Do it yourself: mandjes van gaas

2.

Ondanks dat ik op vakantie niet geblogd of gewerkt heb en weinig mijn telefoon bij me heb gehad bleef ik lijstjes maken in mijn notitieboek. Juist als ik mij ontspan lijkt de inspiratie overal vandaan te komen haha! Ik maakte lijstjes voor mijn blog maar ook voor thuis. Wat wil ik allemaal nog doen in huis en wat is hierin prioriteit. Hoog op mijn lijstje stond het aanpakken van mijn werkkamer. Wij hebben de luxe dat we 3 slaapkamers hebben boven. 1 slaapkamer, 1 kleding/was kamer en er was nog 1 kamertje over. Ondanks dat hij al ontzettend leuk was (mooi behang, bureau, kasten etc.) zat ik er niet vaak te werken en was het er eigenlijk altijd een rommeltje. Tijd om het aan te pakken! Over een paar dagen laat ik jullie het eindresultaat zien maar ik wil jullie eerst nog 2 diy’s laten zien die ik de afgelopen dagen gemaakt heb om mijn kamertje op te knappen!

1 daarvan is dit ontzettend leuke mandje wat ik maakte van gaas. Op acupoflife.nl kwam ik een diy tegen over het zelf maken van bestekbakjes van gaas. Toen bedacht ik mij dat ik dat natuurlijk ook op groter formaat zou kunnen maken én dat ik deze dan precies op de maat van mijn planken kon maken! Leuk! Ik sleepte Kay mee naar de bouwmarkt voor gaas (en andere dingen voor mijn kamertje) en ging aan de slag!

1. 3.

Voor deze do it yourself heb je weinig materialen nodig. Je hebt natuurlijk gaas nodig, dit kun je gewoon kopen bij de Praxis of Gamma, een meetlint of rolmaat en een stevige knijptang om het gaas te knippen. Je kunt op Shifra’s blog precies zien hoe je dit gemakkelijk kan maken. Ik gebruikte precies dezelfde manier alleen heb ik ze een stuk groter gemaakt, precies naar de afmeting van de plank. De afmetingen die ik gebruikt heb zijn 25 cm diep, 50 cm lang en 20 cm hoog. Omdat ik het mandje uiteindelijk toch iets te hoog vond besloot ik om de bovenkant een stukje van een centimeter of 5 om te vouwen. Op deze manier is hij iets minder hoog, wat steviger aan de bovenkant én heb je geen last van scherpe stukjes bovenaan.

Nou moet ik er wel bij vermelden dat dit voor mij een ‘één keer maar nooit weer’ project is. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat maar hallo wat een ontzettend vervelend werkje vond ik het. Ik denk dat ik bijna een uur bezig ben geweest met het omvouwen van elk scherp uitstekend stukje gaas. Ik hou van diy en ik heb echt wel geduld maar met dit projectje moest ik wel erg veel geduld opbrengen haha! Mocht jij nou bergen geduld hebben, gewoon deze diy maken want het eindresultaat vind ik erg tof!

handtekening rosie

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe updates?!
Volg mij dan op Bloglovin!
Volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates én persoonlijke foto’s en nieuwtjes!

Gerelateerde artikelen

17 reacties

 • Reageren
  Farah - Food and other Friends
  15 juli 2014

  super leuk gedaan zeg!
  Ik denk niet dat ik heb geduld er voor zou hebben. Na een kwartier zou ik die mandjes al vloekend weggooien ;). Maar het ziet er wel heel erg leuk uit.

 • Reageren
  Manon
  15 juli 2014

  Ziet er echt ontzettend leuk uit! Ik zag het ook al bij Shifra voorbij komen! Lijkt me inderdaad wel een priegelwerkje…

 • Reageren
  Elise
  15 juli 2014

  Voor iemand zo ongeduldig als ik, is het misschien niet zo’n goed idee om deze mandjes te maken maar jij hebt er wel iets leuks van gemaakt. Misschien kan je het mandje nog wat opvrolijken door een lintje door de gaatjes te weven? :)

 • Reageren
  Joyce
  15 juli 2014

  Ziet er erg leuk uit!

 • Reageren
  Mademoiselle Sophistique
  15 juli 2014

  oh dat ziet er leuk uit!

 • Reageren
  Charile
  15 juli 2014

  Super leuk!

 • Reageren
  Nicole
  15 juli 2014

  Hmm deze diy sla ik over ;-)

 • Reageren
  MySimplySpecial
  15 juli 2014

  Wat een leuk idee!

 • Reageren
  Anne Solveig
  15 juli 2014

  Jeetje, wat leuk!!

 • Reageren
  chucky1012
  15 juli 2014

  Leuke DIY ;-)

 • Reageren
  Wendy (MissPinkyNails)
  15 juli 2014

  Ziet er erg hip en tof uit!

 • Reageren
  Sabrina
  15 juli 2014

  Wat leuk! Ook heel gaaf dat je er gewoon doorheen kan kijken, bij veel opbergers kan dat niet.

 • Reageren
  Eline
  15 juli 2014

  die zijn leuk!

 • Reageren
  Mieke
  15 juli 2014

  Het lijkt me inderdaad een heel klusje. Maar wel heel leuk geworden zo!

 • Reageren
  Shifra - A Cup of Life
  16 juli 2014

  Ha, wat gaaf! Staat heel leuk zo!

 • Reageren
  Estrella
  10 augustus 2014

  Handig!

 • Reageren
  nicolien
  12 augustus 2014

  Wat een gaaf behang heb jij! Weet je nog van welk merk het is, of waar je t hebt gekocht?

  Groeten,
  Nicolien

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge