Wentelteefjes van suikerbrood

suikerbrood wentelteefjes pasen

Pasen staat weer voor de deur, één van mijn favoriete feestdagen! Ik word er altijd enorm blij van maar ik merk om mij heen dat het mensen ook behoorlijk wat stress op kan leveren, al die feestdagen! Vooral als je niet zo’n keukenprinses bent en er toch van je verwacht wordt dat je wat lekkers meeneemt naar je vrienden of (schoon)familie ;-)! Maar dit is je oplossing! Wentelteefjes van suikerbrood.

Ziet dit ontbijt er niet uit als een feestje? Nou, het smaakt ook als een feestje! Dus trek je schort maar aan, koop een suikerbrood, een pak melk en een doos eieren en ga aan de slag want een heerlijk, feestelijk paasontbijt zet jij (ja ook jij!) met deze wentelteefjes van suikerbrood in een handomdraai op tafel! ♥ Dit wordt gegarandeerd een succes!

Ingrediënten:
Een kopje melk
1 ei
Suikerbrood in blokjes gesneden
Snuf kaneel
Klein beetje roomboter

Bereidingswijze:
♥ Snij het suikerbrood in dikke plakken en daarna ieder plakje in 6 ‘dobbelsteentjes’.
♥ Meng in een kommetje een ei met de melk en de kaneel, klop dit even samen met een vork.
♥ Doe de roomboter in een bakpan en zet het vuur aan. Ondertussen doe je de dobbelsteentjes in het melk/ei mengsel, laat het even een seconde of 10 staan en haal ze er daarna uit en doe ze in de pan.
♥ Bak het suikerbrood aan alle kanten aan totdat alle kanten een lekker bruin korstje hebben gekregen.
♥ Haal de suikerbroodjes uit de pan, steek er een sateprikker door, besprenkel met nog wat kaneel en gelijk opeten! Dat is het ’t allerlekkerst.

En dat is het! Ontzettend makkelijk toch ;-)! En ZO lekker! Je zou er eventueel nog wat poedersuiker overheen kunnen sprenkelen maar ik vond het al zoet genoeg, met een beetje kaneel vond ik het al helemaal af :).

Ga snel aan de slag zou ik zeggen en alvast eet smakelijk!! ♥wentelteefjes van suikerbrood

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

22 reacties

  • Reageren
    Ilse
    14 maart 2016

    Mjammie! Ik krijg er alvast zin in!

  • Reageren
    Dorien
    14 maart 2016

    Hmmm heerlijk! Ik ben een echte zoetekauw en het paasontbijt is de perfecte gelegenheid om ook net nog even wat meer uit te pakken!

    • Reageren
      Roos
      14 maart 2016

      Ik ook! Idd de perfecte gelegenheid en dit is ECHT een receptje voor een zoetekauw :D! XX

  • Reageren
    Curly Creative
    14 maart 2016

    Zit hier lekker aan mijn home made granola met appeltje en kwark maar krijg nu zin in dit receptje mmmm

    xx

  • Reageren
    Margot
    14 maart 2016

    Dat ziet er zeker uit als een feestje! Yum!

  • Reageren
    Jennifer
    14 maart 2016

    Yum! Het ziet er heerlijk uit!
    Ik ben een grote fan van wentelteefjes, maar met suikerbrood heb ik nog nooit geprobeerd.
    Moet straks nog langs de winkel en ga meteen een suikerbroodje inslaan!

    • Reageren
      Roos
      14 maart 2016

      Jeej, zeker doen! Zo lekker :D!!

  • Reageren
    Farah
    14 maart 2016

    Hmmm lekker! Ziet er erg lekker uit

  • Reageren
    Michelle
    14 maart 2016

    Oh die receptjes van jou gaan echt één voor één mijn receptenboekje in! Dit ziet er ook weer ZO lekker uit.

    • Reageren
      Roos
      14 maart 2016

      Wat leuk om te horen Michelle, thanks! :D

  • Reageren
    demallemolenmoeder
    14 maart 2016

    Heerlijk. Toevallig ben ik net suikerbrood aan het eten. Maar suikerbrood als wentelteefje is helemaal heerlijk.

    • Reageren
      Roos
      14 maart 2016

      Ja nog nét iets lekkerder als gewoon zo suikerbrood eten!

  • Reageren
    Rachelle
    14 maart 2016

    Naast dat het me echt heerlijk lijkt, wil ik je ook echt even een dik compliment geven over je foto’s de laatste tijd Rosanne. :) Echt super inspirerend en heel mooi. X

    • Reageren
      Roos
      14 maart 2016

      Wat lief Rachelle, dankjewel! :D Vind ik super leuk om te horen! Probeer er de laatste tijd ook echt meer tijd aan te besteden :) XXX

  • Reageren
    Catharina
    14 maart 2016

    Dat gaan we eten met Pasen !! Dat weet ik zeker ;)

  • Reageren
    Rowan - sillysis.nl
    14 maart 2016

    Ziet er echt gezellig en lekker uit!

  • Reageren
    Marit
    14 maart 2016

    Jam jam ziet er heerlijk uit, ideaal voor Pasen!

  • Reageren
    Heidi
    14 maart 2016

    Mmm ziet der echt lekker uit

  • Reageren
    Jeske
    14 maart 2016

    Heerlijk! Ik heb dit een keer als nagerecht gemaakt. Wel het suikerbrood uitgestoken met zo’n serveerring. Met een bolletje walnotenijs en wat poedersuiker overheen. Geweldig lekker.

    • Reageren
      Roos
      16 maart 2016

      Wat een leuk idee zeg! Met zo’n serveerring! Dat staat misschien wel nog mooier en netter. Al ben ik meer van de ‘lekkere bende’ ;-)!

      • Reageren
        Jeske
        22 maart 2016

        Stiekem vond ik het ook zonde van alle restjes… Maar het oog wil ook wat! Was na 5 gangen, dus heel veel trek hadden we ook niet meer ;-)
        Jeske onlangs geplaatst…Dromen van de ideale badkamerMy Profile

  • Reageren
    Mariska
    21 maart 2016

    Oeh wat een goed idee, dat lijkt me zo lekker!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge