Dit is niet leuk aan betaald bloggen

Betaald bloggen

Geld verdienen met je hobby is natuurlijk fantastisch! Hoe ik van bloggen mijn werk maakte en hoe (en hoeveel) ik verdien kun je hier al lezen! Maar, net als bij iedere baan, zitten er ook best wat nadelen aan betaald bloggen. Iets om over na te denken voor je de stap neemt!

Betaald bloggen klinkt fantastisch. Je kunt lekker in je pyjama ‘wat blogjes’ schrijven, doet dit af en toe in opdracht en voila het geld stroomt binnen. Meh, laat ik je dan maar gelijk uit die droom halen want zo werkt dat absoluut niet.

Ik zou de laatste zijn die zou zeggen dat bloggen ‘een zware baan’ is (laat staan een moeilijke baan) maar dat geld verdienen met je blog simpel is en daarnaast alleen maar leuk is.. Daar ben ik het niet mee eens. Er komt namelijk veel meer kijken bij het onderhouden van een bedrijf, want dat is wat je blog dan inmiddels geworden is!

Als je een eigen bedrijf hebt ben je nooit ‘klaar’.

Als je van je werk naar huis gaat zeg je je collega’s gedag, trek je de deur achter je dicht en als je thuis bent ben je ook echt thuis. Je hoeft je niet druk te maken over het werk, dat komt morgen (of overmorgen) wel weer. In ieder geval, dit geldt voor de meeste banen. Zodra je een eigen bedrijf hebt ben je nooit klaar. Er zijn al-tijd dingen die liggen te wachten en ik merk dat ik hier soms moeite mee heb. Er zijn altijd mails om te beantwoorden, je moet social media al-tijd bijhouden. Ik heb vaak het gevoel dat ik achter de feiten aanhobbel en dit had ik absoluut niet toen ik nog puur als hobby blogde. Natuurlijk is dit ook een persoonlijk ding om aan te werken, ik hoef ook niet altijd alles perfect voor elkaar te hebben en als een mailtje een dag later beantwoordt wordt is dit ook geen probleem maar het werk ligt er wel.

Bezoekersaantallen worden heel belangrijk.

Er zijn genoeg bloggers die hier sowieso al vanaf het begin heel veel mee bezig zijn, ik was helemaal niet zo. In het eerste jaar dat ik blogde had ik niet eens Google Analytics en had ik echt geen flauw idee hoeveel mensen mijn blog lazen. Inmiddels ben ik hier ook veel mee bezig want tsja, hoe meer unieke bezoekers je hebt hoe aantrekkelijker je bent voor adverteerders (en hoe meer je kunt vragen voor een advertentie). En als er brood op de plank moet komen is dat natuurlijk ontzettend belangrijk!

Vervelende is dat als je een keer een maandje ‘minder gaat’ dat ik daar gelijk onzeker over wordt. Vinden mensen het niet meer leuk om mijn blog te lezen? UGH, stop it ;p!

Je moet je opeens bezig gaan houden met dingen als verzekeringen/pensioen.

Als je in dienst bent van een baas zijn dit allemaal dingen die geregeld worden door het bedrijf waarvoor je werkt. Als je zelf een bedrijf hebt zal je dit zelf moeten regelen! En voor iemand die het haat om dit soort dingen te regelen valt dit zeker in de categorie ‘niet leuk’ ;-)! Je moet je opeens bezig gaan houden met hoe je je pensioen gaat regelen of je denkt na over verzekeringen voor ZZP’ers. Stel dat je opeens arbeidsongeschikt wordt bijvoorbeeld, hoe los je dit dan op?

Je moet altijd achter je geld aanvangen.

Je hebt niet meer een standaard salaris wat iedere maand op de 20e netjes op je bankrekening staat. Facturen worden lang niet altijd op tijd betaald en het komt enorm vaak voor dat ik mensen een herinnering moet sturen. Niks aan, dat achter je geld aanvangen!

Vakantie/ziek zijn?

In feite kun je vanaf iedere uithoek van de wereld bloggen dus je zou altijd vakantie kunnen vieren ;-)! Alleen als je echt vakantie wilt vieren vergt dat een hoop voorbereidend werk. Je kunt namelijk niet de deur achter je dicht trekken en denken ‘tot over 2 weken!!’. De weken voor je vakantie moet je 2x zo hard werken om alles voor elkaar te maken. Je kunt dan in ieder geval wel zeggen dat je die vakantie dan ekkkkt nodig hebt ;-)!!

Hetzelfde geldt voor ziek zijn. Je kunt eigenlijk niet ziek zijn, je ziek melden is niet mogelijk en alles loopt gewoon door. Niemand die het van je over neemt.

Er zijn zoveel mensen die op iedere slak zout leggen.

Dit gaat niet zozeer over betaald bloggen maar meer over bloggen in het algemeen. Soms heb ik echt het gevoel dat er mensen zijn die alles verkeerd willen interpreteren of wel héél goed hun best doen om overal iets ‘kwaads’ in te zien. Vreselijk! 1 woordje verkeerd en de mierenneukers ‘zeurpieten’ wachten je op ;-)!

Laat ik duidelijk zijn, dit blogje is absoluut geen klaagzang over mijn ‘werk’. Ik vind het fantastisch dat ik met bloggen mijn geld kan verdienen maar aan iedere fantastische baan zitten minder leuke dingen. En ook deze minder leuke dingen moet je overwegen mocht je de overstap naar betaald bloggen willen maken! Fijn toch als iemand je hiervan op de hoogte brengt? ;-) Daarnaast is alles natuurlijk mijn mening en kan het zijn dat jij juist sommige punten heel erg leuk vindt! Good for youuuu! ;-)

handtekening Lifebyrosie.nl

*De link in dit artikel is gesponsord

Gerelateerde artikelen

12 reacties

 • Reageren
  Anne
  27 juli 2016

  Goed en duidelijk geschreven Rosanne, maar één ding; Je hebt wel ongeveer de leukste baan die er bestaat (volgens mij)!
  Anne onlangs geplaatst…Crunchy cashew-rijst repenMy Profile

 • Reageren
  Nienke
  27 juli 2016

  Goed om te lezen! Aan elke baan zitten natuurlijk nadelen, en als je ze dan allemaal zo op een een rijtje zet klinkt t ineens een beetje negatief. Maar het zijn wel punten om rekening mee te houden, mocht ik ooit nog proffesioneel blogger worden ;) Maar voor nu bevalt de combi part-time werken en bloggen me goed. Een beetje best of both worlds, zeker wat betreft de zekerheid (van salaris en verzekeringen enzo)
  Ik vind jouw blogtips iig echt fijn!
  Nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht 12My Profile

 • Reageren
  Maai
  27 juli 2016

  Dit kan ik me heel goed voorstellen. Ik merk nu al dat hoe meer lezers/bezoekers ik heb, hoe meer druk ik om mezelf leg. Terwijl ik dus nog best klein ben. Ik kan me voorstellen dat met jouw aantallen de druk heel groot wordt. Het wordt natuurlijk ook zichtbaarder als mensen je ineens gaan ontvlogen ofzo. Soms lopen er bij mij 3 volgers weg en kan ik daar heel onzeker van worden (why?) maar als je duizenden volgers hebt zijn de schommelingen in weglopers, toestromen ook groter. Ik vind het knap wat je doet!
  Maai onlangs geplaatst…DIY stempels makenMy Profile

 • Reageren
  Leonie van Mil
  27 juli 2016

  Goed dat je ook de nadelen laat zien. Ik verdien geen geld met mijn blog, maar wilde dat wel een tijdje. Nu vind ik het gewoon leuk als mensen mijn blog lezen en daar lieve reacties op krijg. Als bedrijven iets van mij willen, vind ik dat ook leuk om iets mee te doen. Dat geeft weer extra inspiratie.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Tijdelijke reisblog. Brazilië #4My Profile

 • Reageren
  Sabine
  27 juli 2016

  Vooral het verzekering/pensieon/salaris aspect lijkt me lastig. Al vind ik mijn pensioen minder belangrijk moet ik eerlijk zeggen. Over 40 jaar bestaat er misschien niet eens pensioen meer, dus beter zelf nu sparen. Dat nooit klaar zijn, dingen met vakantie en ziek zijn heb ik nu als hobby-blogger ook al. Ik ben er best serieus mee bezig en als ik op vakantie ga dan werk ik ook voor. Er zit alleen net wat minder druk achter dan bij jou.
  Sabine onlangs geplaatst…Een Colombiaanse bruiloft: de fantastische rit in een chivaMy Profile

 • Reageren
  Anita Willems
  27 juli 2016

  Ik zou het ook niet ambiëren om fulltime blogger te worden als ik op school zat. Precies om de redenen die je noemt. Maar zoiets ontstaat denk ik uit hobby en dan wordt het meer.
  Anita Willems onlangs geplaatst…Big Magic – een creatief leven volgens Elizabeth GilbertMy Profile

 • Reageren
  Ileen van Kreanimo
  27 juli 2016

  Voor mij is het nog steeds een hobby waar ik helemaal niets aan verdien…
  Maar ik vind het wel leuk. 😊
  Ileen van Kreanimo onlangs geplaatst…Amigurumist DenDennis in kreatieve kronkelsMy Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  27 juli 2016

  Ik vind je artikelen over bloggen echt heel prettig om te lezen. Geen poespas, gewoon zo is het en zo werkt het. Ik steek er erg veel van op en ook van dit artikel weer. Even een eye opener
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…15 moeilijke reisdilemma’s – TAGMy Profile

 • Reageren
  Kleine Prinses
  27 juli 2016

  Begrijp het hoor! Al zou ik super blij zijn mocht ik daar m’n werk van kunnen maken!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Mijn dochter is een slechte slaperMy Profile

 • Reageren
  simpel, met een snufje liefde
  28 juli 2016

  Vooral al die zeurpieten die alles verkeerd lezen vind ik echt een nadeel. Maar ja, dat hoort erbij zullen we maar zeggen. Wel fijn dat je je werk ervan hebt kunnen maken, ik zou willen dat het bij mij ook het geval was.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 29 met een snufje liefdeMy Profile

 • Reageren
  Wendy
  20 oktober 2016

  Ik kan me wel wat voorstellen bij de zaken die je noemt, vooral alle administratieve rompslomp en de financiële kant waar je als ondernemer mee te maken krijgt.

  Voor wat betreft nooit klaar zijn met werken en niet zomaar op vakantie kunnen… Dat geldt denk ik voor veel mensen. De werk/privé-grens vervaagt steeds verder, en zelfs als je op vakantie je mail niet hoeft te checken moet je voordat je vertrekt een hoop vooruit werken zodat het werk daarna even stil kan liggen. En kom je vervolgens terug op kantoor met een flinke achterstand.

  Dus ook het leven in loondienst is niet ideaal hoor. ;-)
  Wendy onlangs geplaatst…Recept: Stamppot van zoete aardappel en bladspinazieMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge