Drie euro food challenge | Pittige spaghetti met aubergine schijfjes.

Een pittige spaghetti met aubergine schijfjes waarover mozzarella is gesmolten, klinkt goed.. Toch? Het smaakt nog beter kan ik je vertellen. En voor €3,- maak je dit gehele gerecht!

Ik ben dol op spaghetti, iedere pasta eigenlijk. Gekookte aardappels zul je bij ons bijna nooit op het menu zien staan. Helemaal omdat mijn man hier absoluut niet van houdt. Ik kan nog wel genieten van een lekkere stamppot op zijn tijd maar daar doe ik mijn man geen plezier mee haha.

Met spaghetti (of een andere pasta soort) wel en ik vind het dan ook heel leuk om hier mee te variëren. In het vitamini stickerboek van Lidl kwam ik een recept tegen van spaghetti met aubergine in plakjes er op. Het zag er zo lekker uit dat ik mijn eigen draai er aan gaf maar wel met het beperkte budget van €3,-! Het werd hartstikke lekker gelukkig dus bij deze deel ik het recept met jullie.

De spelregels:

Alle ingredienten mogen samen niet meer kosten dan €3,- in totaal. Dus niet berekend per persoon. Basis ingredienten worden hierbij niet meegerekend. Hieronder reken ik dingen als olijfolie, peper & zout, mayonaise, een teentje knoflook, soya saus etc. Dit zijn dingen die je, in een goede voorraadkast, op voorraad zou ‘moeten’ hebben :)!

Voorgaande drie euro gerechten:

Vlaflip met speculoos en slagroom.
Zelfgemaakte pizza met ham & ui.
Aardappeltjes met gemarineerde spruitjes & gebakken brie.
Gekruide aardappelpuree met visfriet en erwtjes.
Plaattaart met appel, kaneel en slagroom.
Spaghetti met ham en prei.
Romige pompoensoep (zonder het akelige snijden!).
Noodles met champignons, boontjes en roerei.
Groentefrietjes met pittige avocado dip!

Boodschappenlijstje:

Spaghetti: €0,55
Aubergine: €0,60
Rode peper: €0,20
Bol mozzarella: €0,55
Bassilicum plant: €1,-
—————————————
Totaal: €2,90

Recept pittige spaghetti met aubergine en gesmolten mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de aubergine in plakjes en leg ze op een bakplaat. Snij of scheur de mozzarella in stukjes en leg deze op de aubergine plakjes. Besprenkel met olijfolie en peper en zout. Zet dit ongeveer een kwartier/20 minuten in de oven tot de aubergine zacht en de mozzarella compleet gesmolten is.

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.

Pluk de basilicum plant (bijna) helemaal kaal en snij de basilicum blaadjes helemaal fijn. Snij de rode peper in kleine stukjes. Hou je van pittig? Laat dan de pitjes zitten. Minder fan van scherp eten, verwijder dan eerst de pitjes en zaadlijsten.

Giet de spaghetti af, doe er 2 á 3 eetlepels olijfolie overheen en schep de basilicum en de rode peper er doorheen. Leg de aubergine met gesmolten mozzarella er bovenop. Nog wat peper en zout er overheen en voila. Je maaltijd is klaar!

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

  • Reageren
    Darina
    23 oktober 2019

    Klinkt als een heerlijk recept!
    Darina onlangs geplaatst…Persoonlijk | Persoonlijke update, interieur veranderen en naar Parijs!My Profile

  • Reageren
    Dio
    23 oktober 2019

    Ooh! Dit ziet er echt heel erg lekker en makkelijk uit. Dit ga ik ff uitschrijven en proberen volgende week :D
    Dio onlangs geplaatst…Alternatief voor LinktreeMy Profile

  • Reageren
    Romy
    23 oktober 2019

    Oh dat ziet er heerlijk uit en zo makkelijk (en goedkoop) ook! Dit recept ga ik zeker onthouden.

  • Reageren
    Tamara
    24 oktober 2019

    Heerlijk en goedkoop, wat wil een mens nog meer! Kan niet wachten om dit recept uit te proberen.
    Tamara onlangs geplaatst…5x duurzame sneakers voor herenMy Profile

  • Reageren
    Tineke
    28 oktober 2019

    Ik ga deze zeker onthouden, lijkt me erg lekker.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.