Drie euro food challenge | Indiase curry met groente en geroosterde kikkererwten

Yes, de drie euro recepten zijn weer terug! Een geheel gerecht maken als er nog drie euro in je portemonnee zit of wanneer je gewoon graag budgetproof kookt. Vandaag deel ik een lekkere curry met jullie!

Een lekkere Indiase curry vol groentes met rijst en knapperige kikkererwten. Een simpele maar lekkere maaltijd en ook nog eens super voedzaam :).

De spelregels:

Alle ingredienten mogen samen niet meer kosten dan €3,- in totaal. Dus niet berekend per persoon. Basis ingredienten worden hierbij niet meegerekend. Hieronder reken ik dingen als olijfolie, peper & zout, mayonaise, een teentje knoflook, soya saus etc. Dit zijn dingen die je, in een goede voorraadkast, op voorraad zou ‘moeten’ hebben :)!

Voorgaande drie euro gerechten:

Vlaflip met speculoos en slagroom.
Zelfgemaakte pizza met ham & ui.
Aardappeltjes met gemarineerde spruitjes & gebakken brie.
Gekruide aardappelpuree met visfriet en erwtjes.
Plaattaart met appel, kaneel en slagroom.
Spaghetti met ham en prei.
Romige pompoensoep (zonder het akelige snijden!).
Noodles met champignons, boontjes en roerei.
Groentefrietjes met pittige avocado dip!

Budgetproof curry!

Boodschappenlijstje:
Zak gemengde diepvriesgroente broccoli/bloemkool/wortel: €1,49
Zakje met rijst (toko): €0,30
Blikje kokosmelk: €0,50
Blikje kikkererwten: €0,55
Rode peper: €0,20
———————————————————————–
Totaal: €3,05

Uit je eigen voorraadkast:
Olie, curry kruiden, 2 tenen knoflook, peper en zout.

Bereidingswijze:

Spoel de kikkererwten om in een vergiet en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en peper en zout en bak zo’n 15 minuten op 200 graden. Tussendoor een keertje omscheppen. Haal ze er uit als ze mooi bruin en krokant zijn geworden.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Doe olie in de pan, snij de rode peper en de knoflook in hele kleine stukjes en bak 2 minuutjes op laag vuur.

Voeg 2 a 3 eetlepels curry kruiden toe en bak dit een minuutje mee.

Voeg nu het blikje kokosmelk toe, roer goed door. Je zult zien dat het allemaal een prachtige gele kleur krijgt.

Ondertussen kook je de diepvriesgroente een minuutje of 3/4. Giet af en voeg toe aan de curry. Laat dit alles een kwartiertje op laag vuur bakken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Schep de rijst op je bord, curry er bij en bestrooi met de krokante kikkererwten.

Eet smakelijk! <3

Gerelateerde artikelen

4 reacties

  • Reageren
    Darina
    9 oktober 2019

    Een heerlijk recept! Deze ga ik zeker maken.
    Darina onlangs geplaatst…Parijse dagdroom #4My Profile

  • Reageren
    Noorderlinge
    10 oktober 2019

    Ziet er heerlijk uit, bedankt voor het recept! Ik ga hem binnenkort maken :-)

  • Reageren
    Tamara
    14 oktober 2019

    Dat ziet er heerlijk uit, en ook nog eens helemaal budgetproof! Mag ik vragen welke curry kruiden je gebruikt?
    Tamara onlangs geplaatst…Dit bizarre fashion item van ASOS is een regelrechte hitMy Profile

    • Reageren
      Roos
      15 oktober 2019

      Ja natuurlijk! Ik heb een zakje met Hindoestaanse curry kruiden gekocht bij de toko! :)

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge