeg deze samen met peper, zout en Italiaanse kruiden toe en laat alles op laag vuur zachtjes pruttelen.

Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.

Haal de aubergines uit de oven en draai ze op de bakplaat om. De binnenkant van de aubergine is nu zo zacht geworden dat je dit er zachtjes uit kunt schrapen met behulp van een lepel. Al het vruchtvlees voeg je toe aan je tomatensaus. Je kunt de aubergine zo ver leeg schrapen totdat je echt enkel en alleen een flinterdunne schil overhoudt :)!

Schep alles door de saus heen, mix het goed en schep daarna de spaghetti met de saus en de in stukjes gesneden mozzarella op een bord.

Echt een ontzettend lekkere, simpele spaghetti met een twist! <3 Zo zie je maar dat gezond eten écht niet duur hoeft te zijn.

Heb je nog wat geld over? Een extra hand rucola of verse spinazie hierdoor zou ook heerlijk zijn! <3

Gerelateerde artikelen

4 reacties

  • Reageren
    Carolien
    5 juni 2019

    Ziet er echt heerlijk uit, plus ook nog eens heel simpel om te maken! Ik haal zelf de macaroni en spaghetti in Duitsland (betaal daar maar 0.39 cent voor zak van halve kilo)

  • Reageren
    Audrey
    5 juni 2019

    Dit ziet er goed uit, zeg! Ik had geen idee dat je dat ook met aubergine kon doen. Zelf eet ik het eigenlijk alleen in de couscous, gewoon in kleine stukjes.
    Audrey onlangs geplaatst…Waar ik blij van word #4My Profile

  • Reageren
    Anna
    5 juni 2019

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ben dol op spaghetti, ga dit zeker eens proberen.

  • Reageren
    Forever38.com (Vera)
    17 juni 2019

    Lekker receptje hoor, houd ik van ! Heb je wel eens gevulde aubergine geprobeerd ?

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.