Do it yourself: lichtslinger met eucalyptus

Naar aanleiding van onze slaapkamer make-over kreeg ik veel vragen of ik de DIY van de toffe lichtslinger boven ons bed wou delen. Dit was ik al van plan maar na jullie enthousiasme al helemaal!

Het zat alleen een beetje tegen met het weer de laatste tijd. Meerdere malen maakte ik foto’s maar iedere keer vielen ze zo tegen dat ik ze liever niet voor een blogpost gebruiken wou. Uiteindelijk toch maar gekozen om te roeien met de riemen die ik heb ;-)! De foto’s zijn misschien iets minder maar dat maakt de lichtslinger niet minder mooi!

Toen we bezig gingen met onze slaapkamer was ik aan het zoeken naar een budget vriendelijke oplossing om iets tofs boven ons bed te kopen/maken. Ik kwam al snel uit bij een lichtslinger, op deze manier kon ik mooi twee dingen combineren: lampjes (dus geen lampjes naast het bed) en iets tofs aan de muur ter decoratie.

Ik ging een beetje Pinteresten, wie doet dat nou niet als je op zoek bent naar inspiratie, en kwam een aantal toffe voorbeelden tegen van slingers met eucalyptus. Ik bedacht me dat die slingers nog toffer zouden zijn met een lichtsnoer er in!

Ik ging naar de plaatselijke bloemist en kocht 4 bosjes met eucalyptus met besjes. Niet de gewone eucalyptus, deze is heel stug namelijk en kun je helaas niet gebruiken voor zo’n slinger. De eucalyptus met besjes is veel buigzamer en de besjes geven ook een tof effect :)!

Het resultaat is zo gaaf geworden. Iedere avond als de lichtjes aan gaan geeft dat gelijk zoveel sfeer. Ik ben er onwijs blij mee en dat voor €15,- en een uurtje werk!

Aan de slag!

Wat heb je nodig?

1 snoer kerstverlichting
Groen ijzerdraad (€0,50 bij de Action)
4 bosjes eucalyptus
Eventueel een andere bloem die mooi indroogt er bij voor wat kleur.

Wat moet je doen?

 1. Leg de kerstverlichting helemaal lang uit en bereken hoe lang je je slinger wil maken. Ik heb berekend dat ons bed 1.80 breed is, het nog een beetje moest hangen in het midden (geen kaarsrechte lijn dus) én ik aan de beide zijkanten ook zo’n 30 cm wou laten hangen. Al met al kwam ik op zo’n 2,60 uit. Ik heb dit opgemeten met een meetlat.
 2. Je weet nu hoe lang je de slinger wil maken, ‘vouw’ de lichtslinger nu tot de gewenste maat. Je slaat dus gewoon een gedeelte dubbel. Je lichtslinger heeft al een dubbele rij (dat heeft iedere kerstverlichting), nu krijg je 4 strengen met lichtjes op het uiteinde. Maak je geen zorgen dat het raar staat dat je aan één kant meer lichtjes hebt dan aan de andere kant. Hier zie je helemaal niks van :)!
 3. Pak nu je ijzerdraad en wikkel het om de kerstverlichting heen. Ga het hele snoer af zodat je één compact lichtjessnoer krijgt.
 4. Knip nu je eucalyptus ‘op maat’. Ik heb eerst de eucalyptus een beetje ‘uitgelegd’ naast het lichtsnoer om te kijken of ik genoeg had en hoe ik het wou verdelen. Daarna de paarse bloemetjes er in stukken bij gelegd tot ik tevreden was.
 5. Daarna begint het leuke gedeelte, je gaat de lichtslinger nu écht tof maken ;-)! Leg een takje eucalyptus op de lichtslinger en zet ‘m vast met het ijzerdraad. Dit doe je door het ijzerdraad er heel simpel omheen te wikkelen zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien.

6. En zo ga je de hele slinger afmaken. Gebruik zoveel eucalyptus als je kan/hebt. Het wordt zo leuk.

De slinger blijft waarschijnlijk een half jaar echt mooi omdat de eucalyptus indroogt, wie weet langer! Ik ben heel erg benieuwd :)!

Jeej, happy with it! :D

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Irene
  25 januari 2019

  Ik vind het echt prachtig! Binnenkort misschien maar eens een bezoekje aan het tuincentrum voor wat eucalyptus!
  Irene onlangs geplaatst…GelezenMy Profile

 • Reageren
  Darina
  26 januari 2019

  Wat een leuk idee! Het ziet er heel mooi uit.
  Darina onlangs geplaatst…Heimwee naar ParijsMy Profile

 • Reageren
  tineke
  26 januari 2019

  Ik vind het echt prachtig, zat al op deze blogpost te wachten. Binnenkort heb ik weer vakantie, ik zal eens even kijken of ik dan eens tijd heb om deze ook te gaan maken.
  Liefs

 • Reageren
  Mariska
  30 januari 2019

  Echt een heel leuk idee inderdaad zo!
  Mariska onlangs geplaatst…3x essence shine last & go nail polish (3 nieuwe kleuren!)My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  4 februari 2019

  Ziet er heel gezellig en leuk uit! :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.