RECEPT: snelle kaneelbroodjes!

kaneelbroodjes

Meiden, deze snelle kaneelbroodjes zijn echt to-die-for.. Het liefste zou ik willen dat ik er iedereen eentje zou kunnen laten proeven want dan weet ik zeker dat íedereen deze broodjes ook zal gaan maken! Ze zijn zó ontzettend lekker en zó ontzettend makkelijk om te maken. Je maakt de rolletjes én het glazuur in 10 minuutjes en je zet ze 20 minuutjes in de oven. Ondertussen kun je snel even douchen en aankleden en als je beneden komt ruikt je hele huis naar de heerlijke combi van verse broodjes met kaneel. 30 minuten is all it takes en ik beloof het je, je zal er geen spijt van krijgen! Waar ik deze mee maakte? Croissant deeg!

1 2 3 4 5

Yes, je kent ze wel.. Die ronde papieren/blik achtige doosjes waarin deeg zit opgerold en de driehoeken al voorgesneden zijn. Je hoeft ze enkel nog uit elkaar te trekken, de driehoekjes aan deeg op te rollen en voila, je hebt een croissant.

Zelf hou ik helemaal niet zo van deze ‘homemade’ croissantjes maar het deeg opzich kun je voor veel meer dingen gebruiken! Zoals voor deze enorm lekkere cinnamon rolls!

Wat heb je nodig voor het broodje?!
– 1 pak/rond/gek/doosje/ding met croissant deeg
– Kaneel
– Kristalsuiker

Wat heb je nodig voor het glazuur?
– Melk
– Poedersuiker

Wat moet je doen?!
1. Haal het deeg voorzichtig uit het doosje en rol het uit. Laat de driehoeken aan elkaar zitten, je hebt namelijk een rechthoekig stuk deeg nodig. Haal de ‘stippellijntjes’ weg door het deeg goed tegen elkaar aan te drukken.
2. Bestrooi het deeg met suiker en kaneel (hoeveelheid naar keuze, ik hou van veel!) en rol het deeg op (zoals je ziet op de foto’s!).
3. Begin nu met het volgende stuk deeg (het zijn er 3 in totaal). Bestrooi het met suiker en kaneel en rol deze om je andere rol. Het is de bedoeling dat je 1 rol steeds groter/dikker maakt door meerdere lagen deeg op te rollen. Doe hetzelfde met het laatste ‘rechthoek’ aan deeg.
4. Nu je rol klaar is snij je er kleine rolletjes van ongeveer 1.5-2 cm breed uit en leg deze op een met bakpapier bedekte plaat. Leg de rolletjes ongeveer anderhalve centimeter uit elkaar.
5. Bak de rolletjes op 180 graden in 18 minuten klaar.
6. Ondertussen maak je het glazuur door de poedersuiker met de melk te mengen. Houdt er rekening mee dat je veel meer poedersuiker als melk nodig hebt. Doe veel poedersuiker (3/4 eetlepels denk ik?!) in een bakje en giet daar iedere keer een heel klein beetje melk bij. Goed roeren en je krijgt een heerlijk glazuur.
7. Na 18 minuten haal je de rolletjes uit de oven en drizzle je wat glazuur over de broodjes. Warm zijn ze het allerlekkerst!

Eet smakelijk <3!

Gerelateerde artikelen

52 reacties

  • Reageren
    Natasja
    20 augustus 2013

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het zeker eens uitproberen.

  • Reageren
    Mirjam - Jewelyz
    20 augustus 2013

    Ziet er heerlijk uit! Krijg er meteen trek in ;-)
    P.S. Je kan ook bij de diepvriesproducten bladerdeeg kopen, dat is in vierkante vorm (vaak per 10-12 stuks) en veel goedkoper dan die rollen. Alleen moet je het even laten ontdooien van te voren.

    • Reageren
      Roos
      20 augustus 2013

      Klopt! Dat heb ik ook wel eens geprobeerd, het is idd goedkoper maar ik vind dit croissant deeg toch net wat lekkerder :)! Krijg je meer een broodjesgevoel naar mijn mening ipv een ‘gebakje/taartje’! Plus dat het croissantdeeg bij de Aldi absoluut niet duur is, ik dacht €1.80, daar maak je 10 broodjes van :)!!

  • Reageren
    Lois Lorinde
    20 augustus 2013

    Oeeh, deze maak ik wel eens! Handig om het met croissant deeg te doen! Ik ga het proberen :)

  • Reageren
    Bente
    20 augustus 2013

    Mmmh lekker! Goed idee! :)

  • Reageren
    MySimplySpecial
    20 augustus 2013

    Wat een goed idee!

  • Reageren
    Joyce
    20 augustus 2013

    Lijkt me erg lekker!

  • Reageren
    Syl
    20 augustus 2013

    oh wat lekker, nu gelijk honger haha!

    • Reageren
      Roos
      20 augustus 2013

      Dat is de bedoeling hehe :D!

  • Reageren
    Mariska - Salt & Sugar
    20 augustus 2013

    Wat zien ze er lekker uit! Ik heb een keer de kaneelbroodjes gemaakt van Laura Vitale, en dat duurde ongeveer 3 uur haha. Maar dan moest je het deeg ook zelf maken enzo. je huis gaat er idd heerlijk van ruiken!

  • Reageren
    Kirsten
    20 augustus 2013

    Aah lekker lekker lekker !

  • Reageren
    Eline
    20 augustus 2013

    Dit lijkt me zo lekker! Yum!!!

  • Reageren
    Michelle
    20 augustus 2013

    Ahh heerlijk! Ik at ze altijd in Zweden, zó lekker :D
    xx

  • Reageren
    Stella
    20 augustus 2013

    Ohh dit maak ik best vaak, heerlijk! En die geur die zich door het hele huis verspreid..hmmmm :)

  • Reageren
    Sabrina
    20 augustus 2013

    Ziet er lekker uit! En wat zijn ze goed gelukt! Bij mij ziet zoiets er nooit uit zoals de bedoeling is haha

  • Reageren
    Annebelle
    20 augustus 2013

    Leuke bordjes en ook lekker makkelijk recept :)

  • Reageren
    Tessa
    20 augustus 2013

    Klinkt echt zoo lekker, helaas heb ik gluten allergie en mag ik dit dus niet hebben :(
    X

    • Reageren
      Roos
      20 augustus 2013

      Ooh dat is idd jammer zeg! :(

  • Reageren
    Leila in Wonderland
    20 augustus 2013

    Heerlijk!!! Ga ik snel een keer maken :)

  • Reageren
    Estrella
    20 augustus 2013

    Klinkt zalig! Ik heb toevallig nog zo’n blikje croissantdeeg liggen, ga het gelijk proberen!

    • Reageren
      Roos
      20 augustus 2013

      Zeker doen :D! HMM

      • Reageren
        Estrella
        25 augustus 2013

        Heb het al geprobeerd, inderdaad supermakkelijk en za-lig!

  • Reageren
    Jasmijn
    20 augustus 2013

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Op dit moment heb ik afbak-kaneelbroodjes van de Ikea in de vriezer liggen en die hoef je alleen maar in de oven te gooien maar zelf maken is natuurlijk veel leuker!

  • Reageren
    Sanne
    20 augustus 2013

    Oooooh wat een heerlijk recept!!!
    Dit ga ik zéker een keer maken!
    Nu al zin in :):)

  • Reageren
    Yara
    20 augustus 2013

    Hmmm, heerlijk!

  • Reageren
    Deb
    21 augustus 2013

    Ze zien er heerlijk uit! Ik ben dol op kaneel!! Bedankt voor het delen van dit recept!

  • Reageren
    Wendy
    21 augustus 2013

    Yummy, dit ziet erg lekker uit. I love kaneelbroodjes! <3

  • Reageren
    Linda
    21 augustus 2013

    Wat ziet dit er lekker uit, heb gelijk alles wat nodig is op mijn boodschappen briefje geschreven. Bedankt voor het recept en je fijne site.

  • Reageren
    Marleen
    21 augustus 2013

    Heeeerlijk! Ga ik zeker een keer maken!

  • Reageren
    Marlies
    22 augustus 2013

    Ik geloof je direct als je zegt dat ze heerlijk zijn, ze zien er ook echt heerlijk uit!
    Recept direct opgeslagen en ik hoop dat ik hier wel écht een keer de tijd voor neem, veel recepten sla ik op maar vergeet ik dan uit te proberen haha!

    • Reageren
      Roos
      22 augustus 2013

      Goedzo :D! Ook zeker doen!!

  • Reageren
    Marissa
    10 september 2013

    Oh my god, dat lijkt me zó lekker! <3

  • Reageren
    Esther
    28 november 2013

    Ok, ik zit dus op mijn werk en heb nu ontzettend zin in een kaneelbroodje!
    Bedankt Rosie! ;-)

    • Reageren
      Roos
      28 november 2013

      You’re welcome hehehehe ;p!

  • Reageren
    Maartje
    1 december 2013

    Suuuper lekker! Ik heb eigenlijk een vraagje aan jou.. Hoe heb je jouw layout gemaakt? Ik vind je site/blog echt heel gaaf!

    x
    Maartje

    • Reageren
      Roos
      2 december 2013

      Staat in mijn post over mijn nieuwe layout ;-)!

  • Reageren
    Justine Q
    3 december 2013

    Heb ik ondertussen al een keer gemaakt (meerdere keren eigenlijk, oepsie!) en ze zijn inderdaad overheerlijk en veel te gemakkelijk!
    Bedankt voor het recept :)
    Groetjes, Justine

  • Reageren
    Lieke
    13 december 2013

    Oh, wauw! Die zien er echt mega lekker uit!

  • Reageren
    Kaneelbroodjes in een handomdraai - My Food Blog
    24 april 2014

    […] Voor dit recept werd ik geïnspireerd door Life by Rosie. […]

  • Reageren
    Miriam
    28 oktober 2014

    Heeyyyy,
    Ik heb deze ontzettenddd lekkereee kaneelbroodjes uitgeprobeerd!!!!!!!
    Ze zijn zoooo lekker dit recept ga ik zeker nog eens gebruiken :) :)

    xxx Miriam

  • Reageren
    Heidy
    16 december 2014

    Ik ga ze nu proberen, doe het met boter en basterdsuiker, naar het originele recept en door de glazuur een lepeltje vanille extract, neemt mijn kleinzoon morgen mee naar school voor kerstdiner!

  • Reageren
    Jasmijn
    28 februari 2015

    Ik heb vandaag de rolletjes gemaakt en ze vielen bij iedereen in de smaak! ze geloofden bijna niet dat ik het zelf had gemaakt….

  • Reageren
    De ultieme zo-organiseer-je-een-high-tea-gids | Muy Maaike
    14 augustus 2015

    […] – Koekjes (chocolate chip cookies for the win!) – Snelle rolletjes van croissantdeeg (cinnamon rolls óf nutella […]

  • Reageren
    mandy
    16 augustus 2015

    ik zou het graag voor mijn werk als traktatie willen maken.

    nu vroeg ik mij alleen af hoe je ze het beste kan bewaren?

    want ik wil ze een dag van te voren maken.

    alvast bedankt!

    gr

    • Reageren
      Roos
      17 augustus 2015

      Ik zou ze persoonlijk niet een dag van tevoren maken. Je kunt ze wel helemaal maken tot het bakken en ze dan ’s morgens even snel in de oven doen :) Ze zijn vers namelijk echt het lekkerst! X

  • Reageren
    Britt
    19 december 2015

    Hoeveel kaneelbroodjes kan je maken met dit recept?

  • Reageren
    chantal
    24 december 2015

    Ik heb alles in huis gehaald. Morgen ga ik het maken. Heerlijk

  • Reageren
    Diana
    22 maart 2016

    Owwww…… dat ziet er echt lekker uit! Ik ga het zeker eens uitproberen. Ze lijken een beetje op koffiebroodjes. Thanks voor het recept.
    Diana onlangs geplaatst…De weegschaal van draagkracht en draaglastMy Profile

  • Reageren
    Hannie
    3 mei 2016

    wil graag weten of je ze nog als ze koud zijn op kan warmen.

    • Reageren
      Roos
      3 mei 2016

      Jawel alleen zijn ze dan wel een stuk minder lekker omdat ze wat droger worden :)! Eventjes in de oven en ze zijn weer warm!

  • Reageren
    Eline
    30 september 2016

    Heel lekker, dank je wel!

  • Reageren
    Joke Staal
    9 juni 2017

    Heel lekker.
    ik heb het 2 keer gemaakt. :)
    De 1e keer, voor een wat luxere uitstraling, een handje rozijnen door de suiker gedaan
    De 2e keer heb ik het met half witte – en half bruine suiker basterdssuiker met vanille gebruikt. Voor een wat frisse smaak heb ik de 2e keer door de glazuur een beetje citroensap gedaan.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge