Aspergesoep gemaakt van aspergeschillen

Het aspergeseizoen komt er weer aan en in het kader van zo min mogelijk verspilling raad ik je aan om de schillen van de asperges te bewaren en hier deze heerlijke soep mee te maken! Simpel en heel erg lekker!

Ik had nog nooit asperges zelf bereid tot een week of 3 geleden. Ik ging voor mijn oma koken en besloot eens voor wat ‘luxer’ te gaan. Ik kocht asperges, zalm, aardappeltjes en eieren en maakte er een, al zeg ik het zelf, heerlijk avondmaal van :D!

Ik las ergens in een oud tijdschrift dat je van de schillen van de asperges, die vaak heel draderig zijn en daardoor niet lekker om zo te eten, lekkere soep kon maken op een hele simpele manier. Tijdens het schillen van de asperges bij mijn oma besloot ik dan ook alle schillen in een tasje te doen en mee naar huis te nemen. De volgende dag gooide ik ze in een pan met bouillon, liet het een aantal uren op zacht vuur pruttelen, voegde wat mascarpone, prei en zalm toe en had een heerlijke lichte soep.

Omdat ik het zo lekker vond en zo simpel dacht ik; dit moet ik delen! Bij deze!

Aspergesoep gemaakt van schillen.

Ingredienten:
– Schillen van 500 gram tot een kil asperges. Hoe meer schillen hoe meer smaak!
– 3 eetlepels mascarpone.
– 100 gram gerookte zalm.
– 1 kleine prei in dunne reepjes gesneden.
– 1 bouillon blokje.
– Peper en zout.

Bereidingswijze:
1. Kook 1 liter water met het bouillonblokje, zet op zacht en doe de schillen er bij in. Laat dit zo lang mogelijk koken maar ten minste 2 uur.
2. Haal de soep door een zeef en verwijder zo alle aspergeschillen. Doe de soep weer terug in de pan.
3. Voeg de mascarpone toe en klop met een garde tot de soep glad is.
4. Voeg nu de prei toe en laat het nog een minuutje of 10 zachtjes koken.
5. Snij de gerookte zalm in stukjes en leg deze in de soepkom. Schep de soep bij in de kom en maak af met wat peper en zout.

Heerlijk en super simpel ♥!

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

  • Reageren
    Darina
    20 april 2018

    Klinkt als een heerlijke soep! Asperges zijn zo lekker!
    Darina onlangs geplaatst…De eerste 513 woorden van mijn manuscriptMy Profile

  • Reageren
    Inge
    20 april 2018

    Daar had ik nog nooit van gehoord!! Een super idee om verspilling tegen te gaan. Dit gaat een dezer weken op het menu! Bedankt voor de tip!

  • Reageren
    Yoni
    22 april 2018

    Wat ziet jou layout er leuk uit! Ik ben daar niet zo handig in haha! Dat moet je goed kunnen.. Ik blog over mijn beperking, ga zo door! xYoni

  • Reageren
    Marga Huber
    23 april 2018

    De schillen van asperges heb ik wel altijd laten trekken en dan de schillen via vergiet eruit halen .
    Dat ze door het koken te eten zijn wist ik niet , moet je die dan klein snijden van te voren of hoe doe je dat ?

    • Reageren
      Roos
      24 april 2018

      Hoi Marga, dankjewel voor je super oplettende reactie! Ik ben gewoon een hele stap vergeten uit te schrijven. Het is inderdaad de bedoeling dat je de schillen er weer uit haalt voordat je de mascarpone toevoegt (en de rest). Dankjewel voor je berichtje, ik heb het gauw aangepast!

  • Reageren
    Lief meisje
    25 april 2018

    Ik heb een keer soep gekookt met asperge maar dat was niet lekker. Ik had de asperges niet goed geschild, dus veel draden in de soep. En laat ik daar nou niet net van houden.

    Maar het lijkt mij een lekker soepje, dus ga het recept onthouden.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge