DIY // Bloemen drogen (deel 1)!

Bloemen drogen, deed jij dat ook als klein meisje? Ik kan mij nog herinneren dat wij dit vroeger wel eens deden en dat ik dat zó leuk vond en vol ongeduld het resultaat af moest wachten! Ik ging er weer mee aan de slag en laat je vandaag zien hoe ik dat deed.

Ik kwam de laatste tijd iedere keer van dit soort mooie voorbeelden tegen (het beeldmateriaal komt van Lilyjardor.com) en ik bedacht me hoe leuk het zou zijn om op onze slaapkamer zoiets op te hangen. Onze slaapkamer moet dan nog wel COMPLEET opgeknapt worden maar hee, dan zijn de accessoires alvast klaar ;p! Dus ik ging aan de slag.

Ik dook de tuin in met mijn snoeischaar en ik haalde wat bloemen die ik op de vaas had staan er uit om ook te drogen. Dit wordt mijn eerste poging maar mocht dit lukken dan ga ik denk ik ook mooie bladeren e.d. drogen! Eerst maar eens kijken hoe dit gaat. Drogen is in principe ontzettend makkelijk maar ik heb ook wel eens gehad dat er teveel vocht in de bloemen bleek te zitten waardoor deze is gaan rotten. Niet écht een heel mooi gezicht kan ik je vertellen ;-)!

Ik zocht de bloemen uit en verwijderde de bladeren die nog aan het steeltje zaten. Ik haalde een stapel met dikke boeken tevoorschijn en wat toiletpapier. Keukenrol is makkelijker maar dat had ik niet in huis dus dan is toiletpapier een prima vervanger!

Ik legde alle bloemen netjes naast elkaar op het toiletpapier, legde er daarna nog een extra laag bij bovenop en klapte daarna het boek dicht. Ik legde er, voor de zwaarte, nog wat extra boeken bij bovenop en nu is het afwachten!

Wachten tot de bloemen helemaal plat en gedroogd zijn :)! Dit proces duurt meestal zo tussen de drie á 4 weken dus ik moet nog even geduld hebben. Het uiteindelijke resultaat zal ik in een deel 2 laten zien, ik ben zo benieuwd :D!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Kelly
  13 juli 2018

  Ik ben ook heel nieuwsgierig! Ik deed dit vroeger ook altijd. Ik heb nu ook nog de rozen die mijn vriend mij voor het eerst kocht. Heel cliché, maar ze hangen al vier jaar aan mijn kaptafel spiegel. :)
  Kelly onlangs geplaatst…OUTFIT INSPIRATIE | 3x Zomer OutfitMy Profile

 • Reageren
  Tessa
  13 juli 2018

  Ooh zo leuk is dit! Die lijstjes heb ik gezien van moebe 😍

 • Reageren
  Irene
  13 juli 2018

  Oh spannend! Lijkt me heel mooi als het lukt! Ben benieuwd naar het resultaat :) Ik heb ooit voor school eens een herbarium gemaakt met gedroogde bladeren van bomen. Vond ik ook fijn om te doen ^^
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 89My Profile

 • Reageren
  Darina
  14 juli 2018

  Dit deed ik vroeger ook zo veel. Leuk, ik ben benieuwd naar het resultaat.
  Darina onlangs geplaatst…Dit zijn mijn plannen als ik in Parijs benMy Profile

 • Reageren
  Emily
  14 juli 2018

  Ik ben benieuwd hoe ze worden. Ik heb er ook wel eens over nagedacht om bloemen te gaan drogen. Misschien toch eens gaan doen.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 • Reageren
  Saskia
  14 juli 2018

  Zo leuk! Vond dit vroeger ook zo tof om te doen<3

 • Reageren
  Mariska
  15 juli 2018

  Zelf heb ik dit nog nooit gedaan, maar ik vind het wel iets moois hebben :)
  Mariska onlangs geplaatst…Essence super curl volume mascara eye openingMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.