3x zelfgemaakte kattenspeeltjes

zelfgemaakte-kattenspeeltjes

Ik maakte 3 kattenspeeltjes van enkel een paar toiletrollen en wat dingetjes die ik al in huis had! Ik laat je vandaag zien hoe ik dit deed :)!

Lola en James zijn de laatste tijd nogal gestresst en af en toe flink gefrustreerd. Lola krijgt er blaasontsteking van en James wordt er ronduit vervelend van, heel naar. We zijn al naar allerlei oplossingen aan het kijken maar één van de makkelijkste dingen die je kunt doen om stress te reduceren is om ze hun energie kwijt te laten kunnen. Nu het winter is gaan ze veel minder naar buiten (oh wee dat ze koude pootjes krijgen ;p) en kunnen ze dus veel minder energie kwijt. Dit wordt dus spelen, spelen, spelen binnenshuis. En dat wordt een stuk leuker met deze kattenspeeltjes :)!

Kattenspeeltje nummer 1: heel gemakkelijk, dagelijks speeltje!

kattenspeeltje-nummer-3

Je kunt het bijna geen speeltje noemen maar ik vond het toch een erg leuk en simpel idee om te delen. Vouw een toiletrol aan 1 kant dicht, stop er een paar kleine snoepjes in en vouw de andere kant (niet helemaal) dicht. Leg op de grond en laat je katten uitvinden hoe ze de snoepjes uit de rol kunnen krijgen. Ik verwachtte er eigenlijk niet zo heel veel van maar Lola heeft er toch ruim een kwartier mee gespeeld. James is niet zo gericht op eten, die vond het niet zo interessant, maar Lola bleef er tegen aan slaan en het omrollen om te kijken of er toch nog een snoepje uit zou komen. Super kleine moeite met een leuk resultaat! De rol kun je gewoon bewaren en iedere dag, of om de dag, vullen met een paar kleine snoepjes.

Kattenspeeltje nummer 2: de kattenpuzzel

kattenspeeltje-nr-2

Je hebt een oude (schoenen)doos nodig en een heleboel toiletrollen. Vul de doos met de toiletrollen, als je ze allemaal goed tegen elkaar aandrukt is het niet eens nodig om lijm of plakband te gebruiken maar als je het echt heel stevig wil maken zou ik dit wel doen.

kattenspeeltje-nummer-2

Als de doos vol is zet je de doos op z’n kant en doe je in een aantal van de toiletrollen een snoepje. Je kat mag gaan uitzoeken in welk rolletje hij/zij het pootje moet stoppen om het snoepje er uit te halen. Heel veel speelplezier gegarandeerd, en dat voor nog geen 10 minuutjes werk!

Kattenspeeltje nummer 3 – Gekleurde slingeraap!

kattenspeeltje

James is veel minder gericht op eten dan Lola, voor James moet iets snel en gek bewegen zodat hij er bovenop kan springen haha. We speelden eerst wel eens met een stok met een elastiekje er aan met aan het uiteinde een belletje maar die gingen altijd zo stuk en belanden al gauw in de prullenbak. Ik besloot er zelf eentje te maken van spulletjes die ik zelf nog in huis had allemaal bevestigd aan, jawel, een toiletrol!

kattenspeeltje-nummer-1

Verschillende kleuren touw en wol, veertjes, stukjes van een rietje, knoopjes en flosjes draad. James vind het fantastisch! Zodra we uitgespeeld zijn berg ik ‘m op in de kast zodat hij ‘m niet zelf stuk maakt als ik er niet bij ben, de bovenstaande speeltjes laat ik wel gewoon liggen zodat ze er ook mee kunnen spelen als wij er niet zijn.

Bovenstaande speeltjes hebben al voor heel veel plezier gezorgd. Daarnaast gaan ze veel naar buiten (als het tenminste niet sneeuwt ;-)!) en probeer ik ze zoveel mogelijk aandacht te geven. Hopelijk zitten ze snel beter in hun velletje want dit gestress is ook niks waard!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  chucky1012
  13 januari 2017

  Leuke DIY ;-)

 • Reageren
  Sara | MevrouwMiauw
  13 januari 2017

  Wat een ontzettend leuk artikel is dit! En ook geweldig om te zien hoe creatief je bent geweest voor je poezenbeestjes. Hele leuke speeltjes zijn het. Ik heb ook al verschillende speeltjes voor Vlinder gemaakt, maar ze blijft toch de voorkeur houden voor een simpel zwart touwtje, haha.
  Sara | MevrouwMiauw onlangs geplaatst…The Body Shop Rainforest Volumising ConditionerMy Profile

 • Reageren
  Mariska
  14 januari 2017

  Ah wat leuk, deze ga ik even onthouden :) Sinds heel kort heb ik een kitten dus ideetjes als dit kan ik zeker gebruiken :)
  Mariska onlangs geplaatst…Lucky List #11My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge