Wat ik zeker weet

Oprah

van Oprah Winfrey. Één van de mooiste boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Ik kreeg dit boek voor mijn verjaardag eind november en ik heb het gelezen en een aantal van mijn favoriete hoofdstukken nogmaals gelezen. Je zou dus kunnen zeggen dat ik het boek onderhand goed ‘ken’. En ik kan je zeggen, het is prachtig.

Sowieso ben ik dol op Oprah. Samen met Nelson Mandela is zij één van de 2 personen waar ik enorm tegenop kijk, bewondering voor heb en waar ik inspiratie uit haal.

Het boek ‘wat ik zeker weet’ is een bundeling van de mooiste columns die eerder verschenen in Oprahs tijdschrift ‘O’ en zijn opgedeeld in 8 hoofdstukken.

♥ Vreugde
♥ Veerkracht
♥ Verbondenheid
♥ Dankbaarheid
♥ Mogelijkheid
♥ Eerbied
♥ Helderheid
♥ Macht

Ieder hoofdstuk vond ik ontzettend inspirerend. Oprah schrijft zo goed, eerlijk en is niet bang om eigen gemaakte fouten te vertellen om de hieruit geleerde lessen te delen. Ik vind het echt een boek waar je iedere avond 2 of 3 columns uit leest en hier dan over nadenkt. Een aantal keren was ik lekker aan het lezen in bed en heb ik Kay de mooiste stukken voorgelezen. Sommigen waren zo mooi dat ik ze gewoon moest delen.

Zoals bijvoorbeeld deze:

1. 2. 3.

Vooral de laatste, die zou ik het liefst ergens op de muur schrijven. Zo mooi en zo waar.

Het boek staat vol levenslessen, wijsheden en is spiritueel maar persoonlijk vind ik het niet zweverig. Het boek heeft me echt aan het denken gezet en toverde meer dan eens een glimlach op mijn gezicht.

Het gaat over de ware essentie van het leven. Zet je mobiel  en je laptop uit en ga dit boek lezen. Ga nadenken over je leven en laat je betoveren door alle mooie wijsheden en levenslessen die Oprah met je deelt.

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

16 reacties

 • Reageren
  Marion
  25 februari 2015

  Vroeger vond ik Oprah echt helemaal niets! Totdat ik een keer een meditatiesessie van haar deed. Zo mooi wat ze daarin zei. Ik ga dit boekje meteen opschrijven. Lijkt me erg fijn om in te lezen. Dank je wel voor de tip.

 • Reageren
  Frauke
  25 februari 2015

  Wauw, mooie stukken inderdaad! Het klinkt echt als een fijn boek. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar het gaat per direct op m’n verlanglijstje. Die laatste is inderdaad echt eentje om over na te denken, knap! X

 • Reageren
  Josianne
  25 februari 2015

  Aaah, ik wil hem lezen! Je mag hem niet vergeten hoor :D Hij staat al langer op m’n to-read lijstje, dus ik ben mega benieuwd.

 • Reageren
  Jenn
  25 februari 2015

  Ik heb niet speciaal iets met Oprah, maar dit lijkt me wel een fijn boek!

 • Reageren
  Femke
  25 februari 2015

  Wauw, wat een mooie en inspirerende teksten zijn dit <3 Ik zou dit boek heel graag willen lezen als ik het zo zie, want ik denk dat we hier allemaal veel uit kunnen halen! Goede aanrader!

 • Reageren
  Deisy
  25 februari 2015

  Ja ook ik ben fan van Oprah (wie niet) en Nelson! Ik heb er inderdaad ontzettend goede verhalen over gehoord: veel wijze levenslessen en onderwerpen welke je echt aan het denken zetten. Dank je wel voor deze review: je hebt mijn twijfel echt weggenomen en denk dat ik hem ook aan ga schaffen :-) X

 • Reageren
  Isabel Cristina
  25 februari 2015

  Hier ook een fan van Oprah! Dit boekje kende ik eigenlijk niet maar als ik het zo bekijk is dit echt een boek die ik wil lezen!

 • Reageren
  Cindy
  25 februari 2015

  Wat heb je mooie teksten op je blog gezet, dit boek komt gelijk op mijn verlanglijstje te staan! Dank je wel voor weer een geweldige tip!

 • Reageren
  Michelle
  25 februari 2015

  Goede tip! Deze gaat op mijn lijstje.

 • Reageren
  Margot
  25 februari 2015

  Dit lijkt me een mooi boek! Fijne tip!

 • Reageren
  Kimberley
  25 februari 2015

  Inderdaad heel mooi en waar!

 • Reageren
  chucky1012
  25 februari 2015

  Zo mooi geschreven!
  Het boek heb ik niet gelezen maar zal dat wel snel gaan doen.

 • Reageren
  Sofie
  25 februari 2015

  Wij bezoeken heel vaak via de Zonnebloem een oude dame van 93 en die laatste quote is precies wat ik altijd denk als ik daarvan weer terugkomt. Straks als ze dood gaat heeft ze heel veel achtergelaten door de mensen die van haar hielden en waarvoor ze dingen deed. Dat is belangrijk dan de laatste Iphone :-)

 • Reageren
  Xaviera
  25 februari 2015

  Het lijkt me een prachtig boek om te lezen, ik heb veel bewondering voor Oprah. Ik had er al eerder over gehoord maar nog geen review van gezien. Ik ga hem zeker toevoegen aan mijn leeslijst, dankjewel voor de inspiratie!

 • Reageren
  Sabrina
  27 februari 2015

  Klinkt als een super mooi boek! De quotes die je laar zien zijn ook prachtig allemaal, heel erg waar en inspirerend.

 • Reageren
  Jorien
  1 maart 2015

  Ik was altijd dol op Oprah haar shows. Dit boek lijkt me heel mooi, en ook erg inspirerend!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge