BUDGETCHALLENGE: 8x tapas voor een tientje!

Ik ben dol op tapas. Lekker een avondje op de bank hangen met de hele tafel vol verschillende kleine gerechtjes. Dat dit al snel erg duur kan worden is dan ook niet gek. Doordat je veel verschillende dingen maakt gebruik je ook veel verschillende producten en dat kost natuurlijk veel geld. Omdat ik denk dat alles budgetproof moet kunnen besloot ik mezelf een challenge te geven. Maak minstens 8 tapas gerechtjes voor een tientje! Het resultaat zie je hierboven, niet slecht al zeg ik het zelf ;-)!

Ik ging naar de lidl en kocht daar deze producten:

Vers stokbrood: €0,69
Bakje cherry tomaatjes: €0,89
Avocado: €0,99
Bakje kruiden roomkaas: €0,65
Kastanje champignons: €0,99
Kipfilet: €1,19
Doosje eieren: €1,09
Mozzarella: €0,55
Tortilla chips: €0,59
Bassilicum plantje: €0,99
Foccacia: €0,89
Zakje sate:€0,45

Totaal: €9,96

Het bonnetje om te laten zien dat het echt zo is ;-)! Precies goed uitgerekend haha.

8 Tapas gerechtjes:

Met bovenstaande producten kun je deze 8 verschillende tapas gerechtjes maken:

Eiersalade met broodjes
Kipsate
Foccacia broodje
Omelet wraps met kruidenkaas en kipfilet
Nacho’s met guacemole
Champignons in ketjap en knoflook
Bruschetta
Caprese spiesjes

Omeletwraps met kruidenkaas en kipfilet:

Klop 2 van de 6 eieren met een vork samen en giet in een met olijfolie ingevette bakpan. Zorg dat je een heel dun omeletje maakt door het ei goed te verdelen in de pan. Draai om na een minuutje of 3 en laat het 5 minuutjes afkoelen op een bord.
Besmeer met kruidenkaas en plakjes kipfilet. Ik had nog een halve komkommer in huis dus die heb ik er hier nog aan toegevoegd. Oprollen en in dunne plakjes snijden. Heel erg lekker!

Caprese spiesjes:

Het simpelste van allemaal. Gebruik de helft van de tomaatjes, prik deze samen met een basilicum blaadje en een stukje mozzarella aan een prikker.

Foccacia en Sate:

Verwarm de sate zoals aangegeven staat op de verpakking. De foccacia kun je nog even een paar minuutjes in een voorverwarmde oven leggen en in stukken snijden.

Bruschetta:

Gebruik een kwart van het stokbrood voor de bruschetta. Snij het brood en dip beide kanten in de olijfolie. Bak deze 15 minuutjes op 180 graden tot het helemaal knapperig is. Snij ondertussen een aantal tomaatjes fijn en meng deze met een paar eetlepels olijfolie, fijngesneden verse basilicum blaadjes, een fijngeperst teentje knoflook en peper en zout. Laat de broodjes afkoelen en schep met een lepel daarna het tomatenmengsel op de broodjes. Super lekker!

Gemarineerde champignons:

Snij de champignons in plakjes en marineer ze, het liefst een paar uur voordat je gaat eten, in  flink wat ketjap, sambal en 2 teentjes knoflook. Bak ze daarna in een minuut of 10 in een bakpan en serveer in een mooi schaaltje met een paar vorkjes er bij.

Nacho’s met guacemole:

Snij de avocado open en prak ‘m fijn in een kommetje. Snij een tomaatje in stukjes en voeg dit, samen met wat peper, zout en een teentje knoflook, toe aan de geprakte avocado. Doe de nacho’s in een schaaltje en dip deze in de guacemole. You’re gonna love it!

Stokbrood met eiersalade:

Snij het stokbrood in stukken. Kook de overige 4 eieren in een klein pannetje totdat ze hard zijn. Laat de eieren schrikken, pel ze en snij de eieren in kleine stukjes. Voeg een klein beetje mayonaise toe naar smaak, peper en zout en mocht je nog een uitje in huis hebben; dat vind ik ook altijd erg lekker in de eiersalade. Even goed mengen en op je broodjes smeren! Lekker!

En dat was het! 8 verschillende mini gerechtjes voor een tientje. Wel zo fijn in de komende, DURE, decembermaanden ;-)! De foto’s zijn niet helemaal geworden zoals ik in gedachten had, het is zo lastig fotograferen als het zo donker is! Maar het was een heerlijk en betaalbaar avondje.

Wil je dit artikel bewaren zodat je het gauw terug kunt vinden als het zo ver is? Pin dan onderstaande afbeelding op je Pinterest bord. Zo vindt je het altijd weer terug!

Gerelateerde artikelen

11 reacties

  • Reageren
    Sophie
    27 november 2017

    Oh wat handig én cheap!
    Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #81 – Een soort van treinblogjeMy Profile

  • Reageren
    Nicole | The Budget Life
    27 november 2017

    Wat een superleuk en origineel blogartikel dit! Ik wil altijd nog een keer zelf tapas maken en zo zie je maar dat het helemaal niet duur hoeft te zijn. Liefs, Nicole

  • Reageren
    Rowan
    27 november 2017

    Wat een heerlijke hapjes allemaal! Ik kan heel blij worden van zo’n volle tafel met lekkers. ;-) Ook fijn dat lekkere hapjes helemaal niet duur hoeven te zijn.
    Rowan onlangs geplaatst…Thanksgiving | Bladerdeeg hapjes met brie en cranberryMy Profile

  • Reageren
    Lobke
    27 november 2017

    Waar zijn de schaatjes van waar je de guacemole en de eiersalade in hebt gedaan? Echt superleuk!! 😍😍

  • Reageren
    Maud
    27 november 2017

    Heeeerlijk! Fijne tips!

  • Reageren
    Curly Creative
    27 november 2017

    Wat een origineel artikel en super leuk bedacht. Top uitdaging!

    X
    Curly Creative onlangs geplaatst…Twinning holidaysMy Profile

  • Reageren
    Annemae
    28 november 2017

    Jeetje, wat handig! En budget!

  • Reageren
    lysanne
    30 november 2017

    Leuk artikel!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge