Mijn all-time favorite zomerse pastasalade!

Een lekker makkelijk recept voor een heerlijke koude pastasalade met veel groente die bij iedereen in de smaak zal vallen! Je kunt hier meerdere dagen van lunchen/avondeten of neem het mee naar een barbecue. Daar maak je zeker vrienden mee ;-)!

Zodra de eerste zonnestralen te zien zijn krijg ik alweer zin om deze pastasalade te maken. Ik denk dat dit nu al een jaar of 3/4 een favoriet recept is van Kay en mij. Voornamelijk omdat het zo simpel is en je er makkelijk restjes groente mee op kunt maken bijvoorbeeld. In principe is het een kwestie van een heleboel dingen die je in huis hebt bij elkaar gooien, saus er over, liefst eventjes laten staan en voila. Klaar!

Ik maak altijd een hele grote schaal vol waar we met zo’n 6 á 7 porties uithalen! Kay is een vrij grote eter, ik gemiddeld denk ik. In ieder geval is dit het recept voor een grote schaal pastasalade, of je het nu allemaal zelf op eet of meeneemt naar een barbecue feestje bijvoorbeeld. It’s so good!

Ingredienten:
500 gram fusili
4 eieren
1 hele komkommer
4 grote trostomaten
1 bosje lente ui
2 handen rucola
2 flinke eetlepels mayonaise
2 flinke eetlepels curry
2 flinke eetlepels chilisaus
Peper/zout

Bereidingswijze:
1. Kook de fusili zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat de fusili koud worden, doe dit niet door de fusili onder de koude kraan te houden want ik merk zelf dat de pasta daar toch minder lekker van wordt. Doe er een scheutje olijfolie bij (tegen het plakken) en geef het even de tijd om af te koelen.
2. Kook de eieren hard, laat ze afkoelen in koud water, schil ze en snij in kleine stukjes. Doe dit in een grote schaal.
3. Snij de komkommer in kleine stukjes, net als de tomaat en de lente uitjes en voeg toe aan de grote schaal. Pak 2 handen rucola en scheur deze in kleine stukjes boven de schaal.
4. Is de fusili afgekoeld? Voeg deze dan ook toe aan de schaal en meng alles goed met elkaar.
5. Voeg de mayonaise, curry en chilisaus toe samen met flink wat peper en zout. Meng alles goed met elkaar. Je zult zien dat de saus in de inkepingen van de fusili blijft zitten, zorg dat je zo lang door blijft gaan met omscheppen tot je dat ziet bij alle fusili. Mocht je houden van meer saus, voeg dit gerust toe. Doe lekker alles naar je eigen smaak!

En dit is eigenlijk het basisrecept! Je kunt namelijk alles toevoegen wat je lekker vind. Ik heb ook wel eens surimi of kip toegevoegd, een avocado of een paprika die ik nog had liggen. Trostomaten kunnen vervangen worden door cherry tomaatjes als je dat lekkerder vindt of als je niet gek bent op lente ui kun je ook gewone ui proberen. Alles is mogelijk :D!

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

  • Reageren
    Darina
    4 mei 2018

    Ziet er heerlijk uit. Dit recept ga ik bewaren :)
    Darina onlangs geplaatst…Instagram Photo Diary April 2018My Profile

  • Reageren
    Anneleen
    4 mei 2018

    Ziet er lekker uit! :) Ik ben dol op rucola! X

  • Reageren
    Annemae
    5 mei 2018

    Ziet er lekker uit. Deze zet ik op mijn ‘salades’ lijstje op Pinterest!
    Annemae onlangs geplaatst…Small talk #1 – Werk, familie & rijlesMy Profile

  • Reageren
    Stephanie
    7 mei 2018

    Net alle ingrediënten besteld en staat op het menu voor volgende week. Ik ben benieuwd :) Ziet er in ieder geval heerlijk uit.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge