Maak dit toffe mini puzzeltje van ijslolly stokjes voor in je handtas

Dingen maken van bijna niks, ik vind het ’t leukste wat er is. Maak dit kleine puzzeltje eens voor je peuter of kleuter! Het is zó klein dat je het makkelijk in je jaszak of handtas meeneemt.

Rij of fiets jij ook wel eens ergens naar toe met je peuter of kleuter en kom je op de bestemming tot de ontdekking dat je niks hebt meegenomen voor hem/haar? Of ben ik de enige die dit regelmatig overkomt haha? Dit puzzeltje kan dan zo’n redding zijn!

Super klein maar oh-zo leuk. Stop er één in al je tassen, jaszakken, dashbord kastje of fietstassen en je kind zal zich niet gauw vervelen op de plaats van bestemming!

De ijslolly stokjes koop je voor €0,50 bij de Action en liggen bij de knutselspullen. Je krijgt een heel zakje vol voor deze prijs dus je kunt hier heel veel puzzeltjes mee maken.

Zoek goede, rechte stokjes uit. Ik koos voor 10 omdat je dan echt de ruimte hebt om een leuk tekeningetje te maken maar veel verder qua stokjes zou denk ik, met het tellen, misschien nog wat lastig zijn. Je zou ook kunnen kiezen voor 5 bijvoorbeeld en dat je wat meer verticaal probeert iets te tekenen. Plak ze met plakband aan de achterkant stevig vast zodat ze niet verschuiven tijdens het tekenen.

Nummer de stokjes bovenaan met een fineliner. Het leuke hieraan is dat je twee dingen tegelijk oefent. Puzzelen én tellen. Want komt je kindje er even niet meer uit, dan kun je terugvallen op de cijfers!

En dan tekenen maar! Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. Ik zag een tijdje terug ook dat mensen deze puzzeltjes met foto’s van zichzelf hadden gemaakt. Ook een heel leuk idee!

Voor een eerste keer zou ik lekker voor een simpel tekeningetje gaan. Ik maakte het heel simpel met stiften. Hou er rekening mee dat het wel een beetje uitloopt door de structuur van de stokjes waardoor het niet helemaal allemaal strakke lijnen zijn. Maakt voor je kindje niks uit maar ik waarschuw de perfectionisten onder ons maar alvast even ;-)!

En dat is het! Je puzzeltje is klaar. Binnen 10 minuutjes maak je zo je eigen puzzel. Flynn vond het echt heel leuk om te doen, puzzels maken zijn toch wel aardig favoriet hier :)!

Ik bewaar het puzzeltje in een klein doorzichtig zakje en heb ‘m nu al meerdere malen onderuit mijn tas gevist bij de dokter of andere afspraak. Heel erg fijn kan ik je zeggen <3

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Gelukjes van maris
  26 juni 2019

  Leuk gedaan. Je brengt me op ideetjes. Thanks 💕

 • Reageren
  Margot
  26 juni 2019

  Wat een goed idee, dit ga ik onthouden!
  Margot onlangs geplaatst…Dagboek: Ik heb verlofMy Profile

 • Reageren
  Audrey
  26 juni 2019

  Wat een onwijs leuk idee! Ik ga mijn zus tippen :)

 • Reageren
  Marjoleine
  26 juni 2019

  Oooh wat super leuk! Ik ga het onthouden om met mijn neefje en nichtje te knutselen :-)
  Marjoleine onlangs geplaatst…Afronding van het schooljaar, plannen voor de zomer en mijn blogMy Profile

 • Reageren
  Myra
  26 juni 2019

  Leuke variant: zelf nummeren en kind de tekening laten maken! Nog meer betrokkenheid :)

  • Reageren
   Roos
   2 juli 2019

   Heel leuk idee maar ik denk dat er dan echt geen puzzel van te maken is. In ieder geval geen ‘maakbare’ puzzel waarvan je kunt zien waar het volgende stukje gelegd moet worden! ;-)

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.