Recept voor de ultieme mini Sinterklaas pavlova’s!

Pakjesavond komt steeds dichterbij en als Sinterklaas langs komt met zijn Pieten wil je natuurlijk wel wat lekkers op tafel hebben staan toch? Hou jij ook van een simpel recept waarbij de uitkomst er piekfijn uit ziet? Ga dan eens aan de slag met deze mini Sinterklaas pavlova’s!

De drukste maand van het jaar staat weer voor de deur dus ik kan mij voorstellen dat je niet zit te wachten op recepten met ellenlange ingredienten lijsten of een bereidingswijze van 15 stappen ;-)!

Ik ben altijd fan van recepten waarbij het lijkt alsof je er onwijs veel moeite voor gedaan hebt maar waarbij jij stiekem in jezelf lacht omdat je weet dat het in een handomdraai op tafel stond! Zoals bijvoorbeeld mijn recept voor de lekkerste witte Oreo fudge (maar 3 ingredienten!) of witte warme chocolademelk met stroopwafel.. Love it!

Dit is weer zo’n recept!

Toen ik dit recept tegenkwam op Laura’s Bakery (één van mijn favoriete bakblogs) wist ik zeker: dit wou ik uitproberen! En dat deed ik. And it was good, reaaaally goooddd haha! Alle credits voor het recept gaan dan ook naar Laura!

Aan de slag!

Het is een heel simpel recept, het enige wat je nodig hebt is wat tijd! Het bakken van de merengue’s kost namelijk veel tijd maar in die tijd kun je natuurlijk 1001 andere dingen doen! :)

Ingredienten voor 8 mini pavlova’s:

– 4 eiwitten
– 125 gram kristalsuiker
– 125 gram poedersuiker
– 1 eetlepel maizena

– 250 gram mascarpone
– 2 zakjes vanille suiker
– 125 ml slagroom
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– Schuddebuikjes
– Mini chocoladelettertjes of bijvoorbeeld Sinterklaasjes.

Bereidingswijze:

1. Klop met een mixer, in een schone en vetvrije kom, de eiwitten op met 125 gram kristalsuiker tot het stevige pieken zijn en je de kom op de kop kan houden zonder dat het eiwit er uit valt. Voeg als laatste de poedersuiker en maizena toe, mix nog 5 seconden en haal de mixer er dan uit.

2. Verdeel het schuim in 8 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er in het midden iets een kuiltje in. Hier kan straks de room in. Zet de bakplaat in een op 100 graden voorverwarmde oven en bak in 2 uur af.

3. Ondertussen kun je het hele huis schoonmaken, je aankleden, opmaken of wat je dan ook wil gaan doen. 2 uur is a looong time ;-)! Maar vergeet ook zeker niet alvast de mascarponeroom te maken. Dit doe je door de slagroom stijf te kloppen met de vanille suiker. Zodra deze stijf is voeg je de mascarpone toe en mix tot een romige structuur.

4. Laat de eiwitten, zodra ze klaar zijn, een minuut of 5 afkoelen. Doordat de temperatuur in de oven zo laag is zijn je pavlova’s ook zo afgekoeld! Schep er een flinke lepel mascaroneroom in en top af met speculaaspoeder, schuddebuikjes en de chocoladelettertjes.

En that’s it!

Je kunt de pavlova’s en de room apart van elkaar alvast van tevoren maken maar maak ze, vlak voor het opdienen, pas af :)!

Wil je het recept niet nu maken maar wel bewaren? Pin deze afbeelding dan op je Pinterest bord! Raak je het ook niet kwijt :D

Geniet er van! ♥

Gerelateerde artikelen

4 reacties

  • Reageren
    Jenn
    27 november 2018

    Dat ziet er echt heerlijk uit!
    Jenn onlangs geplaatst…Eetcafé Vrienden in WijchenMy Profile

  • Reageren
    Gelukjes van Maris
    28 november 2018

    Water loopt me in de mond… jammm

    x

  • Reageren
    Daisy
    4 december 2018

    Bedankt voor het delen! :-). Heb ze afgelopen weekend gemaakt en ze waren een echte hit. Wel heel machtig… Maar wel heel lekker.

    • Reageren
      Roos
      6 december 2018

      Wat leuk om te lezen! Ja zeker machtig maar idd heel erg lekker. Hmm! <3

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge