Haar is zegmaar echt mijn ding

collage vlechten

Wat anderen hebben met het maken van mooie ooglooks heb ik met haar. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Vroeger, toen ik nog een heel klein meisje was, moest mijn haar altijd kort. Het moest namelijk makkelijk zijn als ik in bomen klom, slootje sprong of voetbalde met de jongens op het veld. Toen ik ietsjes ouder werd, rond de 9/10 jaar begon ik het te laten groeien en wou ik, in tegenstelling tot mijn zussen, mijn haren altijd zelf doen.

Eenmaal op de middelbare school begon ik het steeds leuker te vinden. Krullen maken, grote knotten, vlechten etc. Vooral tijdens het vele sporten (volleybal) vlechtte ik mijn haren altijd in. Als je je haren eenmaal mooi ingevlochten hebt ben je er van verzekerd dat het de hele dag goed zit en het lekker uit je gezicht is! Zo fijn.

Een aantal jaar geleden begon ik steeds meer te experimenteren met mijn haar en dan vooral met vlechten. Visgraten, opvlechten, vlechten met 4 strengen, of deze dubbele vlecht. Ik vind het allemaal even mooi en leuk om te doen. Ik krijg ontzettend vaak de vraag hoe ik het toch doe en mijn antwoord is altijd steevast dat het écht niet zo moeilijk is als het er uit ziet. Oefening baart echt kunst in dit geval!

Soms betrap ik me er zelfs op dat ik gewoon op de bank voor de televisie zit te vlechten. Ik vind het echt heerlijk, ontspannend en soms heb ik zelf amper in de gaten dat ik het doe haha!

In het nieuwe jaar ga ik een aantal haar tutorials opnemen voor jullie en dan zal ik laten zien dat het echt niet zo moeilijk is als het er uit ziet :)!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

20 reacties

 • Reageren
  Kimberley
  24 november 2015

  wat leuk dat je tutorials op gaat nemen, ik ben zelf zo slecht in vlechten. Een normale vlecht bij mezelf is nog net wat ik kan, haha. Maar goed, bij mijn dochtertje zou ik het sowieso wel kunnen doen! :-)

 • Reageren
  Frauke
  24 november 2015

  Ik vind het zooo knap hoe je je haren zo leuk kan vlechten! Wat dat betreft ben ik echt een kluns want ik slaag er nooit in het zo netjes te doen haha. Maar goed, zeker nu niet want mijn haar is kort ;-). Ik vind je haar op de foto linksonder echt prachtig zo met die visgraatvlecht! Super dat je tutorials gaat opnemen! X

 • Reageren
  Drie
  24 november 2015

  Ik kijk uit naar de tutorials want het ziet er altijd heel mooi uit. Helaas heb ik heel fijn haar en ziet een vlecht er dan zo zielig uit.

 • Reageren
  Dita
  24 november 2015

  Ik kijk nu al uit naar je tutorials. Jij hebt je haar altijd zo mooi!!

 • Reageren
  Margot
  24 november 2015

  Ik moet echt eens gaan oefenen! En ik ben heel benieuwd naar je tutorials!

 • Reageren
  Suuz
  24 november 2015

  Jaaaaa heel graag,, ooh ik zou dit zo graag willen! heb gewoon het geduld er niet voor om te gaan oefenen en proberen!! Wat ziet het er prachtig uit zeg!!

 • Reageren
  Ilse
  24 november 2015

  Kijk, daar wordt ik nu blij van! Kom maar op met die tutorials!

 • Reageren
  Simpel, met een snufje liefde
  24 november 2015

  Wat mooi! Ik hou ook van harenvlechten. Ik doe het ook vaak bij mezelf, meestal 1 of 2 vlechten aan de zijkant en de rest opgestoken. Mijn haar is nog wel een beetje te kort om ook echt helemaal goed te vlechten.

 • Reageren
  Lotte
  24 november 2015

  Wauw, wat zijn die vlechten van jou altijd mooi! Zelf heb ik meestal wat korter haar (en op dit moment een vrij speciale coupe) en kan ik het niet vlechten, maar dat neemt niet weg dat ik lang haar echt heel mooi kan vinden. En daarbij, zelfs als ik lang haar had, dan nog zou ik het niet zo goed kunnen als jij, hahaha.

 • Reageren
  Dee
  24 november 2015

  Wow!! Ik kijk er al heel erg naar uit!! Ik vind het heerlijk om mijn dochtertje van 10 haar lange haren te vlechten. Ik heb jouw filmpjes hiervoor al vaak gebruikt, echt super!! 😊😊

 • Reageren
  Anna Laura
  24 november 2015

  Ik vind je vlechten echt prachtig. Ik heb alleen vrij kort haar en heel veel lagen er in waardoor een opvlecht vaak niet zo mooi vol wordt. Heel erg jammer want ik vind het echt prachtig! Ik heb eigenlijk wel altijd mijn haar voor een gedeelte ingevlochten en de rest opgestoken. Maar zo als jou lukt me alleen niet.

 • Reageren
  Leonie
  24 november 2015

  Ohhh ik ben heel erg benieuwd naar je tutorials! Ik vind dat je je haren echt heel mooi vlecht :-)

 • Reageren
  Femke
  24 november 2015

  Zo prachtig!! Ik vind het echt knap dat je dit kunt haha. Ik ben heel benieuwd naar je tutorials, toevallig heb ik vorige week een paar oude haartutorials van jou opgezocht en uitgeprobeerd :)

 • Reageren
  Saskia
  25 november 2015

  Goed idee! Ik vind je vlechten heel erg mooi maar kan het zelf ook niet, kan dus wel wat hulp gebruiken ;)

 • Reageren
  Amy-Denise
  25 november 2015

  Ik kijk alvast uit naar de tutorials! Ik heb zelf lang haar maar verder dan een gewone vlecht kom ik niet, haha. Jij hebt altijd van die supermooie kapsels, echt knap hoe je het telkens weer doet!

 • Reageren
  Alimonia
  25 november 2015

  Ik ben benieuwd !! Ze ogen heel mooi bij jou :)

 • Reageren
  Leonie
  25 november 2015

  Oh Rosie, jouw haar is zo mooi! Ik ben heel benieuwd hoe het er met krullen uitziet. Kun je daar ook eens een tutorial van maken? Ik ben bezig mijn haar te laten groeien, had heel kort haar maar nu is het alweer zo’n vijftien centimeter lang gelukkig! Als het lang genoeg is koop ik een krultang!

 • Reageren
  Marit
  27 november 2015

  Mooie creaties. Leuk dat je tutorials gaat opnemen. Misschien wordt het met mij dan ook eens wat haha.

 • Reageren
  Jennifer
  30 november 2015

  Wat kun je dat toch mooi! Dat zou ik ook wel willen leren! Tutorials zijn dus welkom. En ik wil ook wel model zitten hoor, haha! ;)

 • Reageren
  Beauty Treasures
  19 december 2015

  Waw, als je goed kan vlechten kan je prachtige kapsels maken en zo te zien aan jouw foto’s lukt het jou super goed!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge