Haren knippen, yes or no?

haren knippen

Jaren zeurde ik er om: ik wil lang haar! Nu heb ik het voor elkaar en dan wil ik het weer afknippen? YES!

Inmiddels heb ik alweer een jaar of 3 mijn haar op deze behoorlijke lange lengte en ik merk dat ik er klaar mee ben. En wel hier om:

Ik kan mijn haren nooit eens normaal los dragen.

Ik heb ontzettend fijn haar, wel veel haar maar heel erg fijn. Gevolg daarvan is dat als ik mijn haren los draag ik het om het half uur door zou moeten borstelen om het uit de knoop te krijgen. En laat ik daar nou net geen zin in hebben? Dus wat ik overhou is coupe windhoos met knopen die ik er ’s avonds nog maar moeilijk uit krijg.

Zoals je leest zijn die mooie vlechten dus eigenlijk gewoon pure noodzaak ;-)! Ik vind het leuk om te doen hoor, en het staat ook nog eens leuk, maar ik zou ook zo graag eens mijn haren gewoon lekker los dragen. En als ik het korter heb kan ik nog steeds mooie vlechten bovenin mijn haren maken, alleen geen lange vlecht meer in mijn nek voelen! ;-)

Nu kwam ik deze foto tegen van deze prachtige meid @blondinbella en ik ben verkocht. Ik wil mijn haren ook zo! Het kapsel, de kleur. En toch blijft er die kleine twijfel. Mijn haar staat nou niet bepaald bekend om zijn ‘snelle groei vermogen ;p’. Ik heb er een eeuwigheid over gedaan (lees 3/4 jaar) om mijn haren eindelijk zo lang te krijgen. Het is dus geen kwestie van ‘ach knip het af, en als het niet mooi is groeit het toch zo weer aan’.

Wat vinden jullie? Zal ik het gewoon doen?

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

52 reacties

 • Reageren
  Milou
  25 februari 2016

  Oooh neeeee! Hahaha! Ik vind jouw haren (en vlechten) altijd zó mooi nu het zo lang is! Maar ik ben dan wel echt een lange haren fan, haha. Mijn haar is ook al jaren lang op dezelfde lente (iets korter dan jouw haar) en twee jaar geleden haalde ik het ineens in mijn hoofd om kort te gaan maar daar had ik ZO’N spijt van! Daarna direct weer terug laten groeien. Nu wil dit natuurlijk niet zeggen dat jij er ook spijt van krijgt hoor. Ik snap het best goed met die lieve grijpgrage handjes van Flynn straks, haha. En dat van die klitten herken ik ook goed. Straks als mijn baby er is ga ik er misschien ook wel over nadenken om weer korter te gaan? :p Wie weet. Lekker doen wat je zelf wilt! Dat kortere kapsel zal je vast ook heel goed staan! :-)

 • Reageren
  chucky1012
  25 februari 2016

  Dat is zo zonde.
  Je hebt een prachtig kapsel.
  Meestal knippen vrouwen kort als ze een baby hebben.
  Het is een mooi kapsel van de dame waar jij een foto van getoond hebt hierboven.
  Ik had als klein meisje lange haren en diverse soorten vlechten en krullen.
  Toen ik een jaar of 7 was gingen mijn vlechten eraf bij de kapper.
  Ineens had ik een kapsel dat zo super kort was.
  De dag erna dacht men op school dat ik mijn broer was.
  Wat was ik boos.
  Toen had ik telkens weer het kapsel laten groeien en als het op schouder lengte was dan ging naar de kapper om een bob te laten knippen.
  Nu is het eindelijk weer lang en kan ik een vlecht of staart in doen.
  Denk er goed over na en krijg geen spijt.

  Xoxo

 • Reageren
  Simpel, met een snufje liefde
  25 februari 2016

  Je hebt prachtig haar! Ik zou er bijna jaloers op worden. Ik ken het wel, het gevoel van afknippen. Ik heb het ruim 1 jaar geleden gedaan. Van lang naar super kort. Ik had een pixie haircut. Het bleek alleen te veel werk te zijn en nu is het weer lang. Het komt weer over mijn schouder.

 • Reageren
  Lisa
  25 februari 2016

  Ik ben dus verliefd op jou mooie vlechten en creaties altijd maar ik denk eigenlijk dat het korte je heel mooi zal staan! Denk dat je gezicht erg mooi zal uitkomen met die lengte. Ik ben dus team-short, haha!

 • Reageren
  Curly creative
  25 februari 2016

  Hihi volgens mij ben ik de enige die zegt doen! Ik krijg zelf eens in de zoveel tijd knipkriebels. Als je het graag los wilt dragen en zo kan dat waarom niet…

  Xx

 • Reageren
  Renée
  25 februari 2016

  Doen! Ik denk dat het je prachtig zal staan. Het is logisch dat je twijfelt, en het zal erg wennen zijn. Jaren geleden heb ik besloten om mijn haar vanaf mijn onderrug af te laten knippen tot net over mijn schouders (om precies dezelfde reden die jij net aangaf) en ik ben er nog elke dag blij om! :D

 • Reageren
  Maaike
  25 februari 2016

  Ik ben om dezelfde reden van lang naar kort gegaan, dus snap je volledig! Mijn haar is inmiddels ongeveer 7cm langer dan het kapsel dat je nu wil en dat vind ik stiekem de ideale lengte; ik kan er weer wat meer mee maar geen klitten in m’n nek. Ik zou voor een middenlengte kiezen als ik jou was!

 • Reageren
  Vlienelien
  25 februari 2016

  Doen!
  Als ik mijn haar wil laten groeien dan komt er ook altijd zo’n moment van ja. Nu is t over mn schouders en ik vind t alweer niks. Dan knip ik weer een bob. Momenteel heb ik niet eens puf om naar de kapper te gaan en t groeit kei hard door de zwangerschap. Ga ik het nu voor het eerst langer laten groeien? Ik vind het erg saai staan bij mij. Heb ook van dat steile dunne haar. Bij mij blijven elastiekjes ook gewoon niet zitten. Zelfs vlechtjes zakken uit.
  Een korter kapsel waar je alleen even de borstel doorheen moet halen smorgens is echt een uitkomst. Heerlijk hoor!

 • Reageren
  Marieke
  25 februari 2016

  Ik zou het gewoon doen. Ik heb zelf ook weleens rigoreus mijn haar afgeknipt. Weet je het is maar haar en dat groeit gewoon weer aan. Ik ben erg benieuwd wat je gaat doen!

 • Reageren
  Myriam
  25 februari 2016

  Ik zeg doen, lijkt me heel leuk staan!

 • Reageren
  Josianne
  25 februari 2016

  Gewoon doen! Ik denk dat het je heel erg leuk staat, dus waarom niet? Je kan ook, net als Annemerel (ik weet niet of je haar volgt), steeds een stukje korter gaan. Dus niet in één keer naar schouderlengte, maar steeds iets meer eraf.

 • Reageren
  Robin
  25 februari 2016

  Ik had lang haar tot iets over mijn borst en heb nu dezelfde lengte als op de foto. Ben er super blij mee!;) dus ik zou het gewoon doen. Xxx

 • Reageren
  Sylvia
  25 februari 2016

  Als ik je berichtje zo lees heb je stiekem eigenlijk al wel een keuze gemaakt ;) Ik vind je lange haar prachtig, maar ik denk dat kort(er) je ook leuk staat. Desnoods knip je je haar in etappes, steeds een stukje korter, als je écht heel erg twijfelt :)

 • Reageren
  Lynn
  25 februari 2016

  Ik zeg ook doen! Vorig jaar maart was ik ook mijn lange haar zat.. Had dezelfde lengte als jij en kon er gewoon helemaal niets mee! Ik ben zelf niet zo handig met vlechten dus het hing er altijd maar bij. Daarbij was mijn haar ook echt pluizig en dood. Heb toen besloten om 30 cm eraf te laten halen en aan Stichting Haarwens te geven. Ken je vast wel :). Ik kreeg mijn haren op precies dezelfde lengte als het kapsel dat jij graag zou willen. En nu een jaar later is het alweer een stuk langer. Het komt echt wel goed! Ik kreeg heel veel positieve reacties <3

 • Reageren
  Michelle
  25 februari 2016

  Ik ben fan van je lange haar en mooie vlechten, maar vind dat korte ook ZO leuk. Ik heb zelf ook al vaak twijfelend bij de kapper gezeten, maar het steeds toch nét niet gedaan, vooral omdat mijn man heel erg van de lange lokken is. Als je ’t durft zou ik er gewoon voor gaan, denk dat het je heel mooi staat!

 • Reageren
  Tineke
  25 februari 2016

  Ik vind je lange haar prachtig, maar denk dat het kortere haar je ook prachtig staat!
  Liefs

 • Reageren
  Lissa
  25 februari 2016

  Doen! Alleen zou ik het niet direct zo kort knippen, maar eerst een behoorlijk stuk?
  Zodat je even kan wennen en kan merken of je spijt hebt, dan is het sneller weer lang dan als je het nog korter knipt. En mocht je nog korter willen, kan je weer naar de kapper toe :)

 • Reageren
  Eva
  25 februari 2016

  Jaa ik zou het doen, weer eens wat anders! Los haar staat je erg mooi denk ik.

 • Reageren
  Sterre
  25 februari 2016

  Haar knippen is typisch iets om lekker impulsief gewoon te doen! Het is maar haar en het is altijd leuk om te proberen!
  Wie weet kun je het zelfs doneren aan Kika bijvoorbeeld? Heb ik een jaar geleden ook gedaan. Ik moest eerst toen wel heel erg wennen aan mijn nieuwe kapsel, maar dit vond ik niet erg omdat ik tegelijkertijd dat ik iemand heel blij kon maken met mijn afgeknipte haar!

 • Reageren
  Jenn
  25 februari 2016

  Ik zou het doen, volgens mij staat het je heel goed, en het is helemaal niet superkort! Oke, in vergelijking met wat je nu hebt misschien wel, maar ik vind het een leuk kapsel.

 • Reageren
  Jeske
  25 februari 2016

  Als ik 1 tip mag geven: wacht even tot de haaruitval begint. Wie weet heb jij er geen last van, maar vaak is het vreselijk… Dan moet je wel je haar vast doen want anders vind je de hele dag haren. Met een baby in huis geen goed idee. Of in ieder geval op een lengte knippen dat het nog gemakkelijk vast te maken is. Ben benieuwd wat je gaat doen!

 • Reageren
  Sandra
  25 februari 2016

  Ik zeg doen! Ik weet eigenlijk zeker dat het je prachtig zal staan. Zo’n 8 maanden geleden heb ik ook precies hetzelfde gedaan en heb er geen moment spijt van gehad. Had mega lang haar, maar dit staat mij zo veel beter en het voelt ook gewoon veel lekkerder. Geen klitten, geen gedoe, lekker luchtig en fris in de zomer en je kan er veel mee!

 • Reageren
  Maaike
  25 februari 2016

  Ik had net zulk lang haar als jij maar ik was er ook klaar mee. Ik heb het in een vlecht laten afknippen en gedoneerd aan een goed doel dat pruiken maakt voor zieke kinderen. Daarvoor moest je afgeknipte haar minstens 30 cm zijn. Ik vond het een half jaar lang super leuk, dat korte kapsel (ik had toen een lange bob) maar ik vond het ook wel heel jammer dat ik geen lang haar meer had, ik miste de optie om vlechten te maken bijvoorbeeld, of mooie krullen. Ik laat het dus nu weer groeien. Ik heb er echter geen spijt van, omdat mijn haren voor een goed doel werden afgeknipt! (ik heb het trouwens gedoneerd aan Stichting Haarwensen, mocht je dat interessant vinden)

 • Reageren
  Tamara
  25 februari 2016

  Ik zeg doen! Ken een paar meiden uit mijn omgeving (inclusief ikzelf) die in de afgelopen maanden van lang naar kort(er) gegaan zijn. En bij allemaal vond ik het echt fantastisch staan. Plus: het is veel minder werk dan lang haar.

 • Reageren
  Anna
  25 februari 2016

  DOEN!!! Past veel beter bij je persoonlijkheid

 • Reageren
  Sonja
  25 februari 2016

  Ik zou het ook gewoon doem. Herken dst ‘er klasr mee zijn’ wel hoor, zelf ook mijn langehaar tijd geleden af laten knippen tot aan de schouder en goh wat een opluchting was het. Gewoonweg omdat ik het ook los wilde dragen en niet miljoen jasr bezig wilde zijn met kammen. Geen spijt gehad. Misschien ook omdat het zo netvoor de zomer was en lekker luchtig ;-) plus bedenk even dat jouw bos niet “verloren” hoeft te gaan, er zijn genoeg instsnties waar je je haar kan doneren zodat zij voor zieke mensen pruik van kunnen maken (bijvoorbeeld haarwensen maarer zijn nog meer dit soort organisaties)

 • Reageren
  Leonie
  25 februari 2016

  Jaaaaaaa, doen! Het zal je supermooi staan. Ik heb twee jaar geleden mijn haar heel kort laten knippen (pixie) maar ik was toentertijd dáár klaar mee na het een jaar kort gehad te hebben. Net andersom dus ;-) Nu laat ik het weer groeien zodat ik eens krullen kan maken, dat heb ik nog nooit gedaan toen ik nog lang haar had! Ik kijk uit naar de foto’s :-D

 • Reageren
  Inez
  25 februari 2016

  Ik zou voor het korte gaan. Alleen weet ik niet of ik voor zo kort zou gaan. Ik denk als je het net iets over de schouder zou later knippen dat het jou heel erg mooi zou staan.
  Ben heel wrg benieuwd wat je gaat doen😃

 • Reageren
  Emma
  25 februari 2016

  Oooh ik herken de twijfel hahah! Ik laat mijn haar altijd lang groeien en zodra ik die lengte heb bereikt knip ik het vrijwel gelijk weer korter. Het gaat in fases bij mij.
  Ik zou zeggen Doen! Zeker omdat het nu toch al in je hoofd zit en zulk lang haar ook aardig wat nadelen heeft (oh maar die vlechten <3). Ik zou wel eerst nog even meer inspiratiefoto's zoeken, want de foto die je er nu bij hebt gepakt dat is van een heel mooi kapsel, maar met krul/slag erin (ik denk via krultang). Aangezien je haar zo stijl valt, zou ik ook even inspiratie opdoen om te kijken of je die lengte met stijl haar ook nog zo leuk lijkt :)
  Ben benieuwd naar de 'wordt vervolgd' ;-)!

 • Reageren
  Nesrin
  25 februari 2016

  Ja en nee. Ik weet het niet. Je hebt ontzettend mooi haar en het is een soort signature look geworden, Rosie met haar vlecht ;-) maar snap ook goed dat je wat anders wilt.

 • Reageren
  Kelly
  25 februari 2016

  Het is een heel mooi kapsel, al vind ik je haren zo nog veel mooier. Bewonder altijd weer hoe mooi jij je haren kan opsteken en vlechten!

 • Reageren
  joyce
  25 februari 2016

  Ooooo wat een dilemma! Aan mijn reactie ga je waarschijnlijk niets hebben haha. Aan de ene kant vind ik je lange haar super mooi! En jij kan er ook echt zulke mooie dingen mee doen, je vlechten zien er altijd jaloersmakend mooi uit. Aan de andere kant is dat korte kapsel ook echt geweldig en die kleur vind ik ook prachtig. Ik zit dus bij #teamgeenvoorkeur haha.

 • Reageren
  Deborah
  25 februari 2016

  Doen! Ik heb mijn haar 3 weken geleden afgeknipt, het kwam tot mijn elleboog en heb nu een lange lob die naar voren toe iets langer wordt. Heeeel lang zitten dubben maar het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet veel eerder gedaan heb ;) Ik kan het nu veel makkelijker opsteken, en ik draag het veel meer los. Krullen blijven ook veel beter zitten. Als tip wil ik je wel meegeven om het wel zo lang te laten dat het net over je schouders valt, dan kan je er nog van alles mee, en doordat ik het nagenoeg op 1 lengte heb kan ik nog steeds allerlei vlechten maken. De vlecht is natuurlijk wel veel korter, maar ik maak er nu vaak een rommelige knot van. (Weet niet dit mag maar kijk eens op http://www.thesmallthingsblog.com voor fantastiche vlecht en opsteekkapsels ook voor haar op schouderlengte)

 • Reageren
  Tammie
  25 februari 2016

  Jaah gewoon doen, en zo kort is het ook weer niet toch? Ben erg benieuwd wat het worden gaat…

 • Reageren
  Josephine
  25 februari 2016

  Heeft de komst van Flyn hier ook niet mee te maken. Ook ik had heel lang haar, maar met twee kleintjes in huis,vond ik het toch een gedoe. Ook pakten ze mijn haar ook vaak, met lekkere plakvingertjes, vast. Hup dan maar een stuk korter en ik heb er geen spijt van gekregen. Ach, haar groeit wel weer wanneer je het langer wilt .
  Succes,

 • Reageren
  Anouk
  25 februari 2016

  Doen!!! Denk dat het je onwijs leuk zal staan. Met korter kapsel kun je los, vast en half half. Denk dat jij je er zeker mee zal redden;)
  Ben zelf ook toe aan iets nieuws… Maar zelfde twijfels hahah

 • Reageren
  Nina Simplynspecial
  25 februari 2016

  Ik denk dat je zo’n kapsel en kleur wel kunt hebben. Maar ik snap je twijfel. Ik vind zulke kapsels ook super tof om te zien. Maar mijn angst is groot hihi. Ik ben dan toch bang dat ik het ga missen als het er niet meer is.

 • Reageren
  Branka
  25 februari 2016

  Gewoon doen! Ik heb mijn haar toevallig 2 weken geleden ook kort (ongeveer zoals die foto) laten knippen. Ik wilde het al heeeel lang maar durfde niet. Nu heb ik het en vind het super leuk! Mis mijn lange haren wel soms hoor. Maar het groeit wel weer aan als ik het weer langer wil😊

 • Reageren
  Heidi
  25 februari 2016

  Wat leuk.
  Ik zelf wil altijd super graag lang haar en dan in eens knip ik het kort.
  Maar nu wil ik toch wel mijn lange haren houden.

 • Reageren
  Roan
  25 februari 2016

  Oeh nee ik zou t niet doen haha! Maar je moet natuurlijk vooral doen wat je zelf wilt!

 • Reageren
  Nathalie
  25 februari 2016

  Ik heb het vandaag gedaan!
  Zat bij de kapper zonder inspiratie en ze stelde een lange bob voor, tot net op de schouders.
  Uiteindelijk is het tot net boven de schouders geworden, slik…
  Het staat me niet verkeerd, is zeker niet lelijk maar ik moet nog super hard wennen!
  Het voelt heel erg gek als je je handen door je haar haalt of het even in een staartje vasthoud, het lijkt op eens alsof je bijna geen haar meer hebt terwijl het er toch nog best volumineus uit ziet. Ik ben benieuwd hoe het wennen me na vandaag nog verloopt, en ach ja anders groeit het uiteindelijk ook weer gewoon he :)

 • Reageren
  Marleen
  25 februari 2016

  Ahhh ook een heel leuke kapsel, dat korte! ;) Alleen je hebt zo mooi haar ! En die vlechten die je altijd maakt. Ik ben jaloers… :D Ik heb ook altijd lang haar gehad en in november toch ook maar eens besloten dat ik een keer wat anders wilde proberen. Het was zoooo kort! Het groeit wel relatief snel aan, mocht je het willen proberen en het bevalt misschien niet. Maar ik wil wel weer graag lang haar hebben :)

  Ik ben benieuwd!

 • Reageren
  Madelaine
  25 februari 2016

  Ik denk dat je het heel goed kan hebben! Ik weet van mezelf dat ik altijd spijt heb wanneer ik korter ga, dat maakt de keus soms zo lastig. Want ik vind zo’n lob echt geweldig.

 • Reageren
  Eline
  26 februari 2016

  Zeker doen! Ik heb zelf mijn haar ook afgeknipt, (voor stichting haarwensen) maar heb er geen moment spijt van gehadz. Ik was ook enorm blij met m’n lange haar, maar aan de andere kant was het onhandelbaar. Je moet er wel rekening mee houden dat je voor stichting haarwensen nu 30cm af moet knippen, maar er zijn genoeg andere goede doelen, waarbij je de mensen vast even gelukkig maakt! Ik denk dat het je heel erg goed gaat staan! Liefs 💋

 • Reageren
  Inge
  26 februari 2016

  Ik denk dat het heel erg mooi gaat staan! Bij bijna alle mensen staat kort(er) haar leuk. Je gezicht komt gewoon beter uit en je krijgt meer volume in je haar. Zeker nu we weer richting de lente/zomer gaan, is het echt super fijn om kort haar te hebben! Ik kan het in ieder geval erg aanraden! Ben benieuwd wat het gaat worden :)

 • Reageren
  Janneke
  26 februari 2016

  Doen! Het is geen kortpittig kapsel, maar gewoon een super leuk halflang kapsel. Groeien doet het uiteindelijk toch wel weer ;-) En inderdaad wat Sylvia zegt; anders elke keer een stukje korter.

 • Reageren
  demallemolenmoeder
  26 februari 2016

  Je moet natuurlijk vanuit je eigen ik kiezen maar als ik het voor het zeggen had dan zou ik het doen! Die vlechten staan je prachtig maar je bent vast en zeker creatief genoeg om ook met kort haar er iets van te maken. Ik heb het nu ook een tijd op deze lengte en ik vind het zó leuk. Zelfs mijn man die van het lange haar is vind dit erg leuk. Succes met je keuze.

 • Reageren
  Renate
  27 februari 2016

  Alsjeblieft niet doen haha :p
  Ik heb zelf heel fijn haar dus veel langer haar dan de voorbeeld foto kan ik niet dragen omdat het dan heel slierterig wordt :( en jij hebt zulk mooi lang blond haar (om jaloers op te zijn). Maar het gras is altijd groener aan de overkant (als je blond haar hebt wil je bruin en andersom) dus ik snap het wel.. toch vind ik het lange haar gewoon heel mooi staan bij jou.

 • Reageren
  Wendy (B)
  27 februari 2016

  Doen!
  En je haar doneren!
  Ikzelf heb dat een 4 jaar terug al eens gedaan en ga dat opnieuw doen :)

 • Reageren
  Bertine
  28 februari 2016

  ja doen! ik heb het ook zoiets en ben er mega blij mee!!

 • Reageren
  Shauni
  3 maart 2016

  Ik vind je haar mooi zo lang! Maar ik denk wel dat je ook mooi zou staan met een kortere coupe. Je kan het maar proberen he, haar groeit terug! :)

 • Reageren
  Ilse
  9 maart 2016

  Ik zou het niet zó kort knippen, zeker omdat je het zo leuk vind en ook zo prachtig kan vlechten. Als je het echt korter wilt misschien eerst gaan voor misschien 10cm. eraf? Zo’n beetje de bovenkant van je BH? Kun je er toch nog heel veel mee!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge